Budget karamel ijskoffie
Food

Budget karamel ijskoffie, in een handomdraai klaar!

Heb je dat soms ook? Dat je iets eet of drinkt, waarvan je dacht dat je het niet lekker zou vinden, maar dat het je nieuwe favoriet is? Nou, ik dus wel! Zo lust ik helemaal geen koffie, ik ben een echte theeleut. Maaaar, tijdens onze vakantie kochten we een doos met instant zakjes ijskoffie salted karamel. Voorzichtig nipte ik eraan, maar al snel werd het mijn favoriete drankje tijdens het warme weer. Nu is zo’n doosje alleen best prijzig en ik ga liever voor budget! Dus ik googelde wat en zo stelde ik zelf mijn favoriete budget karamel ijskoffie samen!

Budget karamel ijskoffie

Waarom zou je meer betalen als het goedkoper kan? Ik kan geen reden bedenken. Hoewel de instant zakjes makkelijk en lekker zijn, vind ik het totaal geen probleem om iets langer bezig te zijn en zo geld te besparen. (Oké, eerlijk is eerlijk, die zakjes gaan af en toe echt wel mee naar het werk. Ik ben zo handig geweest om wat in te slaan tijdens een fijne actie in de supermarkt.)

In eerste instantie ben je even duurder uit, je hebt namelijk wat duurdere producten nodig. Daarentegen kan je daarvan wel veel meer kopjes karamel ijskoffie maken, dan de acht zakjes instant ijskoffie.

Ingrediënten karamel ijskoffie

Ingrediënten karamel ijskoffie– 1 eetlepel instant koffie
(ik koos gewoon de goedkoopste uit de supermarkt, want je gooit er nog zoveel meer door, dat de smaak toch wel veranderd)
– 1 eetlepel suiker
– 1 theelepel karamel siroop
(Monin, wat best even wat kost)
– 1 eetlepel kokend water
– koude melk
(ik gebruik magere melk, omdat ik halfvolle en volle melk slecht kan verdragen, kies de melk die jij graag drinkt)
– 3 à 4 ijsblokjes
(om er zo in te gooien of om crushed ice van te maken)

The making of

  • Pak een bakje, waar ook de inhoud van het glas in past waar je straks uit drinkt.
  • Doe 1 eetlepel instant koffie, 1 eetlepel suiker en 1 theelepel karamel aroma in het bakje. Zorg dat je water gekookt hebt en voeg 1 eetlepel kokend water toe.
    Roer alle ingrediënten door elkaar, ik doe het met een kleine garde, krijg je ook zo’n mooi schuimlaagje straks.
  • Vul het glas dat je straks gebruikt voor driekwart met de koude melk (mijn glas is ongeveer 300 ml). En gooi dit vervolgens bij het bakje in.
  • Kloppen maar weer!
  • Gooi de ijsblokjes of je crushed ice (daar heb je hele fijne apparaatjes voor) in het glas en voeg de inhoud uit je bakje toe.
  • En tadaaaa, klaar is je budget karamel ijskoffie!

Budget karamel ijskoffie

 

Aanpassen naar je wensen?

Heb je hem gemaakt en is het niet helemaal naar je zin? Zoek dan naar wat voor jou de beste verhouding is. Misschien een beetje meer of een beetje minder koffie, suiker of karamel siroop. Gewoon lekker experimenteren en dan heb jij straks ook je favoriete budget ijskoffie!

Iets erbij?

Een glas ijskoffie is natuurlijk al heel erg lekker! Maar het nodigt ook wel uit om er iets lekkers bij te eten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een eigen gemaakte basque burnt cheesecake? Cheesecake is sowieso een all-time favorite van mij!

Maak jij zelf ook wel eens ijskoffie?
Zo ja, ik ben erg benieuwd hoe jou favoriete recept eruit ziet!

Weet je wat voor mij ook echt een favoriet is tijdens het warme weer? Water met een smaakje.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.