Feestjes in December
Decemberchallenge 2018

|| 2 || Feestjes in December!

Er zijn aardig wat feestjes in December om te vieren. Te beginnen met Sinterklaas, dan de Kerstdagen en ten slotte natuurlijk nog Oud en Nieuw! Een drukke maand, zeker met kinderen die over het algemeen deze maand lekker door stuiteren. Maar vieren wij ook al deze feestjes?

Feestjes in December

Over het algemeen vind ik December altijd een hele gezellige maand. Het is ‘s avonds vroeg donker en in huis maken we het gezellig met versieringen en kaarsjes. Aan de andere kant is het natuurlijk ook een hele drukke maand, met voornamelijk heel veel indrukken voor Daan. Met onze planning moeten we echt wel een beetje rekening houden met zijn ritme, anders stuitert hij helemaal de verkeerde kant op ๐Ÿ˜‰

Sinterklaas

Sinterklaas is het feest dat wij het meest uitgebreid vieren in december. Het is zo heerlijk om Daan te zien genieten, terwijl hij het tegelijkertijd toch ook wel spannend vindt. Sinterklaas heeft natuurlijk ook wel een lange aanloopperiode. Het begint met het Sinterklaasjournaal, dan de intocht, Sinterklaas op school en de Sinterklaasshow! Allemaal hele leuke dingen, waar hij ook echt wel van geniet. Maar de spanning bouwt zich wel drie weken op en dat is gewoon te merken.

Kerst

Met kerst doen we het allemaal wat rustiger aan. We zijn in die periode veel aan het werk, want dat is nu eenmaal zo in de winkel. Maar het is een gezellige tijd, dus het is ook super leuk! Voor Daan is er niet veel bijzonders. We versieren het thuis en op school wordt er ook aandacht aan besteed. De kerstdagen zelf gaan we meestal naar onze ouders, genieten van de gezelligheid en meestal lekker eten! Bij de ene opa en oma heeft Daan het rijk alleen en geniet hij van alle aandacht voor hem zelf. Bij de andere opa en oma zijn vaak alle neefjes en nichtje, รฉรฉn en al drukte en gezelligheid, ook daar geniet hij van. Dan gaan we rond de feestdagen ook nog naar zijn oma, daar hangt hij vooral graag de clown uit! Al met al een gezellige periode.

Oud en Nieuw

Oud en Nieuw, persoonlijk heb ik er niet meer zoveel mee sinds ik niet meer ga stappen! De gedachte aan een klein jongetje dat vroeg wakker is… Ik vind het wel altijd leuk om even terug te kijken op het jaar en te bedenken wat ik volgend jaar ga doen. Dat ga je ook zeker terug lezen in deze Decemberchallenge! Manlief gaat graag carbit schieten bij mijn vader. Of ze dat dit jaar gaan doen, geen idee. Verder houdt hij sowieso wel van vuurwerk, dus ik ben benieuwd wat er dit jaar de lucht in gaat.

Welke feestjes vier jij in december?ย 

Berichten terug lezen uit deze Decemberchallenge? Dat kan hier!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron uitgelichte afbeelding: Canva


8 Comments

 • Rory

  Ik merk dat ik de novembermaand al vreselijk druk vindt worden. Het lijkt net alsof alles zich klaarmaakt in de maand voor de vrije dagen in december. Niet dat die niet druk zijn, dat zijn inderdaad juist de feestelijke momenten. Maar al het werk, opdrachten en deadlines lijken zich wel te clusteren in november. Maar even on topic. Sinterklaas is het drukste vind ik. Alhoewel kerst ook wel een dingetje is. Waar ga je wanneer naartoe. Of juist bij ons? Menuโ€™s maken al moet het geen eetfestijn worden. Oud en Nieuw was fantastisch toen we nog met zijn tweetjes waren en naar geweldige feesten gingen. Nu mag het van mij wel lekker chill zijn. Inderdaad, de ochtend erna een meisje wat vroeg naast je bed staat. Ik vind het wel goed.

 • Leslie

  Hier ook altijd wel wat feesten in december. Gelukkig valt sinterklaas weg nu de jongens ouder zijn, maar buiten Yule, kerst en oud/nieuwjaar, zit er dan ook nog mijn verjaardag bij. Wij blijven vieren LOL

 • Will

  Wij vieren Sinterklaasfeest niet meer bij ons thuis, maar de kleinkinderen vieren dat thuis.
  De Kerst vieren wij met een brunch en cadeautjes onder de Kerstboom (alleen voor de kleinkinderen) , met de kinderen en de kleinkinderen.
  En als laatste feestje het oud en nieuw lekker rustig samen en de kinderen enz. komen 1 januari langs.
  Altijd weer een gezellige maand maar wel erg druk , toch kijk ik er altijd wel weer naar uit.
  Het huis gezellig in Kerstsfeer maken. Een heel gedoe en stressvol, maar als alles staat, is het toch wel weer leuk.

 • Lipstickencupcakes

  Hier vieren wij ook sinterklaas, kerst en oud en nieuw. Ik vind het een gezellige maand. Ik houd van de kerstbomen en dat alles gezellig is aangekleed.

 • Stephanie

  Hier vieren we uiteraard dezelfde feesten, maar daar komt de verjaardag van mijn man en ons zoontje nog eens bovenop! + de verjaardag van mijn schoonmoeder die ook wel zal gevierd worden. Love it!

 • Tineke

  Wij vieren ook alle feesten die je in je blog hebt genoemd. Ik hoor van veel mensen dat zij in december ook veel verjaardagen hebben, dat is bij ons niet het geval. Anders was het een hele drukke maand geweest.
  Liefs

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.