Financiën

3 voordelen van een sim only abonnement!

Een telefoonabonnement met telefoon of een sim only abonnement? Als je telefoon abonnement afgelopen is, dan sta je weer voor deze keuze. Hoewel veel mensen voor een abonnement met telefoon kiezen, zijn er ook steeds meer die voor een sim only abonnement kiezen. De redenen daarvoor zijn divers. In deze blog leef je over de 3 voordelen van een sim only abonnement.

De voordelen van een sim only abonnement

Een sim only abonnement heeft verschillende voordelen in vergelijking met een abonnement met telefoon. Hieronder lees je meer over de belangrijkste 3 voordelen van een sim only abonnement.

1 Lage maandlasten

Een groot voordeel van een sim only abonnement zijn de lage maandlasten. Bij een abonnement “krijg” je de telefoon er natuurlijk niet zomaar bij. De telefoon betaal je gewoon mee in de prijs van je abonnement. Aangezien je bij sim only geen telefoon bij je abonnement hebt, is je abonnement dus ook veel goedkoper. Er zijn veel verschillende aanbieders van sim only aanbieders. Elke aanbieder heeft zijn eigen pakket met zijn eigen prijs.

Simpel

Zelf koos ik alweer drie jaar geleden voor Simpel. Altijd prima bereik en ieder jaar krijg ik weer een leuke aanbieding als ik wil verlengen. Dus niet alleen leuk voor nieuwe abonnees, maar ook goed voor vaste klanten. Overweeg je een sim only abonnement? Check dan zeker hem de site van Simpel. Het zijn fijne pakketten voor een mooie prijs!

Youfone

Youfone biedt ook sim only abonnementen aan. Misschien ken je hem wel van de reclame? Zelf heb ik geen ervaring met Youfone, echter gaat het via het KPN netwerk en met dat netwerk heb ik dan weer wel hele goede ervaringen. Ze hebben pakketten die qua prijs heel veel lijken op de bovengenoemde aanbieder. Nieuwsgierig geworden? Via de site van Youfone vind je de meest actuele pakketten en prijzen.

Zelf vergelijken?

Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende wensen! Persoonlijk ben ik een groot voorstander van goed vergelijken, alleen op die manier sleep je de beste deal voor je eigen portemonnee binnen. Op de site van gsmweb zijn veel aanbieders verzameld en zie je direct de beste aanbiedingen. Niet alleen voor sim only abonnementen, maar ook voor abonnement met een telefoon Bovenin op de website vind je een handig menu, om snel te vinden wat je zoekt.

2 Geen BKR registratie

Sinds een paar jaar zijn de regels rondom een telefoonabonnement met telefoon aangescherpt. Zo kan het zijn dat je bij het afsluiten van een telefoonabonnement met telefoon een BKR registratie krijgt. Zo’n registratie kan consequenties hebben bij bijvoorbeeld het kopen van een huis of andere zaken waarvoor een krediet nodig hebt. Een telefoonabonnement met telefoon is in principe niet meer dan een lening voor je telefoon, vandaar de BKR registratie. Benieuwd hoe het precies werkt? Ik schreef er al eens een artikel over, maar je kunt op de site van het BKR ook alle informatie vinden over een telefoonabonnement met telefoon en een BKR registratie.

3 Zelf je favoriete toestel kiezen/je oude telefoon houden

Bij een sim only abonnement kan je helemaal zelf kiezen wat voor telefoon je wilt! Of dat nou je oude telefoon is, die nog prima werkt, of een nieuwe telefoon. Je kunt natuurlijk voor de nieuwste Iphone of Samsung gaan, die zijn vrij prijzig. Veel mensen die de nieuwste telefoon willen overwegen toch een abonnement met telefoon. Wanneer je er niet veel om geeft of je nu de nieuwste telefoon hebt of niet, dan zijn er prima opties. Zowel Iphone als Samsung hebben een “budget” lijn, maar je hebt natuurlijk ook andere merken die prima zijn. Zo hoor ik tegenwoordig steeds meer mensen die een Xiaomi telefoon hebben, het schijnt een degelijke telefoon te zijn en zeer betaalbaar. Daarnaast heb je ook betaalbare acitivity trackers van Xiaomi.

De nadelen van een sim only abonnement?

Je zou het als een nadeel kunnen ervaren dat je niet iedere één of twee jaar een nieuwe telefoon uit kunt zoeken. Dat is natuurlijk zeker zo als je niet even het geld hebt liggen om een nieuwe telefoon te kopen. Echter kan je het ook zo zien dat je de kosten die je per maand bespaart aan de kant kunt leggen om hier een nieuwe telefoon van de te kopen op het moment dat hij aan vervanging toe is.

Kies jij voor sim only of voor een abonnement met telefoon?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Uitgelichte afbeelding; Canva


 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.