Decemberchallenge 2018

|| 8 || Decembermaand, wat ik leuk vind en wat niet?

De Decembermaand is natuurlijk een echte feestmaand. Ik vind het over het algemeen een hele leuke maand, maar eerlijk is eerlijk, er zijn ook minder leuke dingen! Herken jij dat ook? In deze blog vertel ik over de Decembermaand, wat ik leuk vind en wat niet?

Decembermaand, wat ik leuk vind en wat niet?

In de Decembermaand draait het natuurlijk vooral om feestjes! Sinterklaas, Kerst en Oud&Nieuw, altijd leuk om een feestje te vieren… toch? Ik vind het altijd heel gezellig, maar ook heel druk. Dat is op zich niet erg, maar sinds de komst van Daan is het toch wel handig om alles goed te plannen en ook rekening met hem te houden.

De leuke dingen!

Sinterklaas! Ik ben er dol op… Ik zie Daan genieten, ondanks dat hij alles een beetje eng vond. Het geloof in iets waar door heel veel mensen gewoon keihard over gelogen wordt, maar het is het meer dan waard. Dat gezichtje als hij geniet van alles wat met de Sint te maken heeft. Het brengt me terug naar mijn kindertijd πŸ˜‰ .

Ook Kerst vind ik altijd heel gezellig. De dagen gezellig doorbrengen met familie en genieten van lekker eten. De hele sfeer rond de kerst straalt gezelligheid uit. Overal lampjes, mooie versieringen en mensen zijn over het algemeen veel vrolijker en doen meer voor elkaar. Zouden we het hele jaar moeten doen! πŸ˜›

December sluiten we natuurlijk af met Oud&Nieuw. Ik vind het altijd fijn om even terug te kijken op het afgelopen jaar. Wat was leuk, wat niet en waar heb ik van geleerd? Dit ga je natuurlijk ook nog terug lezen in deze challenge. Plannen maken voor het komende jaar hoort daar natuurlijk ook bij! Altijd leuk om te doen. Vuurwerk zelf vind ik niet zo leuk, maar Menno wel. Ik ben meer voor de drank en gezelligheid πŸ˜‰ .

De minder leuke dingen…

Ondanks dat ik jaren in de supermarkt heb gewerkt, heb ik er echt een hekel aan om boodschappen te doen rond de feestdagen. Al die mensen overal, rijen tot halverwege de winkel, volle gangpaden en overal karretjes. Ik ben normaal al niet zo dol op het doen van de boodschappen, maar in December helemaal niet. Gelukkig hoef ik het tegenwoordig bijna niet meer doen. Ik bestel het en Menno haalt het op bij een pickup-point. Verse dingen neemt hij mee als hij gewerkt heeft, want een groenteboer wil toch zelf kiezen ;). Ook ideaal dus met de feestdagen!

Iets wat ik ook lastig vind is het plannen sinds Daan er is. Met het maken van afspraken moeten we toch rekening met hem houden. Nu is een keertje later op bed natuurlijk niet erg, maar een dag moet niet volgepropt met allerlei bezoekjes zitten. Gelukkig lukt het tot nu toe ieder jaar heel goed!

Wat vind jij leuk aan de Decembermaand? En wat juist helemaal niet?

Berichten terug lezen uit deze Decemberchallenge? Dat kan hier!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron uitgelichte afbeelding; Canva


6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

|| WIN - Lichtgevende Miniset van Klorofil

Klik op de afbeelding
om naar de winactie te gaan!

Lichtgevende minisets van Klorofil, lekker spelen