Mijn tips in de zoektocht naar leuke jongenskleding en meisjeskleding!
Fashion

Mijn tips in de zoektocht naar leuke jongenskleding en meisjeskleding!

In dit artikel deel ik mijn tips in de zoektocht naar leuke jongenskleding en meisjeskleding. Nu denk je misschien, meisjeskleding? Je hebt toch alleen een jongen? Dat klopt zeker, maar dat neemt niet weg dat veel tips voor zowel jongenskleding als meisjeskleding gelden. Daarnaast heb ik ook twee hele lieve nichtjes, waar ik altijd mee ga shoppen als ze mee gaan op vakantie!

Laat me voorop stellen dat iedereen vooral lekker moet kopen wat hij of zij zelf leuk vindt! Ik vind het heel belangrijk dat een kind zich fijn voelt in zijn of haar kleding. Soms zal dit kleding zijn die helemaal in de mode is, maar het kan ook zijn dat je kind liever iets heel anders draagt.

Leuke jongenskleding en meisjeskleding!

Leuke jongenskleding en meisjeskleding, maar wat is leuk? Wat iemand leuk vindt verschilt natuurlijk van persoon tot persoon en dat is maar goed ook! Stel je voor dat we er allemaal hetzelfde bij zouden lopen. Toch zijn er wel een aantal tips die ik je mee wil geven in je zoektocht naar leuke kleding voor de kinderen.

Mooie basics

Ik denk dat het belangrijk is om een aantal mooie basics in de kast te hebben. Voor mij zijn dit kledingstukken die vrijwel overal bij gedragen kunnen worden. Ik denk dan bijvoorbeeld aan kledingstukken in neutrale kleuren die je bij verschillende gelegenheden kunt dragen. Basics zijn kledingstukken die niet echt een uitgesproken mening hebben, maar die je wel goed kan combineren met andere kledingstukken.

Kleding voor verschillende seizoenen

Vaak kopen we kleding voor het seizoen waarin we zitten. Dat is natuurlijk logisch, want je draagt de kleding ook niet. Er zijn natuurlijk ook kledingstukken die je in meerdere seizoenen kunt dragen! Ideaal, want kinderen groeien zo snel, dat kleding vaak niet weer gedragen kan worden in hetzelfde seizoen een jaar later.

Meisjeskleding in verschillende seizoenen

Meisjeskleding is uitermate geschikt om in verschillende seizoenen te dragen. Denk bijvoorbeeld aan een leuk jurkje. In de zomer draag je hem met leuke sandalen en in de winter kan je hem combineren met een legging, leuke laarsjes en een jasje. Hetzelfde kan je bijvoorbeeld doen met een rokje en een shirtje met korte mouwen. In de zomer is dit leuk met sandalen en in de winter combineer je het weer net zo als bij het jurkje.

Jongenskleding in verschillende seizoenen

Jongenskleding is over het algemeen vrij basic, meestal een broek met een shirt of trui. Toch kunnen jongens een bepaald kledingstuk ook in meerdere seizoenen dragen. Denk bijvoorbeeld aan een T-shirt, in de zomer draag je hem gewoon op een broek, maar in de winter kan je hem ook prima dragen als je hem combineert met een leuk vest.

Kies voor kleur!

Ik houd echt van kleuren! Felle kleurtjes staan ook super leuk bij Daan. Vaak kies ik er wel voor om hem één kledingstuk in een felle kleur te laten dragen en de rest een beetje neutraal te houden. Het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat hij er als een clown bij loopt. Of je wel of niet van kleuren houdt is natuurlijk een persoonlijke mening, maar ik vind met name felle kleuren altijd heel erg leuk staan bij kinderen.

Luister naar de mening van je kind

Als de kinderen klein zijn, dan kan je natuurlijk helemaal zelf bepalen wat je ze aantrekt. Neem van mij aan, des te groter ze worden, des te meer ze dingen zelf willen beslissen. Nu moet ik zeggen dat Daan niet ontzettend moeilijk is als het om kleding gaat, maar hij heeft wel duidelijk een eigen mening!

Zo heeft hij bijvoorbeeld een super mooie polo in een roze kleur. De polo staat hem ontzettend leuk, maar omdat hij roze is, wil Daan hem absoluut niet dragen. Super jammer natuurlijk, maar ik accepteer zijn mening, hij moet zich immers prettig voelen in zijn kleding. Hij draagt graag camouflage kleuren, iets wat ik weer wat minder leuk vindt. Gelukkig komen we er samen wel uit en hebben we een mooie mix van kleding in zijn kast liggen.

En weer een groeispurt!

Nog een laatste tip van mij? Koop nooit teveel in één maat, een groeispurt komt altijd onverwacht. Het is natuurlijk super jammer als je heel veel kleding hebt wat nauwelijks gedragen is. Op deze tip moet ik mijzelf misschien ook wat vaker gaan wijzen, want ik merk dat ik nog te vaak wel teveel kleding in één maat voor Daan koop.

Heb jij nog een leuke tip voor de zoektocht naar leuke jongenskleding en meisjeskleding?

 

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Olia Danilevich – Pexels (Gratis stockfoto)

beste zorg voor je huisdier Lana
De beste zorg voor je huisdier, dat willen we toch allemaal? Wij zijn dol op onze huisdieren en doen er dan ook alles aan om te zorgen dat ze het hier goed hebben. Op dit moment hebben wij twee vissen, genaamd Jut en Jul. Zij hebben niet zoveel zorg nodig. Onze katten heb je misschien al eerder ontmoet hier op de blog! Noor, een jonge spring in het veld en Lana, ons oude besje. Ik denk dat ze het hier heel fijn hebben in huis, al kunnen ze zelf niet praten natuurlijk… Gerelateerd
Verder Lezen
Badmode, draag wat jij zelf fijn vindt zitten!
Zoveel mensen, zoveel wensen! Als je kijkt naar badmode, dan zie je veel mooie items en trends. Toch is het denk ik het belangrijkste dat je draagt waar jij je fijn in voelt. Want als je je fijn voelt in wat je draagt, dan straal je dat niet alleen uit, je voelt het ook echt! Welk postuur je ook hebt, draag wat jij zelf fijn vindt zitten! Andere mensen hebben er toch wel een mening over… Waarom ik dat zeg? Omdat er nog altijd veel vrouwen zijn, met welk postuur dan ook, die niet alles durven dragen. Gerelateerd
Verder Lezen
Zar en de gouden druppel
Zar en de gouden druppel is één van de boeken uit de nieuwe leesboeken serie van; Ik leer lezen met Zwijsen! Deze serie is geschreven door bekende schrijvers. Leren lezen wordt nog leuker met deze boeken voor beginnende lezers. Paul van Loon, Bette Westera, Manon Sikkel, Yorick Goldewijk en nog veel meer andere schrijvers werkten mee aan de nieuwe serie Ik leer lezen met Zwijsen. Wij lazen het boek “Zar en de gouden druppel” en in dit artikel lees je meer over dit boek. Gerelateerd
Verder Lezen
Snoozle Loop Krabpaal voor Katten Lana
Een krabpaal voor katten is bij ons in huis echt nodig! We hebben twee schatten van katten, maar die nageltjes… Beide katten hebben we uit een benarde situatie gered en ik zou echt niet zonder ze willen. Wel zonder hun nageltjes trouwens! Nu hadden we natuurlijk wel een krabpaal in huis, maar dat was het niet. Nu mochten we de Snoozle Loop krabpaal proberen en ik kan je al verklappen dat iedereen daar blij mee is! Gerelateerd
Verder Lezen
De tuin klaarmaken voor de lente en de zomer!
Lentekriebels! Wanneer het zonnetje na de donkere winterdagen steeds vaker tevoorschijn komt, komen de lentekriebels! De tuin klaarmaken voor de lente en de zomer vind ik altijd heerlijk om te doen. In de herfst en in de winter doen wij niet zo heel veel in de tuin. We beginnen de lente dus altijd met “puinruimen”. Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.