DIY

Beginnen met borduren, ideaal om te ontspannen en iedereen kan het!

Waarom zou je beginnen met borduren zie ik je denken. Is dat niet voor oudere mensen? Om die vraag maar direct te beantwoorden; “nee, borduren is zeker niet voor oudere mensen”! Waar eerst haken een hele hype was (en is), komt ook het borduren nu steeds meer naar voren. Dat moest ik natuurlijk ook proberen en wat heb ik een spijt dat ik dat niet eerder gedaan heb! Het is wel een klusje, maar ook zo ontspannend om te doen.

Als je mij een beetje volgt op de blog en social media dan weet je dat ik wel van haken houd. In de ene periode wat meer dan in de andere periode, maar het is echt een hobby waar ik enorm rustig van word. Ik dacht echt; “Hoe leer ik haken?“, maar ik kwam erachter dat met de juiste tools iedereen kan leren haken! Dus toen ik steeds meer mensen zag borduren, wilde ik dat ook proberen, want haken had ik immers ook geleerd!

Beginnen met borduren

Ik ben dus begonnen met borduren en dat deed ik eigenlijk gewoon zo uit het niets. Bij één van de discount winkels zag ik een leuk setje liggen voor een kleine prijs en die heb ik meegenomen. Er zat een simpele gebruiksaanwijzing bij waarmee ik een heel eind kwam, maar voor sommige techniekjes vond ik Youtube toch ook wel heel erg handig! Doordat je echt ziet hoe iemand het doet, kan je het gemakkelijk na doen. Mijn drang tot perfectie moest ik wel even loslaten, want als je iets voor de eerste keer doet kan het natuurlijk niet perfect doen!

Borduurpakketten

Tot nu toe haak ik gewoon met borduurpakketten. Dat vind ik wel zo gemakkelijk, omdat alles wat je nodig hebt in het pakket zit. Op die manier is het ook ideaal om mee naar de camping te nemen. Nu moet ik wel zeggen dat ik voor op de camping een ander borduurpakket heb dan voor thuis. Het verschil zit hem in de manier waarop je patroon borduurt.

Thuis borduren

Als ik thuis ben dan heb ik alle rust om te borduren. Ik kan mij goed concentreren en hoef Daan niet de hele tijd in de gaten te houden. Voor thuis heb ik dan ook een borduurpakket met een blanco stuk stof en moet ik zelf heel precies uittellen waar welke kleur moet komen. Het is heerlijk om hiermee bezig te zijn, want je gaat er helemaal in op en daarom vind ik dit minder geschikt voor op de camping.

Borduren op de camping

Op de camping kan ik natuurlijk heerlijk borduren, maar ondertussen moet ik wel op Daan letten. Waar is hij, wat spookt hij uit bij het water en natuurlijk komt hij ook vaak even bij de tent buurten. Als ik op die momenten alle vakjes precies uit moet tellen, dan kom ik echt geen steek verder natuurlijk. Voor op de camping heb ik dan ook een borduurpakket met een voorbedrukt stuk stof. Het is iets minder uitdagend, maar nog steeds heerlijk ontspannend en ik kan ondertussen ook Daan goed in de gaten houden.

Genieten van handwerken heb ik niet van een vreemde!

Vroeger was handwerken natuurlijk veel populairder dan tegenwoordig. Mijn oma handwerkte veel. Die kon bijvoorbeeld prachtige truien breien met de mooiste patronen en kon daarnaast ook goed met de naaimachine overweg. Ook mijn moeder kan goed breien en goed met de naaimachine overweg. Die twee dingen kan ik dan weer niet zo goed, al staat hier wel een naaimachine. Ik denk dat ik gewoon een keer de tijd moet nemen om het goed te leren.

Ik dacht altijd, dan kan ik vast niet…

Maar die gedachte is helemaal onterecht kwam ik achter toen ik ging beginnen met borduren! Natuurlijk is het niet direct perfect, maar ik ben er wel achter dat met name haken en borduren hele fijne hobby’s zijn. Ze kosten niet enorm veel geld en je kunt er geweldige creaties mee maken. Die creaties kan je natuurlijk allemaal zelf houden, maar het is ook leuk om iemand iets cadeau te doen wat handgemaakt is. Wat ik bijvoorbeeld heel gaaf vind is een geborduurd geboorteschilderij voor een baby. Het is zo’n bijzonder en persoonlijk cadeau, ik houd daarvan!

Beginnen met borduren, mocht het je leuk lijken, dan zou ik het gewoon lekker gaan proberen!

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron beeld; Olga Kalinina Pexels (Gratis stockfoto – Canva)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.