Carnaval; over iets meer dan een maand is het zover!

Carnaval!

Hier in het noorden van het land wordt het niet echt uitgebreid gevierd. Ik vind het jammer, want verkleden ben ik altijd dol op 😉 Vroeger vierden we het op school wel altijd en mijn oma en mijn moeder maakten de leukste verkleedkleren! Veel van deze kleding is er nog en wordt nu gedragen door mijn neefjes en nichtje en ook Daan kan het straks aan!

Wanneer?

Carnaval wordt dit jaar gevierd van 11-13 februari.

Waar komt het eigenlijk vandaan?

Ik denk bij Carnaval aan feesten, drinken en verkleden, maar wat is de echte betekenis van carnaval? Ik ben op onderzoek uit gegaan en Willem Wever heeft mij het antwoord gegeven 😉 .

Carnaval is van oorsprong een katholiek feest, er wordt het begin van het vasten mee gevierd. Dit is de periode van veertig dagen voor Pasen, die begint op Aswoensdag. Om de vasten goed te kunnen ‘overleven’ wordt in de dagen voor Aswoensdag een feest gevierd; Carnaval! Omdat het zuiden van Nederland nog overwegend katholiek is, of een katholieke achtergrond heeft, wordt hier het carnaval het meest gevierd.

Tijd om te shoppen!

Een beetje carnavalsvierder wil er natuurlijk goed uit zien! Als je handig bent dan is het leuk om zelf je carnavals kostuum in elkaar te zetten, maar helaas is dit niet voor iedereen weg gelegd. Online shoppen biedt dan een goede uitkomst en ik vond een leuke site om dat te doen!


Op de site Feestwinkel.nl kan je ontzettend veel leuke carnavalskleding vinden voor jong en oud! Op één plek shoppen voor het hele gezin, hoe makkelijk wil je het hebben.

Daarnaast verkopen ze eigenlijk allerlei spullen die met feesten te maken hebben, van een geboorte tot een Abraham feest en van een vrijgezellenfeest tot een pensioen. Ook versieringen en ballonnen kan je er in allerlei soorten en maten krijgen!

Gaan wij het vieren?

Wij vieren dit jaar geen carnaval, in elk geval niet thuis. Misschien dat er op het kinderdagverblijf van Daan wel iets aan gedaan wordt, maar dat weet ik niet zeker. Als wel, dan gaan we er zeker iets leuks van maken!

Vier jij carnaval?

Ik ben wel heel nieuwsgierig of en hoe jij het viert. Heb je al een leuke outfit en wil je die met ons delen?

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.