Decemberchallenge 2018

|| 20 || De leukste winter uitjes!

We zijn alweer aanbeland bij dag 20 van de Decemberchallenge! Vandaag gaat het over de leukste winter uitjes, iets wat ik een beetje vind lijken op dag 9 uit de challenge, die ging over de dingen die je zeker moet doen in December. Maar… ik kan vast nog wel wat meer leuke winter uitjes vinden!

De leukste winter uitjes!

Leuke winteruitjes dus, iets waar ik echt wel even over na moest denken, want wat is nou leuk om in de winter allemaal te doen? En dan natuurlijk ook nog het liefste dingen die je ook echt alleen in de winter kunt doen. In de hierboven genoemde blog heb ik het al gehad over schaatsten. Dit kan natuurlijk ook in andere seizoenen, maar in de winter is de kans het grootste dat het op natuurijs kan. Iets wat, wat mij betreft, wel het aller leukste is. Maar wat is nog meer leuk om in de winter te doen?

Het Wereldkerstcircus in Carré

Zelf lijkt het me geweldig om een keer naar kerstcircus te gaan. Maar ja, Amsterdam is best een stukje rijden en ik denk dat Daan nog net te klein is voor deze lange zit. Het zou natuurlijk wel heel leuk zijn als hij het allemaal ook mee krijgt. Zelf vind ik alleen Carré al prachtig, dus zeker een ervaring die ik Daan ook gun.

Het Wereldkerstcircus brengt tijdens de 34e editie in Carré een ode aan Astley met het meest spectaculaire Kozakken nummer ter wereld met duizelingwekkende sprongen en salto’s te paard. Deze act won vorig jaar goud op het bekende Russische Circusfestival Idol in Moskou. Met de Europese première van deze act, viert het Wereldkerstcircus het 250 jarig jubileum van het circus. Het Wereldkerstcircus speelt van 20 dec. 2018 tot en met 6 jan. 2019. Bron: Carré (via deze link zijn tevens kaartjes te bestellen).

Winter Efteling

De Efteling, ik vind het er zo prachtig! Ook dit staat op ons lijstje om met Daan heen te gaan, maar ook weer als hij een beetje ouder is. Ik vind het altijd een beetje lastig in schatten vanaf wanneer ze overal een beetje in kunnen. Als we dan al de reis naar het zuiden maken, dan is het natuurlijk ook fijn dat hij overal een beetje in kan. Tijdens de winter Efteling, staat het park helemaal in het teken van de winter. Het lijkt mij geweldig om de sfeer van het park in deze tijd te mogen proeven. Tot en met 31 januari kan je nog naar de winter Efteling.

Kerstplaza in Groningen

Lekker dicht bij huis! Kerstplaza in Groningen, de grootste indoor kermis van Nederland. Je betaald alleen de entreeprijs, daarna zijn de attracties gratis. Ideaal om met de kinderen heen te gaan dus! Het maakt niet uit wat voor weer het is en de kinderen zijn altijd wel in voor een kermis ritje denk ik 😉 . Kersplaza is van 25 dec. 2018 tot en met 6 jan. 2019 in Martiniplaza in Groningen, meer dan 1000 m2 overdekte Kerst pret!

IJsbeelden festival Zwolle

IJsbeelden, ik vind het altijd fascinerend om ze te bekijken. Op het ijsbeelden festival in Zwolle vind je 1200 m2 ijsbeelden, de 40 beste ijskunstenaars ter wereld, 275.000 kg ijs en 275.000 kg sneeuw, 25 beroemde verhalen vertaald in ijs- en sneeuwbeelden die tot wel 6 meter hoog zijn, gratis kinderattractie (WinterWonderland) in de kerstvakantie, horeca in kerstsfeer en veel winterse activiteiten door de hele stad! Één en al gezelligheid dus! Het festival is te bezoeken van 15 dec. 2018 tot en met 3 maart 2019.

Naar Duitsland!

Woon je een beetje dicht bij de grens van Duitsland? Dan is het zeker een aanrader om daar de kerstmarkt te bezoeken. Let wel even op, want heel veel grote steden hebben zogenaamde “Umweltzones” ingesteld. Dit houdt in dat je het milieuvignet voor Duitsland nodig hebt. Weet je niet zeker of je een dergelijk vignet nodig bent? Hier vind je een overzicht met alle Duitse milieuzones. Check dit echt, want er worden zonder pardon hoge boetes uitgedeeld! En die boete, die zou je hele uitje kunnen verpesten… Daar gaan alle lekkernijen die je op de kerstmarkt kunt scoren! Kertmarkten geven je echt die gezellige Kerst stemming, althans, dat vind ik!

Genieten van de natuur

Wat je verder nog moet doen in de winter, of eigenlijk met name als het gaat sneeuwen, is genieten van de natuur! Als het heeft gesneeuwd, trek warme kleren aan en ga lekker wandelen. De natuur is zo prachtig als hij in een witte laag gehuld is. Lekker sleeën met de kinderen of misschien wel schaatsen! Wie weet wat voor leuke dierensporen je allemaal kan vinden! Voor het sporen zoeken is er trouwens een leuk kinderboek; als het winter wordt.

Wat is jou favoriete winter uitje? Heb je nog leuke tips om dit lijstje aan te vullen?

Berichten terug lezen uit deze Decemberchallenge? Dat kan hier!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron uitgelichte afbeelding; Canva


4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.