Een pakketje vol lekkere honing!
Food,  Review

Een pakketje vol lekkere honing!

Honing is zo’n product dat iedereen wel in de kast heeft staan. Over het algemeen is het vaak een pot uit de supermarkt, maar wist je dat er nog veel meer producten met honing zijn? Wij eten het thuis ook graag, manlief op zijn brood, de kleine vent vindt het lekker in de melk en ik doe het door de yoghurt. Ik was dan ook erg blij met mijn pakketje! Benieuwd naar wat erin zat en hoe het smaakte? Dat kan ik me voorstellen, je lees het in deze blog.

Van Lekkerhoning.nl hebben wij dus een pakketje vol met lekkere honing producten ontvangen. Er zaten twee potten honing, honingwijn, lolly’s, honingraat en wat proefmonsters van verzorgingsproducten in. Wij hebben alles geproefd en getest!

De producten

Honinglolly’s

Honinglolly’s, precies wat je zult verwachten bij de naam! Namelijk lolly’s met een honing smaak. Ik had ze mee naar een dagje camping, waar ze door de zes kinderen erg gewaardeerd werden! Zelf vond ik hem ook erg lekker.

Heerlijke lolly’s van honing, verpakt per 10 stuks. Ingredienten: rietsuiker, glucose van tarwe, 10% honing.

Zomerraathoning

Raathoning is de honing zoals de bijen deze maken. 100% natuurproduct. Ze bouwen de raten van bijenwas puur natuur. Daar brengen ze dan de honing in. Wanneer de honing rijp is verzegelen de bijen de cellen met een was dekseltje. Dit wordt dan uit de bijenkast gehaald en in blokken gesneden. Het is bijna zonde om aan te breken want het is echt een kunstwerkje.

Klein snijden en op je boterham leggen, maar ook heerlijk met yoghurt! De was wordt dus mee opgegeten. Lekker, omdat het iets meer structuur geeft dan alleen honing.

Honing-Cranberrywijn

Deze Ambrosia Cranberrywijn is verrijkt met puur cranberrysap en lindehoning van Nederlandse imkers. Het zoete met een frisse nasmaak vond ik erg lekker.

Drink de wijn als aperitief, tijdens de maaltijd of voor het slapen gaan. Afkomstig uit Sicilië, Italië. Een volle en krachtige smaak en een milde geur. 

Zonnebloemhoning

Zonnebloemhoning is een crèmehoning met een zoete en zachte smaak. Zeer geschikt voor kinderen. Deze fruitige honing komt, zoals de naam al zegt, van de zonnebloem. Het is mijn favoriet, omdat het lekker smeert en hij en fijne structuur heeft.

Erg lekker in je kwark, op brood en toast of op een pannenkoek! Daarnaast is het een fijn om mee te bakken, bijvoorbeeld voor honingkoekjes.

Bloemenhoning

De smaak van bloemenhoning hangt erg af van het jaargetijde waarin de bijen de honing winnen. In de lente bloeien namelijk andere bloemen dan in de zomer en dit zorgt dan ook voor de diverse smaken. Bloemenhoning zit, net als alle andere honingsoorten, vol met vitaminen en mineralen. Het is een heerlijke vloeibare honing voor zowel de ‘onervaren’ honingeter als voor de echte honingliefhebber.

Perfect voor in een kopje thee of in de yoghurt! Past heel goed in dessertjes of in een dressing. Soms kan je een lepeltje tussendoor snoepen, echt een heerlijke aromatische honing.

Wist je dat Nederlandse bloemenhoning kan helpen bij hooikoorts? Een deel van de pollen die de bijen uit de bloemen en planten halen, komt in de honing terecht. Door dit te eten, wordt het lichaam blootgesteld aan de boosdoeners van hooikoorts. Op een natuurlijke manier bouwt het lichaam resistentie op tegen de pollen. (Lekkerhoning.nl)

Verzorgingsproducten

Wist jij dat honing ook in verzorgingsproducten verwerkt kon worden? Ik dus niet. Het is verzachtend en hydraterend en staat ook bekend om zijn herstellende vermogen. Daarnaast zorgt het ook nog voor de zoete geur van de cosmetica. Niet zo gek dus dat het voor verzorgingsproducten gebruikt wordt. Ik heb de dagcrème al gebruikt en die voelde heerlijk op de huid!

Wij hebben van de producten genoten. Ze zijn nog niet op, dus we kunnen er ook nog even van genieten! Eet jij graag honing? Heb je een voorkeur voor een bepaald product? Ik ben erg benieuwd 🙂 .

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.