leren delen

Je peuter leren delen…

Je kindje leren delen, hoe doet je dat? Als moeder van maar één kindje moet je hier soms creatief in zijn heb ik al door. Gelukkig leert Daan het wel op de peuterspeelzaal, maar toch blijft het moeilijk! Ik denk dat dat voor de meeste kinderen wel geldt.  Daarom een aantal nuttige tips in deze blog!
Verder Lezen
Nee-fase

Hoe overleef ik de eindeloze nee-fase van mijn peuter?

Nee nee nee, waarschijnlijk één van de meeste woorden die je peuter gebruikt! Maar hoe overleef je die hele nee-fase als ouder zijnde?
Verder Lezen
Cadeautips voor als je geen speelgoed wilt geven.

Cadeautips voor als je geen speelgoed wilt geven.

Er is er één jarig hoera hoera! Dat kun je wel zien dat is... Het is weer tijd om een verjaardag te vieren, maar wat moet je nu weer geven? In deze blog lees je over cadeautips voor als je geen speelgoed wilt geven.
Verder Lezen
][ Er op uit ! ][ Zwemmen met je kind ][

][ Er op uit ! ][ Zwemmen met je kind ][

Met je gezin er op uit gaan is heerlijk. Wij doen vaak leuke dingen met zijn drieën, soms gaan we een hele dag weg, maar vinden het ook heerlijk om op zondag ochtend lekker te gaan zwemmen. Want wat is er nou leuker dan zwemmen met je kind?
Verder Lezen
Tekenen dat je het opvoeden onder de knie hebt!

Tekenen dat je het opvoeden onder de knie hebt!

Opvoeden is niet altijd even makkelijk. Ik twijfel zelf wel eens aan mijn opvoedkunsten en het ouderschap in het algemeen. Toch zie ik aan heel veel dingen ook wel dat ik het opvoeden toch ook wel goed onder de knie heb.
Verder Lezen
Blije ouder

Dingen waar elke ouder blij van wordt!

De laatste tijd ben ik nogal van het overdenken en bestuderen van mijn eigen gedrag en leven. Best leuk en leerzaam om te doen! Zo zat ik laatst te denken waar ik als ouder zijnde nou echt blij van word?
Verder Lezen
][ Must Haves ][ SES ][

][ Must Haves ][ SES ][

Speelgoed in overvloed hier thuis. Je vraagt je soms af of je in een kinderspeelparadijs bent of in een woonkamer. Maar ach, we hebben het gezellig en maken plezier, dat is wel het belangrijkste.
Verder Lezen
Leuke kanten van het ouderschap!

Leuke kanten van het ouderschap!

Het is misschien raar om een blog te schrijven over de leuke kanten van het ouderschap, maar voor mij voelt het als een teken dat ik heb afgerekend met mijn postnatale depressie. Want ja, ik weet nu, het ouderschap kent ook leuke kanten!
Verder Lezen
Hoe weet je dat lachen gezond is?

Hoe weet je dat lachen gezond is?

In de titel stel ik mezelf de vraag hoe je weet dat lachen gezond is. Dat het gezond is staat vast en soms lachen we te weinig met zijn allen. Daarom geef ik je hieronder een aantal gezondheidsredenen redenen waarom lachen gezond is! Want, heel cliche; "Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd."
Verder Lezen
Sorry zeggen, dingen waarvoor dat niet hoeft (als moeder).

Sorry zeggen, dingen waarvoor dat niet hoeft (als moeder).

Ik hoor het mezelf steeds vaker zeggen, sorry... Soms zo vaak, dat je je afvraagt wat de hele betekenis van dat sorry dan nog is. Zeg ik het omdat ik het echt meen of zeg ik omdat ik denk dat het moet? Moeders schijnen het ook vaker te zeggen dan mannen. Of dit ook voor vrouwen in het algemeen geldt weet ik niet, maar waarom doen wij moeders dit?
Verder Lezen
De gewonnen Vtech verrassingsbox

De gewonnen Vtech verrassingsbox

In december schreef ik al eens een blog over het winnen van Randy Rendier. Hierbij hadden wij ook nog het geluk dat wij een gouden ticket vonden. Met dat gouden ticket hebben, jawel, de Vtech verrassingsbox van Zoef Zoef gewonnen! Wat moesten we doen? Je moest een leuke foto maken met het gouden ticket en deze op de facebook pagina van vtech posten. Dat hebben we dus gedaan! Begin januari kregen wij een berichtje dat wij de gelukkige winnaars waren van de Vtech verrassingsbox! Wat zat er allemaal in? Wij hadden nog helemaal niets van Zoef Zoef dieren. Daan is
Verder Lezen
Kraamcadeau stress?

Kraamcadeau stress?

Hoera! Er is weer een kindje geboren en je mag op kraamvisite! Meestal ga je dan niet met lege handen, maar neem je dan mee? Kraamcadeau stress, iets maar ik vaak last van heb! Je wilt iets kopen voor de kleine, maar papa en mama moeten het natuurlijk ook leuk vinden. Daarnaast heeft iedereen zo zijn eigen smaak en voorkeuren, wat het allemaal nog lastiger maakt. Toch zijn er een paar dingen die het meestal wel goed doen en die deel ik met jullie in deze blog.
Verder Lezen
Waarom muziek en peuters een goede combinatie zijn?

Waarom muziek en peuters een goede combinatie zijn?

Muziek en peuters zijn een goede combinatie, dat heb ik ondertussen wel gemerkt bij Daan. Hij danst als een idioot op muziek, ongeremd gooit hij de grappigste moves eruit. Heerlijk om te zien! Maar waarom is muziek en peuters zo'n goede combinatie?
Verder Lezen
Educatief speelgoed

Educatief speelgoed voor kinderen.

Kinderen zijn dol op spelen en dat is maar goed ook! Ze zijn maar zo even klein... Toch moeten ze ook veel leren als ze nog kleine zijn, dus waarom je leren en spelen niet met elkaar combineren? Ik ben er zeker een voorstander van en in deze blog schrijf ik over educatief speelgoed voor kinderen.
Verder Lezen
Dit zou je elke dag tegen je kind moeten zeggen.

Dit zou je elke dag tegen je kind moeten zeggen.

Naast een goede verzorging in de zin van een dak boven het hoofd, eten en hygiëne, hebben kinderen ook aandacht nodig. Aandacht kan je geven op allerlei manieren. Daarnaast is het ook fijn om positieve dingen tegen je kindje te zeggen. Dit zou je elke dag tegen je kind moeten zeggen.
Verder Lezen
Tips om je kind te helpen bij het leren schrijven.

Tips om je kind te helpen bij het leren schrijven.

Daan is nog geen drie jaar oud, dus leren schrijven staat hier nog niet op het programma, maar mijn neefjes en nichtje zijn wel al druk aan het oefenen! Hoe kan je je kind begeleiden bij het leren schrijven?
Verder Lezen
Baby- en kindermaten, hoe weet je dat je de goede maat hebt?

Baby- en kindermaten, hoe weet je dat je de goede maat hebt?

Kinderen groeien razend snel, dat betekend dus vaak nieuwe kinderkleding shoppen. Maar welke maten kan je wanneer het beste kopen? In deze blog vind je informatie over baby- en kindermaten en een paar leuke kinderkleding shops!
Verder Lezen
een zoon

Dingen die je herkent als je een zoon hebt.

Als je zwanger bent, dan komt er een jongen of een meisje (of beide 😉 ), bij jongens en meisjes hebben we allemaal een beeld van hoe het kan zijn. Ik heb een zoon en vele dingen gelezen over jongens en ik moet zeggen ik herken veel dingen die erover geschreven zijn.
Verder Lezen
Mijn toekomstdromen...

Mijn toekomstdromen…

Mijn toekomstdromen... Toekomstdromen, iedereen heeft dromen voor de rest van zijn leven, althans dat denk ik! Dromen hoeven niet altijd reëel te zijn, ze mogen ook gewoon dromen blijven... Maar het leukste zijn natuurlijk de dromen die je uit kan laten komen. Reële dromen! Er zijn een aantal dromen waarvan ik denk dat ze haalbaar zijn; * Zorgen voor een kindje. Ja je leest het goed! Aangezien wij zelf geen kinderen meer willen/kunnen krijgen (of er moet al een wonder gebeuren), zou ik wel voor een kindje willen zorgen die dat nodig heeft. Adoptie lijkt ons heel fijn om te
Verder Lezen
Het zelfvertrouwen van je kind vergroten.

Het zelfvertrouwen van je kind vergroten.

Een zelfverzekerd kind willen we denk ik allemaal wel. Ik ben zelf best heel onzeker (kan het soms ook heel goed verbergen), maar het lijkt me heerlijk om over het algemeen toch meer zekerheid over mezelf te hebben, want eigenlijk gaat alles best goed. Maar hoe kan je nou het zelfvertrouwen van je kind vergroten? Het is geen kant en klaar pakketje wat je aan ze kan geven.
Verder Lezen
slaaptips

| Lifestyle | Slaaptips voor ouders…

Een goede nachtrust heb je niet altijd zelf in de hand als je kinderen hebt. Soms beslist een kind dat hij in de nacht een feestje heeft, of dorst, of een natte luier. Dan moet je er wel uit om voor hem te zorgen. Maar ik vond ook een aantal slaaptips die je in elk geval helpen bij een goede nachtrust!
Verder Lezen
Tip voor leuke en goedkope uitjes!

Tip voor leuke en goedkope uitjes!

Betaalbare uitjes! Een dagje uit wordt steeds duurder. Zeker met kinderen zijn sommige uitjes bijna niet meer betaalbaar. Gelukkig zijn er een aantal tips waarmee je geld kan besparen en zelf kan bepalen hoeveel je betaald! In deze blog vind je dan ook een aantal goedkope uitjes. Hoe kan je besparen? Er zijn verschillende manieren waarop je kan besparen op een uitje. Zo heb je natuurlijk de online veilingen, de mogelijkheden om online goedkope tickets te bestellen en ook in dagbladen, tijdschriften en folders zijn soms leuke kortingsbonnen te vinden! Veilingen! Er zijn verschillende veiling sites te vinden om je
Verder Lezen
Mijn droom voor Daan is...

Mijn droom voor Daan is…

Dromen voor je kroost. Als je aan kinderen begint, dan heb je daar beeld bij. Voor de korte termijn en voor de lange termijn. Met andere woorden, wat is mijn droom voor Daan? Gezondheid en gelukkig zijn! Het klinkt misschien heel cliche en dat mag ook, want ieder mens verdient het immers om in een goede gezondheid te leven en zich gelukkig te voelen. Mijn droom voor Daan is dan ook dat hij zijn leven lang gezond blijft en gelukkig is met zijn leven. Hoe hij het geluk voor zich ziet, dat laat ik totaal aan hem, want ieder mens
Verder Lezen
Als zwanger worden niet vanzelf gaat

Als zwanger worden niet vanzelf gaat…

Op een punt in je leven weet je dat het zover is dat je wel graag een kindje wilt. In overleg met je partner gooi je alle voorbehoedsmiddelen aan de kant en dan gaan met die banaan! Maar wat als dat zwanger worden niet vanzelf gaat?
Verder Lezen
Hoe herken je een geschikte app voor kinderen?

Hoe herken je een geschikte app voor kinderen?

Hoe herken je een geschikte app voor kinderen? Kinderen zijn steeds jongeren als ze me apps in aanraking komen. Ik houd het bij Daan niet tegen, maar doseer het wel heel goed. Daarnaast kijk ik goed naar welke apps geschikt voor hem zijn. In deze blog vertel ik je wat ik heb ontdekt bij mijn zoektocht naar de geschikte app voor kinderen. Kenmerken apps voor kinderen Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat er vier kenmerken zijn waar je een geschikte app voor kinderen aan kunt herkennen; De app zet de hersenen "aan". De app stimuleert je kindje om na te denken en
Verder Lezen
eerste tandartsbezoek

Het eerste tandartsbezoek!

Eens komt de dag, dat je kleine spruit mee naar de tandarts mag. Lang niet iedereen is dol op de tandarts en voor kinderen is een eerste tandartsbezoek vaak een beetje spannend. Hoe kan je je kindje nou voorbereiden op dit bezoek en wanneer ga je voor het eerst naar tandarts met je kindje?
Verder Lezen
zorgen tijdens zwangerschap

Mijn zorgen tijdens de zwangerschap van Daan.

Zwanger worden is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Toen ik zwanger was, was dit dan ook mijn grootste geluk! Ik zag het helemaal voor me, een klein hummeltje dat lekker in mijn buik zou groeien, geboren zou worden en dan zouden we op die roze wolk landen... yeah right 😉 .
Verder Lezen
][ Review ][ Zoef Zoef Randy Rendier ][

][ Review ][ Zoef Zoef Randy Rendier ][

Randy Rendier ! Hoera ! Ik heb met mijn persoonlijke profiel op Facebook iets leuks gewonnen bij Vtech! (Buiten deze blog om.) Randy Rendier van Vtech en ik vertel jullie er graah over... Wat moest ik er voor doen? Ik zag op de Facebook pagina van Vtech dat je Randy Rendier kon winnen door een zin af te maken... Nou dat soort dingen vind ik altijd wel leuk en dus heb ik mee gedaan! Oké, ik zag later dat we typfouten in zaten, maar dat maakte blijkbaar niet uit, want ik was één van de gelukkige winnaars! Randy Rendier Randy Rendier maakt
Verder Lezen
Even lekker een tijdschrift lezen!

Even lekker een tijdschrift lezen!

Even lekker een tijdschrift lezen! Ik ben dol op lezen, of het nou boeken of tijdschriften zijn. Boeken Boeken lees ik vaker in de zomer als ik lekker buiten zit. Tegenwoordig is dat wat lastiger, omdat er een kleine peuter rond huppelt die je in de gaten moet houden en moet vermaken. Maar als hij even in bedje gaat, dan pak ik mijn boek erbij en ga ik lekker lezen. Tijdschriften Tijdschriften zijn mijn favoriet voor in huis. Als ik even tijd heb, dan lees ik even een stukje en ik kan hem zo weer weg leggen, omdat er geen
Verder Lezen
Ochtendmens worden? Check deze blog!

Ochtendmens worden? Check deze blog!

De één is een ochtendmens, de ander veel meer een avondmens. Soms is het alleen wel handig als je een ochtendmens bent! Hoe je een ochtendmens kunt worden lees je in deze blog...
Verder Lezen