Financiรซn

Hoe vergelijk je autoverzekeringen?

Sinds het moment dat ik mijn eerste auto kocht heb ik bijna altijd dezelfde autoverzekering gehad. Maar dat veranderde vorig jaar, mijn man kreeg een ongeluk! Jeetje wat was dat schrikken, maar gelukkig is alles goedgekomen! Er kwam een nieuwe auto, maar die wilde ik wel anders verzekerd hebben, want alleen WA voelde voor ons niet meer goed. Maar hoe vergelijk je autoverzekeringen? Ik kwam in een doolhof terecht van pakketten, prijzen en voorwaarden… Toch hebben we een passende autoverzekering gevonden en in deze blog deel ik mijn tips met jou!

Hoe vergelijk je autoverzekeringen?

Een autoverzekering is natuurlijk voor iedereen anders! Er is nooit een kant-en-klaar antwoord op de vraag welke verzekering je waar af moet sluiten. Je kunt dan bijvoorbeeld een goedkope verzekering auto berekenen bij Geld.nl.

Wat wil je?

Allereerst is het natuurlijk van belang dat je voor jezelf op een rijtje zet waarvoor je verzekert wilt zijn. Is een WA verzekering voldoende, of vind je het toch prettiger dat je auto Allrisk verzekerd is? Vaak bieden verzekeraars ook nog een pakket aan dat tussen de WA en Allrisk verzekering in zit. Pakketten kunnen per aanbieder verschillen, dus lees je goed in! Bij een oudere auto wordt over het algemeen minder snel voor een Allrisk verzekering gekozen, terwijl je dit natuurlijk wel wilt bij een gloednieuwe auto!

Wat mag het kosten?

Het zou hypocriet zijn om het niet over de kosten te hebben. De verzekering moet namelijk wel binnen je budget passen. De kosten per aanbieder en per pakket verschillen natuurlijk van elkaar. Daarnaast zijn er nog andere factoren die de prijs kunnen beรฏnvloeden. Denk hierbij aan je schadevrije jaren en je leeftijd! Gelukkig hebben de meeste verzekeraars een tool waarin je al je gegevens invoert en dan komt er vanzelf een prijs uitrollen.

Was dit DE autoverzekering voor ons?

Bij mijn eerste auto koos is voor een standaard WA verzekering. Ik had natuurlijk nog geen schadevrije jaren en mijn eerste auto was een klein (en oud) koekblikje (een Toyota Starlet met roze wieldoppen haha), dus meer dan WA was ook niet nodig. Mijn tweede auto was al wat luxer en nieuwer, maar nog steeds koos ik voor een WA verzekering, de auto was meer gewoon niet waard. Na mijn zwangerschap en de geboorte van Daan moest er een gezinswagen komen. Wijzelf en alle spullen in een Peugeot 206 ging gewoon niet passen! Er kwam een station, net weer wat nieuwer, maar vooral groter! Het was een Peugeot 307, waar alles in mee kon, ideaal! Bij deze auto hadden we voor een WA+ verzekering gekozen, het was geen oud gebakje meer en een goede verzekering is wel fijn. Hij had nog jaren mee kunnen gaan, als hij door het ongeluk waar ik hierboven al over vertelde niet total loss gereden was.

En toen? Toen moest er dus weer een nieuwe auto komen. Eerlijk is eerlijk, een station hoefde voor mij niet perse. Er hoeft geen kinderwagen meer mee, dus hebben we veel minder ruimte nodig! We kozen voor meer comfort, een Peugeot 308 (je raadt ons favoriete automerk nu waarschijnlijk wel), met veel luxe snufjes en een stuk nieuwer dan de vorige auto. Mijn man durfde na het ongeluk niet meer goed te rijden, dus hebben we besloten om de auto Allrisk te verzekeren. Misschien is hij het qua waarde helemaal niet waard, maar nu durft manlief in elk geval in de auto te stappen en dat is ook wat waard! Ik heb veel pakketten bij verschillende verzekeringen vergeleken en vond door het vergelijken de perfecte autoverzekering voor ons!

Waar let jij op bij het zoeken naar de juiste autoverzekering?
Heb je bepaalde eisen waar een verzekering voor jou perse aan moet voldoen?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Pexels

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.