Food

Kerstdiner, wat staat er op het menu?

Het kerstdiner, wat staat er bij jou op het menu dit jaar? Dit jaar gaan we met zijn allen massaal de keuken in! We kunnen niet massaal uiteten en dat maakt dat we zelf naar lekkere oplossingen moeten zoeken. Nu is het niet zo dat je voor grote groepen mensen moet gaan staan koken, maar ook veel visite ontvangen is dit jaar niet verstandig. Niet leuk, vertel mij wat, maar we moeten het er dit jaar maar mee doen!

Het kerstdiner en corona

Corona heeft invloed op bijna alles wat wij normaal doen! Dat is bij het kerstdiner niet anders. Want het kerstdiner zal je dit jaar niet met veel mensen nuttigen. Het wordt een intiem diner, met waarschijnlijk niet alle mensen die normaal bij je aan tafel hadden gezeten. Ieder nadeel heeft zijn voordeel toch? Nou, laten we dan als voordeel zien dat je in ieder geval niet voor heel veel mensen een driegangenmenu klaar hoeft te maken als je eters krijgt.

Ons kerstdiner?

Hoe ons kerstdiner eruit gaat zien is voor een deel nog een verrassing. Afhankelijk van hoe gezond iedereen is (en de geldende regels, want die kunnen natuurlijk ieder momenten veranderen) gaan we even langs onze ouders. Even gedag zeggen en een hapje eten. Voor de Eerste Kerstdag bak ik een lekker kerstbrood, maar verder hoef ik eigenlijk niets te doen! Wat een luxe hè! Al denk ik dat het eerder aan mijn kookkunsten ligt. Met de slowcooker kan ik natuurlijk heel goed overweg, maar een heel kerstdiner uit de slowcooker krijg zelfs ik niet voor elkaar.

Wel heb ik een klein kerstontbijt geregeld. Gewoon een paar warme broodjes aan tafel eten. Net als we wel vaker in het weekend doen, dus eigenlijk is het niet speciaal. Nee, niet speciaal, maar wel heel gezellig! Gezellig met zijn drieën ontbijten, dat is een fijn begin van de Kerstdagen wat mij betreft!

#Steundehoreca

Eerlijk is eerlijk, als ik ook wel voor een kerstdiner had moeten zorgen, dan had ik er absoluut voor gekozen om iets bij de lokale horeca te bestellen! Dat heeft een aantal voordelen! Ten eerste hoef je zelf niets te bedenken, je maakt gewoon een keuze uit het menu! Als tweede hoef je niet de drukte van de supermarkten op te zoeken en als laatste steun je de horeca enorm! Zij hebben het ontzettend zwaar en als ik ze op een dergelijke manier kon steunen, dan zou ik dat zeker doen!

Hoe ziet jou kerstdiner eruit dit jaar?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Pexels

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.