Food

][ Recept ][ Lange vingers ][

Als klein kind was Daan al dol op langer vingers. Hij kon er tijden op sabbelen en genoot er zichtbaar van. Nu hij wat ouder is, bakken we vaak samen koekjes en wat is er dan lekkerder dan zelf lange vingers te maken? In deze blog vertel ik je hoe je dat doet.

Ingrediënten

  • 100 gr. bloem
  • 3 eieren
  • 100 gr. kristalsuiker
  • Een beetje extra kristalsuiker om over de koekjes te strooien.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Scheid je drie eieren zo dat je de dooiers en het eiwit apart hebt.

Doe het eiwit samen met 50 gr. kristal suiker in de keukenmachine en klopt het eiwit totdat het er lichtgeel uit ziet. Doe de andere 50 gr. kristal suiker bij het eiwit en klopt het net zolang totdat het stijf is.

Als het eiwit stijf is, dan schep je voorzichtig de eierdooiers er doorheen. Als je het niet voorzichtig doet, dan wordt je hele mengsel slap en dat is niet de bedoeling.

Schep daarna de bloem door het ei mengsel.

Als alles door je mengsel zit en het goed door geschept is, dan doe je alles in een spuitzak. (Als je geen spuitzak hebt, dan kan je er ook zelf één maken van bakpapier, zie de video hieronder.)

Vet een bakplaat in en maak dan met je spuitzak repen van ongeveer 10 centimeter op je bakplaat. Strooi er een beetje suiker overheen en zet ze dan in de voorverwarmde oven.

Bak de lange vingers 10-15 minuten in het midden van de oven. Laat ze daarna goed afkoelen, voordat je ze van de bakplaat haalt.

Lekker samen smullen!

 

[AdSense-A]Bron foto: Voedingswaar.nl

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.