Financiën

Verzekeringen en kinderen, hier kan je op letten!

Jezelf op de juiste manier verzekeren is belangrijk. Te veel verzekeringen afsluiten is niet nodig, maar kritisch naar de juiste verzekeringen kijken wel! Zeker wanneer de gezinssamenstelling verandert is het handig om de verzekeringen even onder de loep te nemen. Denk bijvoorbeeld eens aan je zorgverzekering, inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering of je glasverzekering? Zijn deze allemaal up-to-date? Ik geef je graag wat tips…

Verzekeringen en kinderen, hier kan je op letten!

Meestal heb je al jong te maken met verzekeringen, denk bijvoorbeeld aan een uitvaartverzekering. Daarnaast moet je vanaf dat je achttien bent een zorgverzekering hebben. Heb je een auto? Dan mag een WA verzekering voor de auto ook niet ontbreken. Allemaal verzekeringen waar je waarschijnlijk wel aan gedacht hebt.

Wanneer er kinderen komen is het van belang om je verzekeren eens goed onder de loep te nemen. Dan niet alleen trouwens, ook als je uit huis gaat (of de kinderen gaan de deur uit), is het belangrijk dat de juiste verzekeringen afgesloten worden. Denk bijvoorbeeld aan een verzekering van de inboedel bij FBTO. Met een inboedelverzekering zorg je ervoor dat de spullen in je huis verzekerd zijn tegen bijvoorbeeld brand, diefstal en waterschade. Dit is een verzekering die je zeker af moet sluiten als je een woning huurt.

Gezinsuitbreiding

Bovenstaande verzekeringen heb je dus nodig als je zelf een woning gaat huren. Maar heb je er wel eens aan gedacht dat de waarde van je huis of inboedel ook kan veranderen? Een goed voorbeeld hiervan is als er gezinsuitbreiding in aantocht is. Een baby/kind heeft veel spullen nodig, spullen die misschien nog niet mee genomen zijn in het verzekerde bedrag van je inboedel. Check maar eens een babyuitzet lijst, dan weet je direct wat ik bedoel. Een babykamer, een kinderwagen, alle kleren voor je kleine en wat dacht je van het speelgoed? Zeker handig om dit even te controleren dus!

Wat daarnaast van belang is met een gezin is een goede aansprakelijkheidsverzekering. Die is ook handig als je nog geen kinderen hebt trouwens! Echter zijn kinderen over het algemeen iets minder handig en maken sneller iets kapot. Gebeurt dit bij iemand anders? Dan kan je dit, als je aan de voorwaarden van je verzekering voldoet, vergoed krijgen door je verzekering. Fijn voor jezelf, maar ook voor de mensen waar je graag op visite gaat! Mocht er dan een keer iets gebeuren, dan weet je zeker dat financieel alles goed opgevangen kan worden.

Een huis kopen?

Als huiseigenaar zijn er extra zaken waar je op moet letten bij verzekeringen. Zo heb je als je een huis koopt ook een opstalverzekering nodig. Daarmee verzeker je je huis zelf tegen bijvoorbeeld brand, inbraak en waterschade. Let even goed op of glasschade ook verzekerd is in de opstalverzekering. Als dit niet het geval is, dan is het wijs om een glasverzekering af te sluiten. Met een glasverzekering ben je verzekerd voor glasschade aan ramen, deuren, etc. Zonnepanelen en zonnecollectoren zijn niet altijd meeverzekerd trouwens! Deze verzekering is zeker handig als de kinderen graag buiten spelen met een bal. Voor je het weet ligt er een bal in de woonkamer en heb je een kapotte ruit.

Laat je goed voorlichten!

Ben je er niet zeker van of je op de juiste manier verzekerd bent? Trek dan eens aan de bel bij je verzekeraar. De meeste verzekeraars helpen je graag het juiste pakket uit te zoeken. Dit kan allemaal bij dezelfde verzekeraar, waardoor je soms pakket kortingen kunt krijgen. Het kan natuurlijk ook bij verschillende verzekeraars als dit voordeliger is. Een goed moment om je voor te laten lichten is als je gaat verhuizen of als de gezinssamenstelling verandert. Wij hebben de financiën goed onder de loep genomen op het moment dat onze zoon geboren werd. Je maandelijkse lasten veranderen en het is goed om dan ook direct je verzekeringen een keer door te nemen.

Hoe hebben wij dat gedaan met de komst van Daan?

Ik ben iemand die alles wat met financiën te maken heeft goed in de gaten houdt. Dit is niet verandert met de komst van Daan. Ik ben er voor zijn geboorte al eens goed voor gaan zitten om te kijken wat er aangepast zou moeten worden. Zo hebben we hem bijgeschreven bij de zorgverzekering en is hij aangemeld bij de uitvaartverzekering. Dat laatste vond ik best confronterend, want je wilt er niet vanuit gaan dat het nodig is, maar het is wel heel belangrijk! Onze inboedelverzekering dekte gelukkig genoeg zodat alle nieuwe spulletjes ook verzekerd waren en aan de opstalverzekering veranderde verder niets. Een glasverzekering hebben wij niet, maar gelukkig voetbalt hij nog niet en zeker niet dicht bij ramen, dus dat moet goed komen!

Persoonlijk vond ik het niet veel werk om al je verzekeringen even langs te lopen. Het is heel goed om te doen, want je kunt direct checken of je overal voor verzekerd bent. Daarnaast is het ook handig om even te controleren of je niet dubbel verzekerd bent. Het geld wat je voor een dubbele verzekering kwijt bent, daar kan je als gezin ook iets leuks van doen!

Wanneer heb jij voor het laatst je verzekeringen onder de loep genomen?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron afbeeldingen; Canva


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.