Lekkere maaltijden, geschikt voor het hele gezin!
Food

Lekkere maaltijden, geschikt voor het hele gezin!

Ik probeer altijd lekkere maaltijden op tafel te zetten. Wat eten we vanavond? Deze vraag kan ik standaard in de ochtend verwachten. Nu ben ik zo’n persoon die voor de hele week een lijstje met gerechten heeft, dus ik heb eigenlijk altijd wel een antwoord op die vraag. De ene keer heb ik heel snel een weekmenu op papier staan, maar soms ben ik wel inspiratieloos! Gelukkig zijn er handige websites die mij altijd wel op weg helpen.

Eigenlijk lust iedereen hier in huis alles. Mijn man houdt niet zo van vis en Daan is niet zo van de spruitjes en rode bietjes. Vis zet ik wel af en toe op het menu, hij moet dan zelf maar beslissen of hij het wel of niet eet. In de winter eten we geregeld uit de slowcooker, lekker gemakkelijk en direct voor twee dagen eten! Dat we graag gerechten uit de slowcooker eten, dat wist je misschien wel, er staan niet voor niets allemaal lekkere slowcooker recepten op mijn website.

Lekkere maaltijden voor het hele gezin

Elke dag weer, wat eten we vanavond? Soms is mijn antwoord een broodje poep, want waarom moet ik altijd het weekmenu verzinnen? Nu helpt Daan graag mee hoor, maar dan hebben we een week vol broodjes shoarma, patat, pannenkoeken, poffertjes en ga zo maar door. Dat is niet helemaal de bedoeling natuurlijk! Zoals ik hierboven al schreef maak ik ook graag gebruik van websites waar verschillende recepten te vinden zijn. Nu hebben veel winkel tegenwoordig wel een app met recepten, die je met één klik aan je winkelmandje toe kan voegen, ideaal!

Inspiratie

Wij laten altijd het grootste deel van de boodschappen thuis bezorgen en de verse dingen neemt mijn man mee van het werk (die werkt in de supermarkt). Zelf maak ik graag gerechten uit een aantal e-books die ik aanschafte, deze vul ik dan aan met slowcooker recepten en recepten uit de apps die ik gebruik. Op een gegeven moment heb je alles wel gehad uit de apps, maar gelukkig zijn er dan ook nog leuke websites waar veel inspiratie te vinden is.

Iedereen eet mee!

Thuis hebben we de regel dat iedereen eet wat de pot schaft. Bij het samenstellen van het weekmenu houd ik namelijk al rekening met wat iedereen graag eet. Hierbij wissel ik aardappelen en pasta met elkaar af, kies voor verschillende groenten en diverse bereidingswijzen. Op deze manier hebben we eigenlijk altijd wel een gevarieerd weekmenu.

Welke lekkere maaltijden staan er deze week op het menu?

Nu ben je misschien wel benieuwd naar wat ons weekmenu dan is, hieronder heb ik even een voorbeeld gemaakt van hoe ons weekmenu eruit zou kunnen zien. Stiekem vind ik dat wel altijd leuk om te lezen van andere mensen! Zo doe je toch ook weer een beetje inspiratie op!

  • Maandag: Ravioli uit de oven (Picnic app)
  • Dinsdag: Burrito’s (Broodje Dunner e-book)
  • Woensdag: Kip met romige mosterdsaus, kriel & sperziebonen (Boodschappen.nl)
  • Donderdag: Noodles kip-pinda (Broodje Dunner e-book)
  • Vrijdag: Zuurkoolschotel met gehakt (Een beetje van mijzelf en een beetje van Maggi)
  • Zaterdag: Patatdag of broodje shoarma (Zelf bereid)
  • Zondag: Daan mag koken! Dat is dus altijd een verrassing.

Ik merk dat we de laatste tijd weinig aardappelen, groenten en vlees eten. Niet dat we dat niet lekker vinden hoor, maar er zijn zoveel andere recepten die we willen proberen. Ik heb wel altijd een AGV maaltijd in huis, voor als er onverwachte dingen gebeuren en we even snel moeten koken. In de winter staat de slowcooker dus meer aan, maar in de zomer is dat minder.

Welke lekkere maaltijden eten jullie graag?

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.