Naar de bibliotheek met je kindje.

Naar de bibliotheek.

In de wekelijkse blog met een “er-op-uit” tip heb ik vaak uitjes die geld kosten. Toch hoeft een leuk uitje helemaal geen geld te kosten. Naar de bibliotheek gaan met je kindje is hier helemaal gratis!

Aanmelden

Bij de plaatselijke bibliotheek kan je je aanmelden. Het verschilt volgens mij per plaats wat je aan abonnement kosten betaald en vanaf welke leeftijd. Hier in Veendam is het tot en met 18 jaar gratis en daarna € 4,00 per maand.

Wat te doen?

In de bibliotheek kan je natuurlijk boeken lezen en lenen. Dat niet alleen! Ook is het mogelijk om e-boeken, films, luisterboeken en muziek te lenen. Ook zijn er online workshops te volgen voor de wat oudere kinderen en er zijn voorlees uurtjes.

Zijn wij lid?

Bijna! Ik wilde Daan online aanmelden (aangezien ik het liefst alles online doe), maar dit lukte niet. Binnenkort toch maar even richting de bieb lopen om het allemaal te regelen. Gelukkig is het nu nog niet direct nodig, want Daan kan zelf bijna een bibliotheek beginnen qua boeken, maar voor zijn beleving is het misschien wel heel erg leuk.

Lezen is belangrijk!

Lezen met kinderen is belangrijk voor hun taalontwikkeling, want nog steeds verlaat 15% van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand. De oplossing hiervoor is heel simpel, elke dag 15 minuten (voor)lezen draagt veel bij aan de taalontwikkeling van je kind. Ik heb hier al eens een blog over geschreven, die vind je hier terug.

Gaan jullie naar de Bieb?

Gaan jullie ook naar de bieb met je kindje? Lenen jullie ook echt boekjes of ga je meer voor de beleving? Welk boekje is favoriet? Hier is het op het moment allemaal Woezel en Pip en Nijntje. Wij worden trouwens ook heel vaak voorgelezen door Daan in plaats van dat wij hem voorlezen. Heb jij deze luxe ook? 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.