Decemberchallenge 2018

|| 24 || Onze Kerst tradities

Iedereen heeft denk ik zo zijn eigen Kerst tradities. Of wij nu echt een Kerst traditie hebben, nee niet echt eigenlijk. We zijn van harte welkom bij familie, maar als we liever iets voor onszelf doen, dan is het ook helemaal prima! Toen ik nog klein was, was elke Kerst hetzelfde. Op dat moment soms vervelend, maar achteraf wel hele fijne herinneringen!

Onze Kerst tradities

Zoals ik al zei, wij hebben als gezin zijnde niet echt een Kerst traditie op het moment. Ik vind het fijn om bij familie te zijn, maar het is verder geen verplichting ofzo.

Vroeger – Eerste Kerstdag

De eerste Kerstdag gingen we altijd naar mijn opa en oma. We kregen wat pakjes en konden genieten van heel veel lekker eten. Mijn oma was namelijk een hele goede kok! Ze maakte de meest lekkere dingen, waaronder de kartoffelsalade die ik eerder deze challenge met jullie deelde. We hadden alle ruimte om te spelen boven, dus snel verveelden we ons ook niet. Het was altijd heel gezellig!

Vroeger – Tweede Kerstdag

Op de tweede Kerstdag gingen we altijd naar mijn andere oma. Ze woonde in een flatje en naarmate we groter werden, verveelden we ons soms een beetje. Als we echt niet meer te harden waren, dan zei mijn vader: “we gaan lopen”. Allemaal jassen en schoenen aan en mijn vader liep dan met ons, terwijl mijn moeder nog even hielp met de afwas. Toen we groter werden hielp één van ons ook wel mee met afwassen.

Fijne herinneringen

Het lijkt allemaal zo simpel en dat was het ook wel, maar ik moet glimlachen aan de gedachte aan die Kerstdagen. En dat is fijn, want iedereen wil toch warme herinneringen aan de Kerstdagen hebben? Ik hoop dat Daan later ook mooie herinneringen aan de feestdagen heeft. Of we nu ieder jaar hetzelfde gaan doen of niet, dat weet ik nog niet, als het maar mooie herinneringen zijn.

Wat is de traditie bij jou thuis? Of heb je dat niet echt?

Berichten terug lezen uit deze Decemberchallenge? Dat kan hier!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron uitgelichte afbeelding; Canva


One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.