Fashion

Badmode, draag wat jij zelf fijn vindt zitten!

Zoveel mensen, zoveel wensen! Als je kijkt naar badmode, dan zie je veel mooie items en trends. Toch is het denk ik het belangrijkste dat je draagt waar jij je fijn in voelt. Want als je je fijn voelt in wat je draagt, dan straal je dat niet alleen uit, je voelt het ook echt! Welk postuur je ook hebt, draag wat jij zelf fijn vindt zitten! Andere mensen hebben er toch wel een mening over… Waarom ik dat zeg? Omdat er nog altijd veel vrouwen zijn, met welk postuur dan ook, die niet alles durven dragen.

Waarom je bepaalde items niet durft dragen kan natuurlijk allerlei redenen hebben. Als ik even voor mijzelf mag spreken, dan vind ik het soms lastig om een bikini aan te trekken met mijn maatje meer. Waarom? Eigenlijk alleen om dat ik bang ben dat andere mensen dan “lelijk” over mij denken. Zelf vind ik een bikini heerlijk zitten, mijn curves horen bij mij en de striae heb ik te danken aan een heerlijk kind dat ik heb mogen dragen. Toch laat ik mij tegen houden en ik weet dat er met mij veel meer vrouwen zijn! Dat moet toch anders…

Badmode

Badmode is er voor iedereen, welk postuur je ook hebt. Ik ben dan ook van mening dat je gewoon lekker moet dragen wat je zelf fijn vindt, maar uit eigen ervaring weet ik ook dat dat soms makkelijk gezegd dan gedaan is. Redenen waarom dat is, daar wil ik verder niet over uitweiden in dit artikel. ik wil het vooral hebben over alle mooie items die tegenwoordig bij onder andere OTTO te krijgen zijn! Met al deze mooie badmode is er altijd wel iets waar jij je fijn in voelt.

Badpak

Dankzij mijn sportachtergrond (wedstrijdzwemmen en waterpolo) heb ik eigenlijk altijd een badpak gedragen. Dit waren geen mooie en elegante badpakken, maar badpakken die goed strak zaten en het liefst met een rits. Waterpolo spelers snappen precies waarom dit is. Eigenlijk heb ik altijd een badpak gedragen, want ik dacht altijd dat ik met mijn maatje meer echt geen bikini aan kon doen.

Ik droeg dus altijd sport badpakken, maar tegenwoordig vind ik het veel prettiger als alles wat gemakkelijker en mooier zit. Die curves zijn er toch wel, ook al trek je een badpak aan dat nog zo strak zit, je kunt het niet verhullen. Ik kies er dus voor om juist mijn pluspunten te benadrukken. Als ik nieuwe badkleding zoek, dan kijk ik allereerst naar wat ik mooi vind en daarna ga ik alles passen.

Gelukkig is er tegenwoordig een enorme keuze in badmode. Kies je voor een model dat hoog of juist laag uitgesneden is? Ga je voor voorgevormde cups in je badpak, of vind je dat minder belangrijk? Ook als je kijkt naar de rug van badpakken heb je een enorme keuze. Maak je hem vast met een knoop in de nek, zitten er kleine dunne touwtjes aan die je gewoon over je schouder doet of ga je voor een mooie sluiting op de rug?

Bikini en/of tankini

Naast een badpak kan je natuurlijk ook kiezen voor een bikini of een tankini. Eigenlijk droeg ik nooit bikini’s, omdat ik dacht dat dat niet kon met mijn postuur. Tegenwoordig denk ik daar anders over! Ik trek aan waar ik mij prettig in voel. Soms is het wel lastig om het juiste bikini broekje bij de juiste bikini top te vinden, maar ondertussen heb ik aardig door waar ik naar moet kijken.

Zo draag ik graag een hoger broekje die niet te hoog uitgesneden is en een voorgevormde bikini top die voorgevormd is en beugels heeft. Op deze manier voel ik mij prettig en wordt alles ook goed ondersteund. Er zijn ook momenten dat ik me niet helemaal prettig voel in een bikini. Voor die momenten heb ik een mooi tankini bovenstukje in mijn kast liggen. Deze kan ik mooi combineren met mijn goed zittende bikinibroekjes die ik toch al in de kast heb liggen.

Maak je outfit compleet!

Om je outfit compleet te maken kan je ook kijken naar een mooi “strand” jurkje of een mooi wikkelrokje. Misschien een mooie lange luchtige jurk die je zo over je badmode aan kan trekken. En wat dat je van een mooie hoed en zonnebril? Ik vind het altijd wel fijn om even wat over mijn badkleding aan te kunnen trekken. Bijvoorbeeld als we naar het strand lopen of even een ijsje gaan halen. Persoonlijk kies ik vaak voor een luchtig strandjurkje die ik zo even aan kan trekken, het fijne is dat ik mijzelf dan direct een stuk zekerder voel.

Kies de goede maat!

Je voelt je fijn als een kledingstuk ook goed zit. Het moet vooral niet knellen en je moet je er goed in kunnen bewegen. Door veel verschillende badmode te passen kwam ik erachter wat ik echt lekker vind zitten. Waar ik eigenlijk de fout in ging was bij mijn cupmaat, maar als ik artikelen over cupmaten lees, dan merk ik dat ik daar gelukkig niet de enige in ben. Focus je dus vooral niet op de maat die in het labeltje van het kledingstuk staat, maar draag die maat waar jij je prettig in voelt!

Conclusie? Trek lekker die badmode aan waar jij je fijn in voelt en denk niet teveel aan wat andere vinden. Mensen vinden altijd wel ergens iets van, maar zijn dat vaak na tien minuten alweer vergeten.

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); RODNAE Productions Pexels (Gratis stockfoto – Canva)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.