Zelf fudge maken
Food

8x Zelf fudge maken, jij kan dat ook!

Fudge is heerlijk, maar zelf fudge maken is nog lekkerder! Heb je een slowcooker, dan is het super makkelijk, maar je kunt de recepten natuurlijk ook prima in een pannetje klaarmaken. De basis van de fudge is doorgaans hetzelfde, maar je kunt er verder de lekkerste variaties mee maken! Dat deed ik ook en in dit artikel laat ik ze aan je zien!

Eerlijk is eerlijk, door de meeste fudge soorten heb ik alcohol gegooid. Ik sommige recepten kan je de alcohol makkelijk weglaten, bij anderen heb ik nog geen goed alternatief gevonden. Je kunt de onderstaande recepten natuurlijk ook gewoon als inspiratie gebruiken, dat is het fijne aan zelf fudge maken!

Zelf fudge maken

Zelf fudge maken is dus helemaal niet moeilijk. Je hebt een slowcooker of een pannetje, de ingrediënten en een portie geduld nodig! Daarnaast kan een beetje zelfbeheersing ook geen kwaad, want de zelfgemaakte fudge kan best verslavend zijn!

Cappuccino fudge, een combinatie van fudge en witte chocolade!

Een cappuccino fudge, zelfs lekker voor iemand die net zo’n koffie drinker is als mij! Afgelopen zomer ontdekte ik ijskoffie en sinds die tijd kan ik koffie steeds meer waarderen. Wel de varianten die minder gezond zijn, maar het begin is er! Een cappuccino vind ik bijvoorbeeld wel lekker en zo kwam ik op het idee om een cappuccino fudge te maken.

Cappucino Fudge – Recept Cappucino fudge bekijken! –

Disaronno bitterkoekjes Fudge, echt verslavend lekker!

Een scheutje Disaronno door de chocolademelk of door de cola, heerlijk! Tijd dus voor een fudge met Disaronno! Een extra toevoeging kon ik de vorige keer wel waarderen, dus deed ik er bitterkoekjes door. Disaronno bitterkoekjes fudge dus, echt verslavend lekker en heel gemakkelijk te maken!

Disaronno bitterkoekjes Fudge– Recept Disaronno bitterkoekjes fudge bekijken! –

Limoncello Cranberry Fudge

Fudge en drank, ik vind het een heerlijke combinatie! Ondertussen zijn er al meerdere mensen die zich opofferen om een nieuwe creatie te proeven… Dit keer koos ik voor een frisse variant; limoncello cranberry fudge. Ik gebruikte daarvoor Pallini, maar de Koreman’s limoncello (biologisch) of een ander merk kan natuurlijk ook prima. Normaal heb ik er verder geen toevoeging door, maar cranberry erdoor leek mij wel heel lekker!

Je kunt hem gemakkelijk alcoholvrij maken door de limoncello weg te laten en een beetje extra citroen toe te voegen.

Limoncello Cranberry Fudge– Recept Limoncello Cranberry Fudge bekijken! –

Licor 43 Fudge

Licor 43, ik vind het echt een geniaal drankje! Als cocktail mix ik het met vanalles, maar door de fudge is het ook heel erg lekker! Er zitten verder geen extra dingen door, het is echt de chocolade fudge die heerlijk op je tong smelt. Mijn favoriete drankje verwerk ik nu regelmatige in een lekkere fudge!

Licor 43 Fudge– Recept Licor 43 Fudge bekijken! –

Rum rozijnen fudge, een klassieke combinatie!

Rum rozijnen fudge, rum en rozijnen zijn natuurlijk een veelgebruikte combinatie! Na alle verschillende soorten fudge met drank, kan een rum rozijnen fudge recept natuurlijk niet ontbreken op de site! Eerlijk is eerlijk, het is niet mijn favoriet. Ik vind nog altijd die met Disaronno en bitterkoekjes het lekkerste. Maar, smaken verschillen en dat mag ook natuurlijk! Mijn moeder vond deze wel veel lekkerder dan die andere varianten. Ik koos er trouwens voor om de rozijnen niet te laten wellen. Ik vind het dan zo’n vreselijke kleffe boel worden en daar houden we niet van. Als jij dat wel lekker vindt, dan kan je dat natuurlijk altijd proberen!

Rum rozijnen fudge– Recept Rum Rozijnen Fudge bekijken! –

Koffielikeur Fudge

Nadat ik een fudge had gemaakt met de normale Licor 43, was ik wel benieuwd hoe de fudge met de Licor 43 Baristo zou smaken. De cappuccino fudge die ik hierboven noemde is een alcoholvrije variant. De koffielikeur fudge is, zoals je natuurlijk wel verwacht, met alcohol. In plaats van de Licor 43 Baristo die ik gebruikte, omdat we die nog hadden staan, kan je ook prima een andere koffielikeur gebruiken (zoals bijvoorbeeld de Koreman’s koffielikeur) kan natuurlijk ook prima!

Koffielikeur Fudge

– Recept Koffielikeur Fudge bekijken! –

Karamel snoepjes zonder chocolade

Fudge uit de slowcooker, we kennen het ondertussen allemaal wel! Door alle fudge wordt chocolade gedaan, waardoor de karamel smaak snel minder wordt. Jammer, want karamel is zo lekker! Na zo’n 10 pogingen heb ik het voor elkaar gekregen om lekkere karamel snoepjes in de slowcooker te maken. Ik wil het geen fudge noemen, want de structuur is echt anders. De smaak doet een beetje denken aan caramac (oeh, verslavend lekker). Qua structuur vind ik het lastig te omschrijven!

De karamel snoepjes “smelten” op je tong. Ze hebben geen gladde structuur zoals fudge, maar het is ook niet zo korrelig dat je het idee hebt dat je suiker uit een pak aan het eten bent. Persoonlijk vinden wij ze erg lekker, maar dat verschilt natuurlijk per persoon. Mocht je van karamel houden, dan zou ik het zeker een keer proberen! Ik heb al veel verschillende samenstellingen qua ingrediënten en bereidingen in de slowcooker geprobeerd, maar het eindigde meestal in een drap of een hele droge substantie. Stiekem ben ik dus allang blij dat ik na al die pogingen lekkere karamel snoepjes heb!

Deze is erg lastig te maken, omdat alle variabelen moeten kloppen! Toch is hij wat mij betreft zeker het proberen waard!

Karamel snoepjes slowcooker

– Recept Karamel Snoepjes bekijken! –

Kruidnoten fudge

Rond de sinterklaasperiode veel pepernoten in huis? Of heb je een heleboel over van de sinterklaasperiode? Maakt er dan een lekkere kruidnoten fudge van! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en zeker de kinderen konden het bij ons heel erg waarderen! De benamingen pepernoot en kruidnoot worden vaak door elkaar gebruikt, maar wat is nu een pepernoot en wat is een kruidnoot? Ik zocht het op; kruidnoten of pepernoten?

kruidnoten fudge

– Recept Kruidnoten Fudge bekijken! –

Zelf fudge maken, lijkt jou dat wat? Wat is jou favoriet?

(Ben natuurlijk ook benieuwd als dat een eigen creatie van jou is!)


Nours Geheime Bibliotheek
Nours geheime bibliotheek is een boek over een wel heel bijzondere bibliotheek. Nours geheime bibliotheek is namelijk een bibliotheek in oorlogsgebied. Dit boek is gebaseerd op ware gebeurtenissen en geeft je een kijkje in het dagelijks leven tijdens oorlog. Helaas actueel, want nog dagelijks hebben mensen en dus ook kinderen hiermee te maken. In dit artikel vertel ik je meer over dit boek! Gerelateerd
Leren kan zoveel leuker met slim speelgoed!
Kids van nu zijn leergierig en die eigenschap levert ze spelenderwijs een ongelooflijke berg kennis en vaardigheden op. VTech haakt daar al jaren op in. Leren lezen? Dat doen kinderen op school, maar nu ook op elke andere locatie! Dit najaar zijn het de Alfabet Touch Tablet en de Game & Leer Laptop die hierbij een handje helpen! Gerelateerd
De avonturen van Steef Superscheet
De avonturen van Steef Superscheet, een heerlijk boek in de categorie vieze praatjes! En zodra het over vieze praatjes gaat, dan is Daan wel te porren om het boek te lezen. Herkenbaar, want zelf houd ik ook wel van dat soort boeken. Helemaal als de boeken mij ook nog een heerlijke lachbui kunnen bezorgen. Met heel veel plezier heeft dan ook niet alleen Daan het boek gelezen, zelf heb ik er ook van genoten! Gerelateerd
Space Buddy, de ideale oplossing bij ruimtegebrek!
Of ik de Space Buddy wilde proberen? Deze vraag kreeg ik via de mail binnen tijdens onze vakantie. Natuurlijk wil ik de Space Buddy proberen! Ik kreeg een super mooi pakket met Space Buddy’s toegestuurd en ik kan je vertellen dat een groot deel van de Space Buddy’s al met volle tevredenheid in gebruik is genomen! In dit artikel vertel ik je meer over de Space Buddy vacuümzakken en ik heb een leuke kortingscode voor je! Gerelateerd
De beste shampoo bars
Shampoo bars, je kent ze vast wel! Ze worden steeds populairder en met de beste shampoo bars zorg je voor een goede haarverzorging. Ze hebben vele voordelen en zijn al voor veel verschillende haartypes verkrijgbaar. Shampoo bars dragen bij aan het verminderen van plastic in het milieu, je draagt dus ook nog bij aan een beter milieu! Gerelateerd

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.