Food

|| Boekenblog || Kookboeken voor kinderen

Zo nu en dan wil ik een bepaald “genre” boek onder de aandacht brengen. In deze blog heb ik voor kookboeken voor kinderen gekozen. Het is niet alleen lezen, maar ook doen en dat maakt het voor de kinderen heel leuk denk ik. Daarnaast kan (moet) je als ouder zijnde er ook een beetje bij helpen, waardoor je ook een leuke tijd samen hebt.

Kookboeken voor kinderen

Zelf ben ik niet erg goed in de keuken. Met pakjes, zakjes, potjes en blikken kom ik een heel eind, maar een culinaire hoogstandjes zijn niets voor mij. Wat ik wel leuk vind is samen met Daan koekjes bakken en cupcakes versieren (dat kan ik dan weer wel). Daan heeft veel interesse voor koken en bakken, ook al is hij nog maar twee. Op zijn niveau helpt hij mee in de keuken. Samen met hem bezig zijn in de keuken vind ik dus wel leuk en ik kan niet wachten totdat hij wat ouder is en we lekkere dingen kunnen maken uit kinderkookboeken (want ja, die snap ik dan weer wel). 

Koken met Shane

Koken met Shane
Bron: Bol.com

Dit kookboek voor volwassen en kinderen is in maart 2018 uitgegeven en geschreven door Shane Kluivert (inderdaad, de zoon van…). 

In zijn eerste kookboek Koken met Shane vind je zijn 40 favoriete recepten. Lekker, snel, stap-voor-stap: jong én oud kunnen dit thuis makkelijk maken. Geschikt voor kids, papa’s en mama’s dus, maar ook voor non-keukenprinsen van 18+. (Bol.com)

Koken met Shane bestellen.

Het grote kookboek voor kinderen

Het grote kookboek voor kinderen
Bron: Bol.com

Lekkere gerechten klaarmaken, alles stap voor stap uitgelegd met de beste tips voor beginners. Een boek geschreven door Abigail Wheatley.

Heerlijke lasagne, verrukkelijke gegrilde groentespiesjes, een jammie rijstschotel, … De recepten van deze en een heleboel andere gerechten staan in dit grote kookboek voor kinderen. Heb je interesse voor koken en wil je graag aan de slag in de keuken? Sla dan snel dit boek open en kies een van de vele recepten om van te smullen. Ze zijn allemaal stap voor stap uitgelegd en geïllustreerd met duidelijke foto’s en tekeningen. Bovendien staan er in dit boek een heleboel basistechnieken uitgelegd en tips om recepten op een creatieve manier aan te passen. Ben je allergisch voor bepaalde ingrediënten, dan krijg je alternatieven om deze te vervangen. Eet smakelijk! (Bol.com)

Het grote kookboek voor kinderen bestellen.

Vandaag kook ik

Vandaag kook ik
Bron: Bol.com

Een boek geschreven door Floor van Dinteren en Francis van Arkel.

Lekker samen met kinderen de keuken in. Wat zullen we eens gaan maken? Een heel menu of toch liever alleen een hoofdgerecht? Of misschien iets voor in de broodtrommel? Het maakt allemaal niet zoveel uit, want samen koken is juist zo leuk omdat je het samen doet. En je zult zien hoe goed kinderen gaan eten als ze zelf mee kunnen helpen. In dit aantrekkelijke kookboek is een groot aantal verrassende recepten verzameld, die kinderen van 6 tot 12 jaar onder begeleiding kunnen maken. Laat je kind zo veel mogelijk zelf doen. Het resultaat zal fantastisch zijn! (Bol.com)

Vandaag kook ik bestellen.

Mijn eerste kookboek

Mijn eerste kookboek
Bron: Bol.com

Een boek met 35 leuke en gemakkelijke recepten voor kinderen, geschreven voor Clare Sayer.

Leer koken met deze gemakkelijke en lekkere recepten! Dankzij de handige stap-voor-stapfoto’s zie je precies hoe je alles moet doen, van het breken van een ei tot het raspen van een wortel. Maak zelf salade, soep, pasta en nog veel meer!  (Bol.com)

Mijn eerste kookboek bestellen.

aanrader

Ook leuk om te lezen als je van koken houdt is deze blog, over kookboeken voor volwassenen. Hierin vertel ik over kookboeken waar zelfs ik iets mee kan. (Hij is al wat ouder en niet helemaal op het niveau van de blogs die ik tegenwoordig schrijf, maar ik vind het toch leuk om hem even met jullie te delen.)

Ik hoop dat je een beetje inspiratie hebt op kunnen doen voor kookboeken voor kinderen. Heb jij nog een leuk kookboek dat je met ons wilt delen? Laat dan even een reactie achter op de blog of op Facebook. Ben jij wel een keukenprinses en kook en bak je lekkere dingen met je kinderen? Ik ben erg benieuwd naar foto’s van jullie lekkere creaties!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron uitgelichte afbeelding; Canva


 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.