Fashion

Herfst, tijd om nieuwe kleding te shoppen!

De herfst is begonnen en dus is het ook tijd om weer lekker te shoppen! Aangezien volgende week de kinderbijslag weer gestort wordt, ben ik alvast op zoek gegaan naar leuke online shops! Gewoon winkelen is hier niet leuk met al die leegstand. Daarnaast vind ik het zelf wel fijn om op mijn gemakje aller bij elkaar te zoeken!

Kleding shoppen

Daan is natuurlijk heel erg in de groei, dus ook dit jaar is er weer veel nieuwe kleding nodig. Een aantal shirtjes van vorig jaar passen nog, maar alle broeken zijn te klein. Ook staat er een nieuwe jas op mijn wish-list en natuurlijk nieuwe schoenen, want de voeten groeien zo snel! Vind je schoenen kopen lastig? Lees dan eens deze blog.

Een keuze maken

Eerlijk is eerlijk, ik vind het niet altijd even makkelijk om kleding voor Daan uit te kiezen. Waar ik van stoere kleding houd, is meneer veel meer van bijvoorbeeld Cars op zijn shirts. We hebben dus een leuke mix in de kast hangen. Daarnaast wil ik ook geen kapitalen uitgeven aan kleding. Ten eerste omdat hij er zo weer uit gegroeid is en ten tweede omdat hij ook lekker moet kunnen spelen. Ik zou het jammer vinden als zijn dure kleding steeds kapot gaat. Wat betreft schoenen zit ik wel aan de duurdere merken vast, omdat Daan brede voeten heeft en een hoge wreef. Niet alles past dus zomaar. Maar verder heeft Daan een mix tussen goedkoop en duur in de kast hangen. Eigenlijk maakt de prijs ook helemaal niet uit, als je het maar mooi vindt!

Shoppen dus!

Over het algemeen shop ik online voor kleding. Eigenlijk gewoon omdat ik dan geen gillende en drammende peuter bij me heb, die er een sport van maakt om door de winkel te rennen ๐Ÿ˜‰ . Toch shop ik soms even zonder Daan en doe dan vaak even een rondje langs de Wibra, Zeeman, Hema, H&M en Primark. Bij deze winkels koop ik het grootste deel van zijn kleding. Ik weet per winkel wat goed zit en wat ook netjes blijft, want dat vind ik wel belangrijk.

Waarschijnlijk krijg ik ook wel opmerkingen over goedkoop is duurkoop en de omstandigheden van de arbeiders. Dat mag, ieder zijn eigen ding! Ik moet ook aan mijn eigen portemonnee denken en kan in mijn eentje niet de wereld veranderen. Okรฉ, een betere wereld begint bij mijzelf, helemaal mee eens! Maar ja, de financiรซn moeten dat dan ook altijd toestaan.

Online shoppen

Als ik online ga winkelen, dan is het meestal voor de merkkleding. Bij deze kleding kijk ik altijd goed wat ik mooi vind, want je kunt je geld natuurlijk maar รฉรฉn keer uitgeven. Een aantal webshops waar ik graag in rond snuister zijn; Kixx-online, WEfashion, Miinto en Esprit. Ze verkopen zeker niet de goedkoopste kleding, maar hebben wel een ruime keuze in kleding. Voor sommige kleding betaal je de hoofdprijs, maar lang niet voor alles. Er staat al een leuke jas op de wish list en een paar mooie schoenen voor Daan voor de winter. Daarnaast heb ik ook een aantal leuke broeken en truien gezien, dus die kast wordt wel weer goed gevuld ๐Ÿ˜‰ .

Inhoud van Daan zijn kast

Ieder seizoen weer probeer ik niet teveel te kopen, toch puilt zijn kast altijd weer uit. Als ik kijk naar de inhoud, dan bestaat dit uit ongeveer 80% uit de merkloze kleding en ongeveer 20% merkkleding. Op dagen dat hij naar de kinderopvang gaat of als we thuis lekker aan het spelen zijn, draagt hij lekker zijn speel kleren. Zijn duurdere kleding bewaar ik meer voor als we een dagje weg gaan of bijvoorbeeld naar een nette gelegenheid gaan. Broeken heeft hij niet overdreven veel, dat is bij shirtjes wel anders. Dat mag ook wel iets minder. Nu is er op dit moment veel wat bijna te klein is en er toch uit gaat, dus er is straks weer genoeg ruimte voor nieuwe dingen.

Waar let jij op bij het kopen van kinderkleding? Heb je een bepaalde smaak, of is het meer van alles wat. Heb je nog een leuke shop die ik en andere lezers ook echt niet mogen missen?

Owja, weet je wat ik trouwens ook leuk vind? Handgemaakte kleding door kleinere bedrijfjes. Het leuke daaraan vind ik dat bijna niemand het verder heeft.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron uitgelichte afbeelding; Canva


ย 

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.