Food

5 tips en receptideeën voor Pasen!

Het met Pasen gezellig maken en wat lekkers op tafel? Met de tips en receptideeën voor Pasen uit dit artikel gaat dat zeker lukken! Er is zoveel mogelijk om echt het Paasgevoel te krijgen! Zeker met kinderen kan je je helemaal uitleven, maar voor jezelf iets lekkers op tafel zetten is natuurlijk ook heel erg fijn. Het is natuurlijk aan jou hoe “groot” je het allemaal wilt maken!

Pasen wordt steeds grootser gevierd in de zin van dat er steeds meer aandacht aan het eten besteed wordt. Ergens kan ik dat wel begrijpen, want je moet natuurlijk ieder moment aanpakken om er iets gezelligs van te maken! De Paasdagen staan natuurlijk bekend om de lekkere brunches, maar je kunt de dag ook goed afsluiten met een fijne paas cocktail! In dit artikel geef ik je een aantal tips en receptideeën voor Pasen. Voor die recepten moet je wel even doorklikken trouwens, want zo’n keukenprinses ben ik nu ook weer niet…

Tips en receptideeën voor Pasen

Het gezellig maken, knutselen, er op uit of een lekkere maaltijd bereiden. Allemaal activiteiten die je prima kunt doen tijdens de Paasdagen. Maar hoe pak je dat nu aan? Ik help je graag op weg met een aantal tips en ideeën.

Een lekkere maaltijd op tafel?

Ga je tijdens de Paasdagen voor een lekkere brunch of houd je het toch liever bij een diner? Er zijn ontzettende veel paas recepten waar je uit kunt kiezen, dat maakt het natuurlijk niet gemakkelijker. Houd je van koken? Duik dan vooral lekker zelf de keuken, maar je kunt natuurlijk ook nog kijken of de horeca misschien een leuke bezorg box heeft. Tijdens onze Paasbrunch mag een paasbrood echt niet ontbreken. Ik maak die zelf (volgens een kerststol recept, want het is mijn ogen echt hetzelfde) en hij valt altijd goed in de smaak!

En wat drink je daar dan bij?

Bij de maaltijd is een wijntje natuurlijk altijd lekker. Ieder gerecht vraagt om een passende wijn, maar meestal weet je zelf wel wat je lekker vindt. Ben je geen wijndrinker, maar lust je wel een borreltje? Kijk dan eens naar een lekkere Paas cocktail. Het past misschien niet altijd bij de maaltijd, maar het is zeker lekker bij bijvoorbeeld lekkere hapjes!

Knutselen en versieren

Rond het thema Pasen kan je natuurlijk heerlijk knutselen met kinderen! Het eerste waar je aan denkt is waarschijnlijk eieren verven, iets wat wat mij betreft ook zeker bij Pasen hoort! Daarnaast kan je bijvoorbeeld leuke kuikentjes of een toffe paaskrans knutselen. Op mijn Pasen Pinterest bord heb ik verschillende ideeën verzameld!

Op het Pasen Pinterest bord staan ook leuke haakpatronen rondom het thema Pasen! Als je net zo’n fan van haken bent als ik, dan zijn dit zeker leuke kleine dingen om even tussendoor te haken. Zo ben je en lekker bezig en maak je je huis in de Paas sferen.

Samen lezen over Pasen

Uit geknutseld? Of tijd om naar bed te gaan? Sluit de dag helemaal af in de Paas sferen door een mooi boek te lezen over Pasen. Mijn tip hiervoor is het boek Vrolijk Pasen! Een boek waarin vijf super leuke verhalen gebundeld zijn.

Er even lekker uit!

Naast lekker eten en knutselen is het natuurlijk ook fijn om er even uit te zijn. Ik zou zeggen verstop die geverfde eieren in de tuin en laat je kind(eren) ernaar zoeken. Wij hebben een seizoensplaats op een camping waar altijd eieren gezocht kunnen worden. Doorgaans een top opening van het kampeerseizoen! Daarnaast is het natuurlijk ook heerlijk om gewoon een eind te gaan wandelen en te genieten van de natuur die langzaam weer tot bloei komt.

Paas plannen

Dit waren mijn vijf tips en receptideeën voor Pasen! Qua receptenideeën zou ik vooral even lekker rondneuzen tussen de paasrecepten, er is zoveel lekkers! Ik bak sowieso een paasbrood, maar verder heb ik nog geen idee. Als het mooi weer is dan gaan wij zeker richting de camping (afhankelijk van de maatregelen natuurlijk) en verder zien we het wel!

Fijne Paasdagen!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Ksenia Chernaya van Pexels

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.