Food

“Doe mij maar een kamado barbecue” zei de man… Een wat?

“Een kamado barbecue, dat zou ik nog wel wat vinden!” Nadat deze woorden uitgesproken werden wist ik even niet zo goed wat ik ermee moest. Bbq’en is natuurlijk altijd lekker, maar een kamado barbecue, dat zei mij niets! Aan het blije gezicht en de glinstering in de ogen van de man moet het wel iets moois zijn! Barbecueën, daar worden mijn beide mannen trouwens heel gelukkig van!

Zodra het zonnetje ook maar een beetje begint te schijnen is de kleinste man hier in huis ervan overtuigd dat de barbecue wel weer aan kan! Eigenlijk heeft hij groot gelijk, want het is natuurlijk heerlijk om lekker buiten te eten.  Daan heeft het niet van een vreemde, want ook mijn man maakt graag het eten op de barbecue klaar! Op de camping maken wij gebruik van een skottelbraai, maar thuis willen we eigenlijk iets anders. Toen kwam het dus; “doe mij maar een kamado barbecue”.

Een kamado barbecue

Oké, een Kamado bbq, ik had geen idee wat dat was of waar dat voor stond! Nu blijken wij dit type barbecue allemaal wel te kennen, hij is namelijk eivormig en in veel verschillende varianten verkrijgbaar. Eén van de populairste modellen is wel de big green egg large, als ik dit zeg, dan weet jij net als ik nu ook over welke barbecue we het hebben.

Eivormige barbecue

Een kamado barbecue heeft dus de bekende eivormige vorm. In de barbecue is ruimte voor je houtskool en één of meerdere roosters. De barbecue is voorzien van ventilatiekleppen/deurtjes, waarmee je de luchtstromen goed kunt reguleren. Wanneer je je eten op de kamado barbecue klaarmaakt, dan kan je je verhogen op een heerlijke smaak. Je zult echt de heerlijke rook en houtskool smaak herkennen. De deksels zorgt ervoor dat je vlees goed gaar wordt, zonder dat het verbrand.

Een mannending!?

Hier thuis is de barbecue echt een mannending. Doe mij mijn slowcooker maar om het eten klaar te maken! Dan hebben we het wel alleen over de bereidingswijze hoor, want ik kan wel enorm genieten van het eten dat op de barbecue klaar is gemaakt. Het enthousiasme voor een bepaald soort barbecue deel ik dan weer niet, maar ik kan mij wel voorstellen dat voor veel mannen dit anders is.

Handige accessoires, ook handig al cadeau!

Bij een barbecue zijn ook een heleboel handige accessoires, welke ik persoonlijk altijd een ideaal cadeau voor een man vind. Zo kan je zelf een leuk barbecue pakket samenstellen met bijvoorbeeld kruiden, een schort en een tof kookboek. Een andere ideale accessoire is natuurlijk het barbecue gereedschap, kies je voor één specifieke tang of maak je er een mooie set van? Misschien heeft de persoon een barbecue waarbij nog specifieke accessoires te krijgen zijn die hij nog wel graag zou willen, daar kan je natuurlijk altijd naar informeren.

Wat vind jij lekker op de barbecue?

Uiteraard wordt er veelal vlees op de barbecue klaargemaakt, maar je kunt er natuurlijk ook je groentes op klaarmaken. Je kunt ze aan een spies rijgen of gewoon lekker grillen. Persoonlijk vind ik een mix van zowel vlees als groente op een spies heel erg lekker. Als ik het aan mijn man vraag, dan gaat hij het liefste voor een groot stuk vlees dat de nodige liefde nodig heeft op de barbecue. Het fijne vind ik dat er altijd voor ieder wat wils is! Niet alleen qua producten op de barbecue, maar ook als bijgerecht natuurlijk.

Op naar veel gezellige avonden met een hapje en een drankje!

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); RODNAE Productions (Canva, Pexels)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.