][ Fit-Mom ][ Week 5 ][

In de Fit-Mom blog van begin dit jaar heb je kunnen lezen wat ik wil bereiken aankomend jaar. Mijn goede voornemen is…

…om dit jaar 25 kilo af te vallen. Dit wil ik doen door beter te eten en meer te bewegen. Ik ben niet echt iemand die naar een sportschool gaat. Waarom? Nou, ik voel me er eigenlijk totaal niet op mijn gemak, waardoor ik niet ga en het dus ontzettend duur is. Meer bewegen wil ik dan ook doen door een keer vaker de fiets te pakken en door lekker te wandelen.

Hoe ging het de afgelopen week?

Vorige week schreef ik dat ik helemaal opnieuw kon beginnen. Klinkt alsof ik al kilo’s was afgevallen, maar goed, elke kilo is er een! Afgelopen week ging het op zich redelijk, ik heb weer goed om mijn suiker inname gedachts en ben een stuk minder aan het snaaien geweest. ‘Helaas’ diende de maandelijkse periode zich aan en dan ben ik altijd wat zwaarder. Er zijn dus geen kilo’s meer afgegaan, ik baal ervan, maar ik weet dat ik er goed om gedacht heb.

Bewustwording staat voor mij de komende weken dan ook even bovenaan mijn lijstje. Ik merk dat ik te vaak iets pak tussendoor, waardoor ik de hoofdmaaltijden niet goed eten. Dat wordt dus even een eetdagboekje bijhouden. Door het steeds op te schrijven en terug te lezen weet ik wat mijn valkuilen zijn en kan ik er op letten.

Wat ga ik anders doen?

Of ik echt iets anders ga doen deze week, dat weet ik niet. Ik ga mijn eetdagboekje wel bijhouden om een goed inzicht te krijgen. Zoals ik vorige week al schreef is de basis goed, dat zit er wel in, maar er gaan tussen de maaltijden door wel dingen verkeerd.

Kilo-stand?

Nou, zoals je hierboven al hebt gelezen is de stand nog steeds 0 kilo, om te janken dus. Maar goed, ik ga rustig verder!

Hoe gaat het met jou?

Doe jij ook mee met afvallen, gezonder of fitter worden? Hoe is het de afgelopen week bij jou gegaan en heb je nog een goede tip die je wilt delen?

Facebook Comments

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.