][ Fit-Mom ][ Dat was de eerste week! ][

Fit-Mom || Week 2

Zo, de kop is eraf, althans voor mij! Vol goede moed ben ik het nieuwe jaar gestart met afvallen!

Wat ga ik doen?

In de Fit-Mom blog van vorige week heb je kunnen lezen wat ik wil bereiken aankomend jaar. Mijn goede voornemen is…

…om dit jaar 25 kilo af te vallen. Dit wil ik doen door beter te eten en meer te bewegen. Ik ben niet echt iemand die naar een sportschool gaat. Waarom? Nou, ik voel me er eigenlijk totaal niet op mijn gemak, waardoor ik niet ga en het dus ontzettend duur is. Meer bewegen wil ik dan ook doen door een keer vaker de fiets te pakken en door lekker te wandelen.

Hoe ging het de afgelopen week?

Nou, het is even wennen om het zo maar even te zeggen! Ik ben dinsdag begonnen, want op 1 januari beginnen, dan start je al verkeerd. Dat zou betekenen dat je na 00:00 niet eens meer je champagne met een oliebol mag hebben. Dus, ben ik dinsdag begonnen. Volgens mij moet ik een beetje afkicken van suiker, want ik heb toch een hoofdpijn steeds! Lang leve paracetamol 🙂

Wat heb ik anders gedaan?

Het leek me niet handig om rigoureus alles om te gooien. Ik moet echt weer mijn levensstijl aanpassen en dat werkt voor mij gewoon het beste als ik het stapje voor stapje doe. Deze week heb ik heel erg op mijn suiker inname gelet. Geen suiker meer in de thee en ook geen suiker meer in of op andere dingen. De chocolade en andere snoepjes zijn allemaal netjes in de kast blijven liggen!

Kilo-stand?

Mijn gewicht delen gaat me nog even te ver en hoeft natuurlijk ook niet. Ik wil me gewoon weer goed en gezond voelen! Toch houd ik wel bij hoeveel ik af val. Mijn weegmoment ga ik plannen op de zondag ochtend en vanaf volgende week laat ik jullie weten wat de “stand” is… Eerlijk is eerlijk, dat is voor mij ook een beetje een stok achter de deur 😉

Hoe gaat het met jou?

Doe jij ook mee met afvallen, gezonder of fitter worden? Hoe is het de afgelopen week bij jou gegaan en heb je nog een goede tip die je wilt delen?

Afvallen is samen leuker dan alleen. Op moeilijke momenten kan je elkaar goed steunen en je kunt elkaar tips geven! Dus lijkt het je leuk om mee te doen? Laat het dan even weten in een reactie onder deze blog of op Facebook. Je kan je ook aanmelden bij de groep op facebook, dan gaan we er met zijn alleen een mooi jaar van maken!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.