Fashion

Ieder seizoen een garderobe update…

Ieder seizoen een garderobe update zonder te shoppen! Het klinkt gek, maar wij doen het… Als we het hier thuis over onze garderobe hebben, dan hebben we het echt over drie verschillende garderobes! Die van de man is lekker basic, hij heeft de kleding die hij nodig heeft en niet veel meer. De garderobe van Daan is wat uitgebreider en wordt veel gewisseld, aangezien hij zo vreselijk snel groeit. Mijn eigen garderobe bestaat uit veel verschillende soorten kleding. Wat ik draag hangt volledig af van hoe ik mij voel. Soms is grote maten kleding shoppen wel een dingetje, maar ik vind dat ik er goed in slaag!

Mijn man regelt zijn eigen garderobe en ik houd die van mij en Daan in de gaten. Ieder seizoen ga ik even de kast door en kijk ik wat er nog gedragen kan worden en wat er weg kan. Kleding doen we om verschillende redenen weg, maar we gooien het eigenlijk nooit zomaar weg. Onder het motto weggooien kan altijd nog, kijken we ook altijd of onze kleding een tweede leven kan krijgen. Misschien kunnen neefjes van Daan de kleding nog dragen, is er een kindje op school wat wel wat kan gebruiken of zetten we het te koop in onze online kledingkast.

Een garderobe update…

Ieder seizoen wisselen we dus onze garderobe. Kleding die niet bij het seizoen past brengen we in een kast naar boven, zodat het beneden in de kast niet zo vol is. Beneden? Ja, wij hebben een grote kledingkast beneden staan die we met zijn drieën delen. Beneden hebben wij namelijk ook de wasmachine en dergelijke staan, dus het is wel fijn dat ik na het wassen en het vouwen de kleding direct in de kast op kan ruimen.

Doordat we een kast delen hebben we niet heel veel ruimte, maar als we op deze manier onze kleding steeds wisselen dan werkt het prima! Het leuke is ook dat onze kasten ieder seizoen met andere kleding gevuld zijn. Het voelt een beetje alsof we ieder seizoen een nieuwe garderobe hebben, terwijl het natuurlijk gewoon onze eigen kleding is wat we van boven halen.

Nieuwe kleding kopen

We doen niet alleen een garderobe update door kleding te wisselen. Natuurlijk kopen we ook weleens wat nieuws! Zoals ik al zei doet mijn man dat minder. Voor Daan moet ik wel geregeld shoppen, want die groeit soms ineens heel veel. Meestal shop ik voor hem lekker budget, want met spelen en zijn enorme groeispurten gaat de kleding soms nog geen seizoen mee!

Online kleding shoppen vind ik ook heerlijk. Lekker rondneuzen tussen alle collecties en rustig kijken wat ik (en de heren) leuk vinden en welke trend we graag aan ons voorbij laten gaan. Voor mijzelf vind ik online shoppen ook heerlijk, bij ons in het dorp zijn niet echt leuke winkels voor grote maten. Online is de keuze natuurlijk veel groter en op die manier vind ik altijd wel iets dat helemaal bij mij past.

Grote maten shoppen

Grote maten shoppen vind ik soms best lastig. Zoals ik al zei is er bij ons in het dorp niet echt een leuke winkel met grote maten. Gelukkig komt er steeds meer leuke kleding in grote maten, het hoeft niet allemaal groot en wijd te zijn. Soms vind ik het wel lastig, maar sinds ik zelf wat positiever over mijzelf ben, merk ik dat ik ook meer verschillende soorten kleding durf te dragen.

Duurzaamheid en kleding

Ik weet het nog heel goed, tweedehands vond ik helemaal niets! Die mindset is veranderd… Met de komst van Daan zijn wij ons een stuk bewuster geworden van de wereld waarin wij nu en waarin Daan later leeft. We kiezen er vaker voor om producten een tweede kans te geven en dat bevalt enorm goed! Het is niet alleen heel erg fijn voor de portemonnee, maar ook goed voor het milieu.

Het mooiste vind ik om te zien dat Daan het heel normaal vindt! We verkopen zijn kleding die te klein is geworden en kopen de te kleine kleding van een ander kindje. Over het algemeen is dit hele nette kleding voor een hele mooie prijs, mooi meegenomen toch!

Kies je liever voor nieuwe kleding? Of misschien een leuke combinatie van nieuwe kleding en kleding die een tweede kans verdient? Ook dan kan je kijken of er bij de productie van de kleding rekening is gehouden met duurzaamheid. Dit is iets wat je steeds meer terug ziet, een mooie ontwikkeling vind ik!

Hoe ziet een garderobe update bij jou eruit?

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Hana Brannigan Pexels (Gratis stockfoto – Canva)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.