Vakantietheater, online theatervoorstellingen tijdens de voorjaarsvakantie!

Vakantietheater, kijk 48 online theatervoorstellingen tijdens de voorjaarsvakantie!

Vanwege de naderende voorjaarsvakantie en de theatermakers die al maanden thuis zitten, bundelen jeugdtheaterorganisaties Bureau Vanaf2, Klein Amsterdam Producties en 2-ater Producties de krachten en lanceren Vakantietheater. Vanaf zaterdag 13 t/m zondag 28 februari 2021 deelt vakantietheater dagelijks drie online voorstellingen voor kinderen van 2 jaar tot 12 jaar. Kaarten zijn vanaf nu te koop via vakantietheater.nl.
Verder Lezen
Knoflookbrood uit de slowcooker

Knoflookbrood uit de slowcooker, makkelijk en lekker!

Er stond weer een heerlijk brood uit de slowcooker op het menu! Dit keer is het een knoflookbrood uit de slowcooker geworden. Of je houdt van veel knoflook, of niet... Ik vind het wel lekker, maar als je denkt dat dit recept echt te heftig is, dan kan je het natuurlijk altijd naar eigen inzicht aanpassen! Het brood kan in ieder geval weer op het lijstje met recepten voor brood uit de slowcooker!
Verder Lezen
De expeditie van familie Vos

De expeditie van familie Vos, NU on demand beschikbaar!

Vanaf vandaag is De expeditie van familie Vos on demand te zien bij verschillende aanbieders! De expeditie van familie Vos speelt zich af in de Efteling en neemt je mee op een spannende speurtocht naar een bijzonder sprookjesboek. De hoofdrollen worden onder andere vertolkt door Levi Otto, Raymonde de Kuyper, Anna Drijver, Fockeline Ouwerkerk en Frederik Brom.
Verder Lezen
eerste tandartsbezoek met je kind

Het eerste tandartsbezoek met je kind

Hoera! Een tandje! In de loop der tijd krijgt je kindje een melkgebit, wat hij later natuurlijk gaat wisselen voor een volwassen gebit! Ook met een melkgebit moet je kindje gewoon naar te tandarts en dat kan best een beetje spannend zijn! Want wanneer is het eerste tandartsbezoek met je kind en hoe bereid je hem daar op voor?
Verder Lezen
tandenpoetsen met kinderen

Tandenpoetsen met kinderen, maak het leuk!

Het tandenpoetsen is nu niet iets waar ik iedere dag naar uit kijk. Laat me het anders zeggen, er zijn periodes dat het geen problemen oplevert, maar er zijn ook momenten dat het gewoon drama is. Gelukkig zijn er een heleboel tips waarmee je het tandenpoetsen een stuk gemakkelijker kunt maken! Deze tips voor het tandenpoetsen met kinderen deel ik met je in dit artikel.
Verder Lezen
Maandoverzicht Januari 2021

|| Maandoverzicht Januari 2021

Maandoverzicht januari 2021, want de eerste maand van het jaar zit er alweer op! Een maand waarin ik bezig wilde met veel goede voornemens. Wilde inderdaad, want het is niet allemaal gelukt! Het lukt mij nu eenmaal niet om alle ballen in de lucht te houden en dan ook nog eens extra dingen van mijzelf te verwachten. Dat geeft ook niet! Mijn kleuter was natuurlijk nog steeds thuis van school en dat was een grote uitdaging op zich...
Verder Lezen
Coronaproof Valentijnsdag vieren

Coronaproof Valentijnsdag vieren, 5 leuke ideeën.

Volgend weekend is het weer Valentijnsdag! Hier thuis wordt er eigenlijk niets aan gedaan, want de man des huizes vind het met name commerciële onzin. Ergens heeft hij natuurlijk wel een punt, maar je kunt het natuurlijk ook klein houden. Dit jaar zitten we natuurlijk in een situatie waarin veel dingen niet kunnen. Het wordt dus coronaproof Valentijnsdag vieren, maar hoe doe je dat? In dit artikel heb ik een aantal leuke ideeën voor je verzameld!
Verder Lezen
Limoncello Cranberry Fudge

Limoncello Cranberry Fudge uit de slowcooker

Fudge en drank, ik vind het een heerlijke combinatie! Ondertussen zijn er al meerdere mensen die zich opofferen om een nieuwe creatie te proeven... Dit keer koos ik voor een frisse variant; limoncello cranberry fudge. Ik gebruikte daarvoor Pallini, maar de Koreman's limoncello (biologisch) of een ander merk kan natuurlijk ook prima. Normaal heb ik er verder geen toevoeging door, maar cranberry erdoor leek mij wel heel lekker!
Verder Lezen
oordelen zonder te luisteren

Wordt oordelen zonder te luisteren de norm?

Wij mensen zijn over het algemeen goed in (ver)oordelen. Overal hebben we wel een mening over en dat mag natuurlijk ook prima! Zeker in deze gekke tijden merk ik dat er veel onbegrip is, er maar weinig naar elkaar geluisterd wordt en veel mensen direct hun oordeel klaar hebben. Dat oordelen zonder te luisteren maakt mij verdrietig, want we gingen er toch SAMEN voor? Corona is gewoon k*t en iedereen heeft het moeilijk, maar hoe ga je daarmee om?
Verder Lezen
3 spannende en uitdagende spelboxen!

3 spannende en uitdagende spelboxen!

Hé, wat doe jij vandaag? Ik blijf vandaag maar weer eens een dagje thuis... En jij? Laat me raden, je blijft ook thuis? Oké, even verder zonder gekheid. We zitten met zijn alleen natuurlijk heel erg veel thuis! De irritaties in huis kunnen oplopen en doordat iedereen misschien in een andere kamer zit te werken of te leren, zie je elkaar minder, ondanks dat je in hetzelfde huis woont! Tijd voor een spelletje dus, maak kennis met 3 spannende en uitdagende spelboxen!
Verder Lezen
chocolade cake uit de slowcooker

Chocolade cake uit de slowcooker, zonder kant en klaar pakje!

Een lekkere cake uit de slowcooker stond al een tijdje op mijn lijstje. Ik las er veel goede berichten over en dan wil ik dat natuurlijk ook proberen! Meerdere pogingen mislukten, maar volgens mij heb ik het nu gevonden! Ik had natuurlijk gewoon een kant en klaar pakje cakemix kunnen kopen, maar dat vind ik dan weer minder leuk! Het is een chocolade cake uit de slowcooker geworden, zonder kant en klaar pakje en erg lekker!
Verder Lezen
Een warme trui

Een warme trui in plaats van de kachel omhoog?!

Brrr, wat is het de laatste tijd vreselijk koud! Wij hebben het thuis niet snel koud, maar ik merk nu toch echt wel dat de kachel aan moet. Was die nog niet aan dan? Nee, onze kachel is maar zelden aan! Hij staat altijd op 18 graden en daarmee is het over het algemeen warm genoeg in huis. Nu is Daan natuurlijk niet naar school en ik werk thuis, dus dan is het wel fijn als het een beetje aangenaam is in huis. Maar, eerst een warme trui aan en dan pas de kachel omhoog!
Verder Lezen
Een waskom op het wastafelmeubel

Een waskom op het wastafelmeubel, een chique look!

De badkamer simpel en saai? Dat is helemaal niet nodig! Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen smaak qua badkamer en dat kan ook prima gerealiseerd worden met alle mogelijkheden die er tegenwoordig zijn! Zelf zou ik niet zonder een bad kunnen, terwijl de man des huizes liever een douche heeft. Een wastafel is natuurlijk een must! We hebben nu een vrij simpel design, maar als ik iets nieuws zou mogen kiezen, dan had ik het wel geweten! Ik zou graag een waskom op het wastafelmeubel willen hebben, dat vind ik zo'n toffe uitstraling hebben!
Verder Lezen
Top 5 leeslijst 2021!

Leeslijst 2021 – Dit is mijn top 5!

De laatste tijd lees is erg weinig... Het is iets waar ik mezelf echt weer even de tijd voor moet gunnen! Er zijn namelijk een aantal boeken die ik erg graag wil lezen dit jaar! Boeken die in het afgelopen jaar mijn aandacht hebben getrokken en waar ik eigenlijk wel heel benieuwd naar ben. Ik heb voor mijzelf een leeslijst 2021 gemaakt, waarvan ik graag de top 5 met je deel!
Verder Lezen
De leukste voorleesboeken

De leukste voorleesboeken, onze top 8!

Voorlezen, doe jij dat genoeg? Hier thuis zijn het echt periodes dat de boeken weer uit de kast tevoorschijn worden getoverd! 's Avonds voor het slapen gaan lezen we wel altijd een boekje. Vaak is dit een Borre boekje of een zoekboek, maar er zijn nog zoveel meer leuke boeken! In dit artikel deel ik de leukste voorleesboeken met je...
Verder Lezen
Hoe overleef je Blue Monday

Hoe overleef je Blue Monday?

Blue monday, de derde maandag van Januari! Het is een dag die voor veel mensen somber voelt. Maar hoe komt dat eigenlijk en wat kan je eraan doen om de dag een beetje goed door te komen? Zelf voel ik die Blue Monday vaak ook wel, maar hoe overleef je Blue Monday? Ik heb wel een paar tips voor je...
Verder Lezen
Koffielikeur Fudge

Koffielikeur Fudge uit de slowcooker

Het is weer tijd voor een lekkere fudge! Deze keer is het een koffielikeur fudge geworden. Ik heb hiervoor de Licor 43 Baristo gebruikt, omdat we die nog hadden staan, maar een andere koffielikeur (zoals bijvoorbeeld de Koreman's koffielikeur) kan natuurlijk ook prima! Ben je niet zo van de koffiesmaak, dan kan je natuurlijk ook fudge met de normale Licor 43 maken.
Verder Lezen
wat is een slowcooker

Wat is een slowcooker en meer veelgestelde vragen?!

Sinds ik een slowcooker heb, wil ik echt niet meer zonder! Ik ben absoluut geen keukenprinses, wat voornamelijk voortkomt uit het feit dat ik er geen geduld voor heb... Met de slowcooker lukt het mij wel om de lekkerste gerechten op tafel te zetten. Je hebt namelijk maar heel weinig geduld nodig om met de slowcooker aan de slag te gaan.
Verder Lezen
Kind bewust maken van de gevaren op internet.

Kind bewust maken van de gevaren op internet.

Onze kinderen komen veel sneller en meer in contact met het internet dan dat wij vroeger deden. Internet is natuurlijk fantastisch, maar kent ook de nodige gevaren. Gevaren die je kind misschien niet ziet, dus is het aan ons als ouders om hen daarop te wijzen. Maar hoe kan je je kind bewust maken van de gevaren op internet en welke belangrijke zaken moet je echt niet vergeten?
Verder Lezen
winter werkboek

Winter werkboek voor kleuters!

Brrr, het is weer winter! Nu heb ik op zich geen hekel aan de winter, maar als het dan koud is, dan is het natuurlijk ook wel leuk als er sneeuw en ijs is! Dat is ook echt waar de kleuter hier in huis op wacht, op sneeuw! Hij is dol op de winter zegt hij, dus hij wilde een werkboekje in het thema van de winter. Nou, dat kan natuurlijk! Het winter werkboek voor kleuters staat nu online in de webshop!
Verder Lezen
junior spelletjes

12 Junior spelletjes, iedereen kan meedoen!

Spelletjes zijn natuurlijk heerlijk om te spelen! Nu kan een kleuter vaak nog niet meedoen met de standaard versies van de gezelschapsspelletjes. Gelukkig kan je dan kiezen voor de junior versies! Ik stond er eerst sceptisch tegenover, maar ondertussen is mijn 5-jarige verslaafd aan Monopoly Junior en ben ik helemaal om. In dit artikel laat ik je zien welke junior spelletjes er allemaal zijn.
Verder Lezen
3 januari, Internationale Kraamtranendag

Internationale Kraamtranendag

Als moeder zijnde herken je het misschien wel; kraamtranen! Nadat je ze gehad hebt, weet je maar al te goed wat het is, maar helaas worden er ook vrouwen door overvallen! Dat terwijl het er gewoon bij hoort. Om meer bekendheid aan kraamtranen te geven, heeft Difrax de Internationele Kraamtranendag in het leven geroepen.
Verder Lezen
Pizzabrood uit de slowcooker

Pizzabrood uit de slowcooker, verrassend lekker!

Brood uit de slowcooker, ik vind het echt een uitvinding. Het is super makkelijk en je kunt variëren zoveel je wilt. Zo maakte ik een pizzabrood, met onder andere stukjes ham en zongedroogde tomaatjes! Natuurlijk volgt het recept van het pizzabrood uit de slowcooker weer in dit artikel... Ondertussen heb ik al een mooi lijstje met recepten voor brood uit de slowcooker verzameld!
Verder Lezen
Gelukkig Nieuwjaar & Goede Voornemens 2021

Gelukkig Nieuwjaar & Goede Voornemens

Zo, dat was 2020! Een jaar dat iedereen zich nog lang zal herinneren... Op naar een nieuw jaar, want hopelijk gaat 2021 ons meer goeds brengen! Na de terugblik op 2020 aan het begin van deze week, is het nu tijd om vooruit te kijken! Op naar een fantastisch 2021!
Verder Lezen
Terugblik 2020

Terugblik 2020, een bijzonder jaar!

Ieder jaar blik ik even terug op het afgelopen jaar. Meestal haal ik de mooie momenten nog eens terug, sta ik stil bij verdrietige dingen en kijk ik wat ik geleerd heb ik het afgelopen jaar. Hoewel het voor iedereen natuurlijk een heel raar jaar is geweest, hebben wij het ook wel heel leuk gehad! Ik probeer het negatieve zoveel mogelijk langs mij heen te laten gaan en mij vooral te focussen op het positieve! Het lukt niet altijd, maar het geeft wel meer rust... Mijn terugblik 2020, beknopt, maar volgens mij staan alle belangrijke dingen er wel in!
Verder Lezen
Switch & Go Dino's

Switch & Go Dino’s van Vtech

Stoere Dino's die kunnen veranderen in de meest te gekke voertuigen? Maak kennis met de Switch & Go Dino's van VTech Speelgoed! In het bijzonder met Roxx Triceratops, want dat is sinds een tijdje onze nieuwe huisgenoot... In dit artikel ga ik je alles over de Switch & Go Dino's vertellen!
Verder Lezen
Eetdagboek + Mijlpaalkaarten

|| WIN || Eetdagboek + Mijlpaalkaarten [Gesloten]

Nog een paar nachtjes slapen en dan gaan we 2020 voorgoed afsluiten! Een jaar dat wat mij betreft niet al te best was, maar goed, we moeten er allemaal maar gewoon mee dealen! Iedereen gaat hopelijk vol goede moed op weg naar 2021, een jaar waarin alles hopelijk weer een beetje normaal gaat worden. Ik wil dit vervelende jaar wel met een leuke win actie afsluiten! Gewoon even een positieve boost om 2021 te starten.
Verder Lezen
Maurits Muis viert online kerstvakantie in het Mauritshuis

Maurits Muis viert online kerstvakantie in het Mauritshuis

De kerstvakantie is natuurlijk het perfecte moment om samen de mooiste schilderijen te ontdekken. Dan zou je normaal in het Mauritshuis kunnen doen, maar op dit moment mogen we helaas nergens naartoe. Toch kunnen de kinderen een kijkje nemen in het Mauritshuis, want speciaal voor de feestdagen heeft het museum een online-programma voor kinderen samengesteld! Maurits Muis neemt je mee naar leuke en creatieve activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar.
Verder Lezen
Mijn kerstwens

Mijn kerstwens, fijne feestdagen!

Kerst, overal gezelligheid, mooie versieringen en veel lampjes! (Ik ben zo geen held in foto's maken van kerstbomen met lampjes.) De tijd van samen zijn, samen lekker eten en samen cadeautjes uitpakken. Samen ja, dat is hoe het zou moeten zijn! Maar dit jaar is alles anders, door samen te komen kunnen we elkaar misschien heel ziek maken en dat wil je natuurlijk niet op je geweten hebben! Kerst staat voor mij voor een liefdevolle tijd en ik wil dan ook graag mijn kerstwens met jullie delen!
Verder Lezen
Frambozen-Limoen & Chocolade-Pinda koekjes

Frambozen-Limoen & Chocolade-Pinda koekjes

De vakantie is natuurlijk een top moment om samen met de kinderen koekjes te bakken. Dit was ook mijn voorstel richting Daan, maar die zag dat niet zitten. Dat werd dus alleen koekjes bakken! Voordeel daarvan was ook dat ik eens iets anders kon proberen dan zandkoekjes. Het werden frambozen-limoen & chocolade-pinda koekjes. De smaak is echt super lekker, maar ze komen helaas niet door de schoonheidscommissie...
Verder Lezen