Zelf fudge maken
Food

8x Zelf fudge maken, jij kan dat ook!

Fudge is heerlijk, maar zelf fudge maken is nog lekkerder! Heb je een slowcooker, dan is het super makkelijk, maar je kunt de recepten natuurlijk ook prima in een pannetje klaarmaken. De basis van de fudge is doorgaans hetzelfde, maar je kunt er verder de lekkerste variaties mee maken! Dat deed ik ook en in dit artikel laat ik ze aan je zien!

Eerlijk is eerlijk, door de meeste fudge soorten heb ik alcohol gegooid. Ik sommige recepten kan je de alcohol makkelijk weglaten, bij anderen heb ik nog geen goed alternatief gevonden. Je kunt de onderstaande recepten natuurlijk ook gewoon als inspiratie gebruiken, dat is het fijne aan zelf fudge maken!

Zelf fudge maken

Zelf fudge maken is dus helemaal niet moeilijk. Je hebt een slowcooker of een pannetje, de ingrediënten en een portie geduld nodig! Daarnaast kan een beetje zelfbeheersing ook geen kwaad, want de zelfgemaakte fudge kan best verslavend zijn!

Cappuccino fudge, een combinatie van fudge en witte chocolade!

Een cappuccino fudge, zelfs lekker voor iemand die net zo’n koffie drinker is als mij! Afgelopen zomer ontdekte ik ijskoffie en sinds die tijd kan ik koffie steeds meer waarderen. Wel de varianten die minder gezond zijn, maar het begin is er! Een cappuccino vind ik bijvoorbeeld wel lekker en zo kwam ik op het idee om een cappuccino fudge te maken.

Cappucino Fudge – Recept Cappucino fudge bekijken! –

Disaronno bitterkoekjes Fudge, echt verslavend lekker!

Een scheutje Disaronno door de chocolademelk of door de cola, heerlijk! Tijd dus voor een fudge met Disaronno! Een extra toevoeging kon ik de vorige keer wel waarderen, dus deed ik er bitterkoekjes door. Disaronno bitterkoekjes fudge dus, echt verslavend lekker en heel gemakkelijk te maken!

Disaronno bitterkoekjes Fudge– Recept Disaronno bitterkoekjes fudge bekijken! –

Limoncello Cranberry Fudge

Fudge en drank, ik vind het een heerlijke combinatie! Ondertussen zijn er al meerdere mensen die zich opofferen om een nieuwe creatie te proeven… Dit keer koos ik voor een frisse variant; limoncello cranberry fudge. Ik gebruikte daarvoor Pallini, maar de Koreman’s limoncello (biologisch) of een ander merk kan natuurlijk ook prima. Normaal heb ik er verder geen toevoeging door, maar cranberry erdoor leek mij wel heel lekker!

Je kunt hem gemakkelijk alcoholvrij maken door de limoncello weg te laten en een beetje extra citroen toe te voegen.

Limoncello Cranberry Fudge– Recept Limoncello Cranberry Fudge bekijken! –

Licor 43 Fudge

Licor 43, ik vind het echt een geniaal drankje! Als cocktail mix ik het met vanalles, maar door de fudge is het ook heel erg lekker! Er zitten verder geen extra dingen door, het is echt de chocolade fudge die heerlijk op je tong smelt. Mijn favoriete drankje verwerk ik nu regelmatige in een lekkere fudge!

Licor 43 Fudge– Recept Licor 43 Fudge bekijken! –

Rum rozijnen fudge, een klassieke combinatie!

Rum rozijnen fudge, rum en rozijnen zijn natuurlijk een veelgebruikte combinatie! Na alle verschillende soorten fudge met drank, kan een rum rozijnen fudge recept natuurlijk niet ontbreken op de site! Eerlijk is eerlijk, het is niet mijn favoriet. Ik vind nog altijd die met Disaronno en bitterkoekjes het lekkerste. Maar, smaken verschillen en dat mag ook natuurlijk! Mijn moeder vond deze wel veel lekkerder dan die andere varianten. Ik koos er trouwens voor om de rozijnen niet te laten wellen. Ik vind het dan zo’n vreselijke kleffe boel worden en daar houden we niet van. Als jij dat wel lekker vindt, dan kan je dat natuurlijk altijd proberen!

Rum rozijnen fudge– Recept Rum Rozijnen Fudge bekijken! –

Koffielikeur Fudge

Nadat ik een fudge had gemaakt met de normale Licor 43, was ik wel benieuwd hoe de fudge met de Licor 43 Baristo zou smaken. De cappuccino fudge die ik hierboven noemde is een alcoholvrije variant. De koffielikeur fudge is, zoals je natuurlijk wel verwacht, met alcohol. In plaats van de Licor 43 Baristo die ik gebruikte, omdat we die nog hadden staan, kan je ook prima een andere koffielikeur gebruiken (zoals bijvoorbeeld de Koreman’s koffielikeur) kan natuurlijk ook prima!

Koffielikeur Fudge

– Recept Koffielikeur Fudge bekijken! –

Karamel snoepjes zonder chocolade

Fudge uit de slowcooker, we kennen het ondertussen allemaal wel! Door alle fudge wordt chocolade gedaan, waardoor de karamel smaak snel minder wordt. Jammer, want karamel is zo lekker! Na zo’n 10 pogingen heb ik het voor elkaar gekregen om lekkere karamel snoepjes in de slowcooker te maken. Ik wil het geen fudge noemen, want de structuur is echt anders. De smaak doet een beetje denken aan caramac (oeh, verslavend lekker). Qua structuur vind ik het lastig te omschrijven!

De karamel snoepjes “smelten” op je tong. Ze hebben geen gladde structuur zoals fudge, maar het is ook niet zo korrelig dat je het idee hebt dat je suiker uit een pak aan het eten bent. Persoonlijk vinden wij ze erg lekker, maar dat verschilt natuurlijk per persoon. Mocht je van karamel houden, dan zou ik het zeker een keer proberen! Ik heb al veel verschillende samenstellingen qua ingrediënten en bereidingen in de slowcooker geprobeerd, maar het eindigde meestal in een drap of een hele droge substantie. Stiekem ben ik dus allang blij dat ik na al die pogingen lekkere karamel snoepjes heb!

Deze is erg lastig te maken, omdat alle variabelen moeten kloppen! Toch is hij wat mij betreft zeker het proberen waard!

Karamel snoepjes slowcooker

– Recept Karamel Snoepjes bekijken! –

Kruidnoten fudge

Rond de sinterklaasperiode veel pepernoten in huis? Of heb je een heleboel over van de sinterklaasperiode? Maakt er dan een lekkere kruidnoten fudge van! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en zeker de kinderen konden het bij ons heel erg waarderen! De benamingen pepernoot en kruidnoot worden vaak door elkaar gebruikt, maar wat is nu een pepernoot en wat is een kruidnoot? Ik zocht het op; kruidnoten of pepernoten?

kruidnoten fudge

– Recept Kruidnoten Fudge bekijken! –

Zelf fudge maken, lijkt jou dat wat? Wat is jou favoriet?

(Ben natuurlijk ook benieuwd als dat een eigen creatie van jou is!)


beste zorg voor je huisdier Lana
De beste zorg voor je huisdier, dat willen we toch allemaal? Wij zijn dol op onze huisdieren en doen er dan ook alles aan om te zorgen dat ze het hier goed hebben. Op dit moment hebben wij twee vissen, genaamd Jut en Jul. Zij hebben niet zoveel zorg nodig. Onze katten heb je misschien al eerder ontmoet hier op de blog! Noor, een jonge spring in het veld en Lana, ons oude besje. Ik denk dat ze het hier heel fijn hebben in huis, al kunnen ze zelf niet praten natuurlijk… Gerelateerd
Verder Lezen
Badmode, draag wat jij zelf fijn vindt zitten!
Zoveel mensen, zoveel wensen! Als je kijkt naar badmode, dan zie je veel mooie items en trends. Toch is het denk ik het belangrijkste dat je draagt waar jij je fijn in voelt. Want als je je fijn voelt in wat je draagt, dan straal je dat niet alleen uit, je voelt het ook echt! Welk postuur je ook hebt, draag wat jij zelf fijn vindt zitten! Andere mensen hebben er toch wel een mening over… Waarom ik dat zeg? Omdat er nog altijd veel vrouwen zijn, met welk postuur dan ook, die niet alles durven dragen. Gerelateerd
Verder Lezen
Zar en de gouden druppel
Zar en de gouden druppel is één van de boeken uit de nieuwe leesboeken serie van; Ik leer lezen met Zwijsen! Deze serie is geschreven door bekende schrijvers. Leren lezen wordt nog leuker met deze boeken voor beginnende lezers. Paul van Loon, Bette Westera, Manon Sikkel, Yorick Goldewijk en nog veel meer andere schrijvers werkten mee aan de nieuwe serie Ik leer lezen met Zwijsen. Wij lazen het boek “Zar en de gouden druppel” en in dit artikel lees je meer over dit boek. Gerelateerd
Verder Lezen
Snoozle Loop Krabpaal voor Katten Lana
Een krabpaal voor katten is bij ons in huis echt nodig! We hebben twee schatten van katten, maar die nageltjes… Beide katten hebben we uit een benarde situatie gered en ik zou echt niet zonder ze willen. Wel zonder hun nageltjes trouwens! Nu hadden we natuurlijk wel een krabpaal in huis, maar dat was het niet. Nu mochten we de Snoozle Loop krabpaal proberen en ik kan je al verklappen dat iedereen daar blij mee is! Gerelateerd
Verder Lezen
De tuin klaarmaken voor de lente en de zomer!
Lentekriebels! Wanneer het zonnetje na de donkere winterdagen steeds vaker tevoorschijn komt, komen de lentekriebels! De tuin klaarmaken voor de lente en de zomer vind ik altijd heerlijk om te doen. In de herfst en in de winter doen wij niet zo heel veel in de tuin. We beginnen de lente dus altijd met “puinruimen”. Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.