Mijn Blog Essentials
Zakelijk

5x Mijn blog essentials!

Nog altijd vind ik het heerlijk om te schrijven. Soms wat meer, soms wat minder. Het ligt er echt aan hoeveel tijd ik heb en hoe ik mijzelf voel! Bloggen moet geen “moetje” worden, als dat het wel wordt, dan loop ik al snel vast. Toch zijn er een aantal blog essentials, waar ik echt niet zonder kan! Want waarom zou je het jezelf moeilijk maken, als het makkelijker kan?

Bij mijn blog essentials draait het dus vooral om gemak. Het gemak wat elektronica tegenwoordig te bieden heeft, maar ook een fijne agenda is wat mij betreft onmisbaar! Een agenda zorgt voor rust in het hoofd, iets wat ik echt heel belangrijk vind!

Mijn Blog essentials

Wat ik zoal gebruik, waar ik echt niet zonder kan en de keuzes die ik maak? In dit artikel ga ik je er meer over vertellen.

Mijn Smartphone!

Echt, het zal je niet verbazen, maar ik zou echt niet kunnen bloggen zonder mijn smartphone. Ik gebruik hem als camera, edit er foto’s mee, maak er vaak mijn social media posts op, lees mijn werkmail erop, heb een fijne app waarin ik mijn ideeΓ«n noteer en ga zo maar door.

Een aantal jaren geleden koos ik ervoor om zelf een telefoon aan te schaffen en deze te koppelen aan een sim only abonnement. Dit scheelt aardig in de maandelijkse kosten en mijn telefoon gaat over het algemeen veel langer mee dan de duur van een abonnement.

Ik ben echt fan van Samsung. Natuurlijk heb ik andere merken geprobeerd, maar niets beviel zo goed als Samsung. Ondertussen heb ik dan ook alweer een tijdje een Samsung S10, die eigenlijk alweer ‘verouderd’ is in deze snel veranderende technische wereld.

Stiekem ben ik verliefd op de Samsung Galaxy S21

Als ik zou zeggen dat ik nog geen nieuwe telefoon zou willen, dan zou ik liegen. Natuurlijk lonken de nieuwste modellen! Kijk naar de Samsung Galaxy S21, wat een prachtig toestel is het. Op vele fronten is hij gemoderniseerd ten opzichte van van mijn S10. De camera van de Samsung Galaxy S21 is veel beter, iets wat de foto’s van mijn blog ook zeker ten goed zou komen.

Moderner op alle fronten en fijne features betekent natuurlijk ook een prijskaartje. Vind ik hem mooi? Ja! Zou ik hem willen hebben? Ja! Heb ik al een nieuwe telefoon nodig? Uhhh… nee… Het is een grote aanschaf, maar op dit moment niet nodig, dus hij komt er niet. Dat betekent natuurlijk niet dat ik de nieuwste ontwikkelingen niet in de gaten houd, want op een dag komt er wel een nieuwe beauty van Samsung!

De juiste hulpmiddelen om foto’s te maken

Iets wat ik heel leuk vind om te doen is foto’s maken. Aangezien ik al mijn foto’s met mijn mobiel maak, is het soms even zoeken. Op dit moment ben ik veel nieuwe dingen aan het leren dankzij een heel fijn boek.

Ik kwam erachter dat er hele fijne hulpmiddelen zijn, die je helpen bij het maken van mooie foto’s. Denk bijvoorbeeld aan een speciale lamp, een standertje voor je telefoon, leuke achtergronden en foto props!

Foto props

Iets wat ik eigenlijk mistte, waren foto props. Natuurlijk zag ik het bij anderen, maar ik wist mij er eigenlijk geen raad mee. Ondertussen heb ik een leuke verzameling en kan ik helemaal los gaan bij het maken van foto’s! Ik vind het heerlijk om er creatief mee bezig te zijn en leer nog altijd bij.

Een fijne agenda/planner

Naast eigen onderneemster ben ik ook werknemer en natuurlijk moeder! Allemaal hartstikke leuk, maar het vereist wel de nodige planning. Veel dingen zitten wel in mijn hoofd, maar ik noteer ook alles. Zo heb ik een Purpuz Planner, die heel fijn in gebruik is! Ik ben er heel blij mee, maar hij is ook aardig groot. Je gooit hem niet even in de tas, dus heb ik ook een fijne handzame agenda.

In mijn agenda noteer ik werkelijk alles! Onze werktijden, alle afspraken en natuurlijk onze weekmenu’s. Voor mijn blog had ik altijd een aparte planner, maar sinds kort noteer ik dit ook in de gewone agenda. Er is ruimte voor en het zorgt voor een compleet overzicht, wat mij enorm veel rust geeft. Mijn agenda behoort dus ook absoluut tot mijn blog essentials!

Mijn tablet en laptop!

Almost last, but not least, mijn tablet en laptop! Mijn tablet, ook van Samsung trouwens, is ideaal als ik geen zin heb om achter de laptop te kruipen. Ik schrijf er graag mijn concept berichten op uit, omdat het zo lekker handzaam is! Daarnaast is een tablet natuurlijk ook heel gemakkelijk mee te nemen.

Qua elektronica is de laptop het laatste wat ik gebruik bij het bloggen. Nadat ik de ideeΓ«n van mijn telefoon uitgewerkt heb op de tablet, moet alles natuurlijk nog opgemaakt worden. De opmaak van de teksten doe ik allemaal via de laptop, dat werkt toch wel het fijnste. Via de laptop loop ik de blogpost na, voeg ik passende foto’s toe en zet ik alles online.

DE Menno!

Huh? DE Menno? Jazeker! Mijn man (Menno dus) is iets, of eigenlijk iemand, waar ik niet zonder kan. Hij is de eerste die al mijn artikelen leest en van het nodige commentaar voorziet. Denk aan de zinsopbouw (waar we geregeld leuke discussies over hebben) en de spelling. Als je zelf een tekst schrijft, dan lees je al snel over je eigen fouten heen. Dat hij mij wil helpen, vind ik dus heel erg fijn! Daarom verdient hij ook een plekje tussen mijn blog essentials.

Mijn droomhuis gezocht!
Hoe fijn wij ook wonen in ons huis, dromen over je droomhuis mag natuurlijk altijd! Meedoen aan een programma als droomhuis gezocht lijkt mij dan ook fantastisch. Niet dat mijn dromen binnen ons budget vallen, maar daar gaat het niet om. Ik vind het bijvoorbeeld ook heerlijk om op Funda rond te struinen. Wat een prachtige huizen kom je soms tegen! Het leuke aan je eigen droomhuis bedenken is dat je alles kan doen wat je maar wilt. Ik heb natuurlijk ook wel mijn wensenlijstje als alles kan… Ook leuk om te lezen...
Verder Lezen
Snel internet, niet meer weg te denken!
Snel internet, wij kunnen daar echt niet meer zonder! Wij gebruiken internet bij zoveel dingen in ons leven. Denk bijvoorbeeld aan het thuiswerken, thuis school voor kinderen en natuurlijk het streamen van films en gamen. Wij hadden nog een hele tijd “langzaam” internet via de kabel. Ondertussen hebben is dat alweer een tijdje glasvezel en wat een verschil is dat! Ook leuk om te lezen...
Verder Lezen
Leren recyclen en sorteren
Vtech gaat voor groen! Leren recyclen en sorteren wordt een stuk leuker als het op een speelse manier gaat! Zo ben je zelf aan het bouwen aan een mooiere wereld, maar VTech helpt daar zelf ook aan mee! In dit artikel laat ik jullie het nieuwste wagenpark uit het VTech eco assortiment zien; de Sorteer & Leer Recycletruck (1-3 jaar) en het Toet Toet Auto’s Eco Trio Pack (1-5 jaar). Ook leuk om te lezen...
Verder Lezen
Een toiletkrukje, niet alleen handig voor kinderen!
Een toiletkrukje is echt onmisbaar met jonge kinderen in huis. Veel kinderen willen net als hun ouders ook graag op de grote wc zitten, maar die is natuurlijk nog veel te hoog. Een hele handige oplossing daarvoor is het toiletkrukje. Daarover in dit artikel meer en ik kan je alvast verklappen dat een toiletkrukje niet alleen handig is voor kinderen! Ook volwassenen kunnen enorm veel baat hebben bij een krukje. Ook leuk om te lezen...
Verder Lezen
Boelie en Mumi
“Boelie en Mumi en de fantastische reis naar het begin van de ochtend” geschreven door “Pepijn Lanen”. Pepijn Lanen, die je waarschijnlijk wel kent van De Jeugd van Tegenwoordig, schrijft een betoverend voorleesverhaal. De prachtige illustraties zijn van bekroond illustrator Joren Joshua. Boeli en Mumi (broer en zus) zijn al vroeg wakker. Terwijl Mama Reus en Papa Reus nog slapen, gaan ze op avontuur! Ook leuk om te lezen...
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.