Mijn leukste herinnering aan het Sinterklaasfeest.
Decemberchallenge 2018

|| 4 || Mijn leukste herinnering aan het Sinterklaasfeest.

Het Sinterklaasfeest, ik blijf het magisch vinden, zelfs nu ik het grote geheim al heel veel jaren ken. Ik heb dan ook veel mooie herinneringen aan het Sinterklaasfeest, want we vierden het vroeger met veel gezelligheid. De leukste herinnering aan het Sinterklaasfeest, daarover vandaag meer… Over hoe wij het vroeger vierden, daar volgt over een paar dagen een leuke blog over!

Mijn leukste herinnering aan het Sinterklaasfeest.

De Sinterklaastijd zat altijd vol met leuke dingen. De intocht, schoentje zetten, Sinterklaas op school en pakjesavond… Maar mijn leukste herinnering is? Poeh, ik heb zoveel fijne herinnering aan het Sinterklaasfeest.

Grappige herinnering

Ik wel een hele grappige herinnering aan pakjesavond, althans, nu is het grappig, op dat moment was ik over de zeik. Ja mam, sorry, jij bent schuldig 😉 . Ik was al ouder en kende het grote geheim, maar mijn zusjes nog niet. We vierden dus nog uitgebreid pakjesavond. Ik zat in mijn cd periode, het liefste de nieuwste hits! Ik had een cd van Aqua gevraagd en van Toy-Box (ja, ik weet het nog precies, zoveel indruk heeft het gemaakt haha). Rarara, wat zat er in de pakjes… Juist! De gevraagde cd’s. Niets aan het handje zou je zeggen, totdat ik één wilde gaan luisteren! Er zat gewoon geen cd in. Ondanks dat ik het grote geheim kende weet ik nog dat ik echt over de zeik was. Zonder dat iemand het zag drukte mijn moeder op een knopje van de cd speler en wat zat daarin? Juist… de cd 😛 . Nu kan ik er echt om lachen, maar toen niet, dat weet ik nog wel.

Leuke herinnering

Wat ik ook altijd leuk, maar wel heel spannend (daarover in een andere blog meer) vond, was het Sinterklaasfeest op school. Ieder jaar lag de klas overhoop en waren de pieten kwijt als de Sint op school aan kwam. In vond het altijd gezellig. Ook in de hogere groepen vond ik het leuk om een gedicht en surprise te maken. Iedereen deed altijd goed zijn best en voor zover ik me kan herinneringen waren eigenlijk alle kinderen ook blij met hun cadeautje. Nu moet ik ook zeggen dat ik vond dat we een hele leuke en gezellige klas hadden. Natuurlijk was er wel eens wat, maar dat is overal zo! Sinterklaas vieren op de basisschool is dan ook een leuke herinnering.

Verrassing!

Toen mijn oudste neefjes nog klein waren en wij Daan nog niet hadden vierden we natuurlijk wel al pakjesavond. Één jaar kon ik er niet bij zijn en ik weet nog dat mijn zusjes best een beetje pissig waren. Totdat ze zagen waarom het niet kon! Piet kwam namelijk op visite en had cadeautjes voor de kinderen meegenomen! Ik vond het reuze spannend om te doen, bang om herkent te worden, maar dat is niet gebeurd. Dat is ook een leuke herinnering die ik aan het Sinterklaasfeest heb.

Bijzondere herinnering

De meest bijzondere herinnering die ik heb, dateert van een aantal jaar geleden. Daan was nog geen drie maanden toen hij opa piet ontmoette. De enige echte opa piet van Daan. Ik vind de foto zo mooi! Daan heeft er natuurlijk niets van meegekregen destijds, maar ik hem afgelopen week de foto laten zien. Nou, die piet had grijze haren, ja dat was een echte opa. Ik ben echt benieuwd wat hij later van de foto vind en of hij er ooit zelf achter komt.

Wat is jou leukste herinnering aan het Sinterklaasfeest? Of heb je meer een hele, nu grappige, herinnering? Tegenvallers mogen natuurlijk ook genoemd worden…

Berichten terug lezen uit deze Decemberchallenge? Dat kan hier!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


8 Comments

 • Mieke | mieksmind

  Ik heb niet echt specifieke herinneringen aan sinterklaas, het leuke was toen je geloofde dat je helemaal enthousiast was als er ineens op de deur of ramen geklopt werden

 • Will

  Ik kan mij herinneren dat wij als kinderen onder de tafel kropen als de Sint aan huis kwam, want we waren bang dat we in de zak mee moesten naar Spanje. Wij waren nogal eens ondeugend .
  Ieder jaar kwam hij bij ons thuis en dan moesten we één voor één bij hem komen om te horen of we wel lief waren geweest. Van angst kropen we dan onder de tafel, maar dat hielp niet natuurlijk.
  Ook als we wel stout waren geweest, kregen we een cadeautje. Maar moesten dan wel beloven dat we lief en gehoorzaam zouden zijn.
  Deze Sint kwam altijd op 5 december , omdat mijn ouders hem hadden besteld.
  De cadeautjes die we van mijn ouders kregen, vonden wij smorgens vroeg op 6 december naast de kachel in de huiskamer.
  Ja, zo ging dat ongeveer 65 jaar geleden.
  Tegenwoordig gaat dat heel anders.Die angst voor de roe en de zak is er gelukkig niet meer, zoals bij ons.
  Ondanks dat hebben we als kind natuurlijk wel van het Sinterklaasfeest genoten. Op school, op de club en bij oma en opa . We kregen altijd wel veel cadeautjes.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.