|| 3 || Budget cadeau’s pakjesavond

Budget cadeaus pakjesavond

|| 3 || Budget cadeau’s pakjesavond

December is een dure maand, voor iedereen. Over het algemeen verwachten de jongere kinderen een cadeautje op pakjesavond. Maar wat nou als het budget het eigenlijk niet toe laat? Ik heb wat tips en ideeën om gezellig, maar wel lekker budget, Sinterklaas te vieren. Heb jij nog leuke aanvullende tips op deze budget cadeau’s voor pakjesavond??

Budget cadeau’s pakjesavond

Niet alle kinderen krijgen voor hetzelfde budget cadeau’s. Bij de ene wordt groot uitgepakt, terwijl het bij de ander wat ingetogener gevierd wordt. Zoveel gezinnen, zoveel verschillen! Dit is natuurlijk geen probleem, zolang volwassenen er maar op toe zien dat kinderen niet ‘gepest’ worden met hun cadeau. Het gaat er niet om wat je krijgt, maar om de beleving en dat je kindje er zelf maar heel blij mee is. Helaas zijn het vaak volwassenen die de kinderen opnaaien, nee dat hoeft van mij niet zo nodig.

Tips!

Sinterklaas komt natuurlijk niet onverwacht uit de lucht vallen, daarom een aantal tips die je het hele jaar in je achterhoofd kan houden!

 • Een beetje geld opzij leggen. Mocht je in de gelegenheid zijn, dan is het handig om elke maand een beetje opzij te leggen. Zo heb je een spaarpotje en hoef je niet in één keer veel geld uit te geven.
 • Sale, sale, sale! Vlak voor Sinterklaas en Kerst zal je geen grote sale in de winkels zien, maar de rest van het jaar wel! Mijn tip is om het hele jaar door te verzamelen, scheelt je aan het einde van de rit een hoop geld.
 • Koop ook dingen die de kinderen sowieso nodig hadden. Een leuke pyama of die mooie trui!
 • Markplaats of Facebook groepen! Vaak zie je dat mensen vlak na de feestdagen of bijvoorbeeld na verjaardagen ongewenste cadeautjes, met verpakking en al te koop zetten voor een fractie van de prijs.

Dit verzin je niet…

Oké, ik ben dus ook op zoek gegaan naar leuke webwinkels met budget cadeautjes. Nu is online bestellen vaak weer wat duurder door de verzendkosten, maar dat is een afweging die je zelf maakt. Vaak kan je ook leuke ideeën op doen in een online shop! Wat eerlijk is eerlijk, ik heb een website gevonden die zijn naam eer aan doet. Dit verzin je niet! Ik had er werkelijk nog nooit van gehoord en de producten die ze verkopen vallen echt in de categorie, dit verzin je niet.

Creatief zijn

Met de nodige creativiteit kom je een heel eind. Pak alle cadeautjes zo mooi mogelijk in, dan is het echt een feestje om ze ook uit te pakken. Zelf iets maken is ook leuk om weg te geven!

Wil je echt budget vieren met bijvoorbeeld vrienden? Pak allemaal iets in van jezelf, dat nog goed is, maar overbodig. Zo kom je van je eigen “rommel” af, maar je iemand anders blij en ben je ook nog eens goed voor het milieu bezig!

Deze tips kunnen natuurlijk net zo goed gebruik worden als je Kerstmis viert met pakjes 😉 .

Wat is jou ultieme budget cadeau tip voor pakjesavond? 

Berichten terug lezen uit deze Decemberchallenge? Dat kan hier!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron uitgelichte afbeelding: Canva


9 thoughts on “|| 3 || Budget cadeau’s pakjesavond

 1. Mijn beste budget tip: ik spreek gewoon met mijn familie af dat ze niets voor ons hoeven te kopen, dan hoeven wij ook niets voor hen te kopen. Haha klinkt erg gierig, maar ik houd gewoon niet van geld uitgeven aan ‘dingen’ 😛

 2. Ik begin volgend jaar gelijk al om me heen te kijken voor cadeautjes voor de kleinkinderen.
  Ik kijk in de uitverkoop en naar afgeprijsd speelgoed. Tip even de ouders dat ik dat ga kopen.
  Ik heb wel ieder jaar een thema.
  Vorig jaar was dat een soort klei, dit jaar een leuk speeltje wat beweegt en misschien volgend jaar een mooi boek of wat anders.
  Dat vul ik dan o.a. aan met een dik doeboek en wat snoep bij o.a. de Action.
  Zo spreidt ik de kosten en heb daar geen last van in mijn portemonnee als het december is.
  En ik heb het dan over cadeautjes voor onder de Kerstboom, want Sinterklaas vieren doen we niet meer. Met de Kerst is het gezelliger. Sinterklaas vieren de kleinkinderen thuis en op school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Copyright © 2020 Happinessfromme. - Op deze blog lees je gesponsorde content en affiliate links. Lees hier meer over in de disclaimer. Tevens kan je in de privacyverklaring alles lezen over hoe we je privacy waarborgen en meer over de cookie policy. Happinessfromme is onderdeel van Nadia Media en staat bij de KvK geregistreerd onder nummer 73544523.
error: Helaas...