Food

Popcorn op de skottelbraai!

Ik vind het altijd leuk om een beetje te experimenteren met nieuwe dingen. Zo maakten wij op de camping popcorn op de skottelbraai! Oké, eerlijk is eerlijk, het ging niet direct 100% goed, maar het was wel heel lekker! In deze blog vertel ik je wat je moet doen, en echt, het is super makkelijk!

Popcorn op de skottelbraai

Natuurlijk heb ik het wiel niet zelf uitgevonden, maar hé, beter goed afgekeken dan slecht verzonnen! Mijn moeder stuurde een foto door van een gevulde skottelbraai pan met popcorn. Ik dacht, dat kunnen wij ook! Bij de winkel nam ik een zakje zoete magnetron popcorn mee, onder het mom van lekker makkelijk! Maar er is ook nog een andere manier, daarover aan het einde van dit artikel meer. Ik zal nu eerst de stappen met jullie delen die wij genomen hebben.

Stappenplan popcorn op de skottelbraai

 

Stap 1 – Spreekt eigenlijk voor zich. Wij hebben een skottelbraai met allerlei accesoires erbij, die trouwens ideaal is op de camping met alle mogelijkheden!
Stap 2 – Laat de pan goed warm worden en doe er dan een beetje olie in (wij gebruikten zonnebloemolie, maar olijfolie schijnt ook erg goed te zijn).
Stap 3 – Gooi het zakje magnetron popcorn op de pan en doe de deksel erop. De deksel van onze skottelbraai heeft gaatjes, dus het grootste gat hebben wij even afgedekt, voordat alle popcorn eruit plopt. (Hieronder een manier om popcorn te maken met popcorn maïs!)
Stap 4 – Wachten… Het duurt even, maar dan begin je geplop te horen. Hoelang het erop moet? Dat is gewoon inschatten en af en toe even spieken. De geur is echt heerlijk! Je moet alleen wel even goed in de gaten houden dat de popcorn niet gaat verbranden.  Zoals je ziet is bij ons niet alles geplopt, te ongeduldig denk ik. Maar de smaak was er niet minder om!

Popcorn van popcornmaïs

Wij hadden dus een zakje zoete magnetron popcorn gehaald, ik dacht dat is wel lekker makkelijk. Voor een flinke pan kan je ook popcornmaïs gebruiken. Dit werkt bijna hetzelfde, op stap 3 na. Als je popcornmaïs gebruikt, dan gooi je het zakje ook leeg in de pan, maar dan moet je naar smaak nog even suiker of zout toevoegen. Eigenlijk is het net zo makkelijk en wij gaan dit de volgende keer ook zeker proberen! Want dit was wel erg weinig voor een heel veldje kinderen die allemaal popcorn roken en wilden proeven 😉 .

Heb jij al een keer popcorn proberen te maken op de skottelbraai?
Zo ja, heb je misschien nog een leuke variatietip?

Vorig jaar hebben we trouwens lekkere bananenpannenkoekjes gemaakt op de skottelbraai! Ook zeker een aanrader!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.