Financiën

Een telefoonabonnement en een BKR registratie? Niet met sim-only!

Eerder schreef ik al een keer over een keuze maken tussen een sim-only abonnement of aan abonnement met telefoon. Uiteindelijk heb ik voor een sim-only abonnement gekozen en één van de belangrijkste redenen was de BKR registratie. Hoe dat zit? Dat leg ik je graag uit.

Een nieuw telefoon abonnement!

Ik wachtte er altijd met smart op, het moment dat mijn telefoonabonnement verlengd kon worden en ik een nieuwe telefoon uit mocht kiezen! Natuurlijk werd het altijd het nieuwste model en ging er elke maand weer een aardig bedrag naar de internetprovider. In het begin was ik naïf en dacht ik dat de telefoon gewoon gratis was, maar die betaal je natuurlijk gewoon mee!

Een tijdje geleden mochten wij dus verlengen en kregen bij de leukste aanbiedingen. Super natuurlijk, maar hadden we wel een nieuwe telefoon nodig? Ik had een telefoon gewonnen en die van manlief was nog prima. Daarnaast hadden wij gelezen over de BKR registratie (weliswaar positief) die tegenwoordig gemaakt kan worden bij een telefoonabonnement. En bovenal, een lager maandbedrag is natuurlijk altijd welkom 😉 , wat je met een Sim Only abonnement zeker kunt realiseren.

Die BKR registratie

Toen wij tien jaar geleden ons huis kochten hebben we aardig wat gedoe gehad met een BKR registratie waar we het bestaan niet eens van af wisten. Hierdoor waren wij bijna ons huis mis gelopen. Ik ben dus een beetje huiverig voor een BKR registratie. Zeker gezien wij in de toekomst graag willen verhuizen, zitten ik niet op een registratie te wachten. Hierdoor kan het bedrag dat je mag lenen namelijk veel lager uitvallen!

Wanneer krijg je een BKR registratie?

Een positieve BKR registratie heb je al vrij snel in de pocket! Denk daarbij bijvoorbeeld aan de volgende zaken;

  • Rood staan of kunnen staan op je betaalrekening.
  • In het bezit zijn van een creditcard.
  • Bij een doorlopend krediet of een persoonlijke lening.
  • Als je gebruik maakt van uitgestelde betaling.
  • Een telefoon abonnement met een mobiel die meer waard is dan 250 euro.
  • Bij het gebruik van private lease.

Bij een positieve BKR registratie kan je vaak nog wel geld lenen, maar het te lenen bedrag is wel vaak lager dan wanneer je geen registratie hebt. Loop je een negatieve registratie op, dan is het heel lastig om nieuwe leningen aan te gaan. Deze krijg je over het algemeen als je je betalingsverplichtingen niet nakomt.

Waarom wij kozen voor sim-only?

Dat heeft een aantal redenen. Onze telefoons waren nog goed, dus een nieuwe was niet noodzakelijk. Daarnaast was het fijn dat we maandelijks geen dikke telefoonrekening meer kregen, maar eentje die net een kwart was van dat wat we gewend waren. Ook weerhield de BKR registratie ons, want als we een nieuw huis willen dan willen we dat graag op één inkomen kopen en dan is het mooi dat we ook het maximale kunnen lenen op dat inkomen. Wel leggen we maandelijks een beetje geld aan de kant voor een nieuwe telefoon, mochten we er dan toch aan toe zijn, dan kunnen we wel een nieuwe telefoon kopen.

Houdt de BKR registratie jou ook tegen om een nieuwe telefoonabonnement met telefoon af te sluiten?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.
Bron uitgelichte afbeelding; Pixabay


35 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.