Decemberchallenge 2018

|| 27 || Vuurwerk, wel of niet?

De Kerstdagen zijn voorbij en dat betekend dat het bij manlief gaat kriebelen. Hij is namelijk dol op vuurwerk! Maar ja, met de discussies tegenwoordig en de vuurwerk vrije zones… Gaan we dit jaar wel of niet wat bestellen? En als wel, waar kiezen we dan voor?

Vuurwerk

Ik vind het heel erg mooi om naar te kijken, maar aan de andere kant vind ik het ook wel eng. Je hoort zoveel overย  ongelukken, zeker bij vuurwerk zit een ongeluk in een klein hoekje. Gelukkig doet Menno verder geen rare dingen met vuurwerk, maar toch, je weet maar nooit. Ik ben dan ook altijd een beetje panisch als hij het af gaat steken, maar ja, wat doe ik er ook aan ๐Ÿ˜‰ .

Wel of niet?

Omdat ik het mooi vind om te zien en Menno het graag afsteek halen we ook dit jaar weer wel vuurwerk. Ik snap aan de ene kant heel goed de bezwaren van mensen met dieren, maar aan de andere kant wordt van alles wat we tegenwoordig doen een discussie gemaakt. Wij kiezen wel voor siervuurwerk en niet voor de knallen. Want die knallen, daar schrik ik zelf ook van en het gaat ons er vooral om wat je ziet. Voor Daan wil ik kijken naar wat sterretjes, want de vuurwerk genen worden wel al doorgegeven ben ik achter. Meneer vindt het wel leuk!

Carbid schieten

Normaal gaat Menno op oudjaarsdag ook wel carbid schieten, maar voor zover ik het nu begrijp staat dat nu nog niet op de planning. Ik beken eerlijk dat ik zelf niet van de die harde knallen houd, maar de gezelligheid is wel leuk natuurlijk. Meestal was ik gewoon bij mijn moeder binnen en stond Menno achter op het veld mijn vader. Gezellige oudjaarsdag ๐Ÿ˜‰ .

Wordt er bij jou thuis vuurwerk gekocht en afgestoken?

Berichten terug lezen uit deze Decemberchallenge? Dat kan hier!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron uitgelichte afbeelding; Canva


7 Comments

 • Leslie

  Wij doen niet aan vuurwerk. Ik moet altijd denken aan het verhaal van mijn stiefvader die met het afsteken van vuurwerk iets in zijn oog kreeg. Gelukkig geen ernstige schade (buiten een slechter zicht), maar mijn stiefzus (die hij in zijn armen had) heeft nog altijd een onmenselijke schrik van vuur en vuurwerk. Geen vuurwerk hier, en ik ben er niet rouwig om.

 • Wendy

  Ja, wij gaan zeker wel weer vuurwerk halen met oud en nieuw. Zo lang het nog kan en mag, gaan we er van genieten. We kiezen vooral voor mooi siervuurwerk. En natuurlijk knalerwten en sterretjes, want de kids willen ook meedoen met papa. (veriligheid voorop uiteraard)

 • Will

  Vuurwerk zelf afsteken heb ik altijd een hekel aan gehad.
  Mijn man stak altijd wel wat af samen met de kinderen, omdat ze dat graag wilden.
  Maar van mij hoeft het niet, ben altijd bang dat er wat fout gaat.
  Ik kijk wel naar het vuurwerk wat een ander afsteekt.
  Alleen die verschrikkelijk harde knallen hoeven voor mij niet.
  Mooi vuurwerk in de lucht daar kijk ik wel graag naar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.