Zelf fudge maken
Food

8x Zelf fudge maken, jij kan dat ook!

Fudge is heerlijk, maar zelf fudge maken is nog lekkerder! Heb je een slowcooker, dan is het super makkelijk, maar je kunt de recepten natuurlijk ook prima in een pannetje klaarmaken. De basis van de fudge is doorgaans hetzelfde, maar je kunt er verder de lekkerste variaties mee maken! Dat deed ik ook en in dit artikel laat ik ze aan je zien!

Eerlijk is eerlijk, door de meeste fudge soorten heb ik alcohol gegooid. Ik sommige recepten kan je de alcohol makkelijk weglaten, bij anderen heb ik nog geen goed alternatief gevonden. Je kunt de onderstaande recepten natuurlijk ook gewoon als inspiratie gebruiken, dat is het fijne aan zelf fudge maken!

Zelf fudge maken

Zelf fudge maken is dus helemaal niet moeilijk. Je hebt een slowcooker of een pannetje, de ingrediënten en een portie geduld nodig! Daarnaast kan een beetje zelfbeheersing ook geen kwaad, want de zelfgemaakte fudge kan best verslavend zijn!

Cappuccino fudge, een combinatie van fudge en witte chocolade!

Een cappuccino fudge, zelfs lekker voor iemand die net zo’n koffie drinker is als mij! Afgelopen zomer ontdekte ik ijskoffie en sinds die tijd kan ik koffie steeds meer waarderen. Wel de varianten die minder gezond zijn, maar het begin is er! Een cappuccino vind ik bijvoorbeeld wel lekker en zo kwam ik op het idee om een cappuccino fudge te maken.

Cappucino Fudge – Recept Cappucino fudge bekijken! –

Disaronno bitterkoekjes Fudge, echt verslavend lekker!

Een scheutje Disaronno door de chocolademelk of door de cola, heerlijk! Tijd dus voor een fudge met Disaronno! Een extra toevoeging kon ik de vorige keer wel waarderen, dus deed ik er bitterkoekjes door. Disaronno bitterkoekjes fudge dus, echt verslavend lekker en heel gemakkelijk te maken!

Disaronno bitterkoekjes Fudge– Recept Disaronno bitterkoekjes fudge bekijken! –

Limoncello Cranberry Fudge

Fudge en drank, ik vind het een heerlijke combinatie! Ondertussen zijn er al meerdere mensen die zich opofferen om een nieuwe creatie te proeven… Dit keer koos ik voor een frisse variant; limoncello cranberry fudge. Ik gebruikte daarvoor Pallini, maar de Koreman’s limoncello (biologisch) of een ander merk kan natuurlijk ook prima. Normaal heb ik er verder geen toevoeging door, maar cranberry erdoor leek mij wel heel lekker!

Je kunt hem gemakkelijk alcoholvrij maken door de limoncello weg te laten en een beetje extra citroen toe te voegen.

Limoncello Cranberry Fudge– Recept Limoncello Cranberry Fudge bekijken! –

Licor 43 Fudge

Licor 43, ik vind het echt een geniaal drankje! Als cocktail mix ik het met vanalles, maar door de fudge is het ook heel erg lekker! Er zitten verder geen extra dingen door, het is echt de chocolade fudge die heerlijk op je tong smelt. Mijn favoriete drankje verwerk ik nu regelmatige in een lekkere fudge!

Licor 43 Fudge– Recept Licor 43 Fudge bekijken! –

Rum rozijnen fudge, een klassieke combinatie!

Rum rozijnen fudge, rum en rozijnen zijn natuurlijk een veelgebruikte combinatie! Na alle verschillende soorten fudge met drank, kan een rum rozijnen fudge recept natuurlijk niet ontbreken op de site! Eerlijk is eerlijk, het is niet mijn favoriet. Ik vind nog altijd die met Disaronno en bitterkoekjes het lekkerste. Maar, smaken verschillen en dat mag ook natuurlijk! Mijn moeder vond deze wel veel lekkerder dan die andere varianten. Ik koos er trouwens voor om de rozijnen niet te laten wellen. Ik vind het dan zo’n vreselijke kleffe boel worden en daar houden we niet van. Als jij dat wel lekker vindt, dan kan je dat natuurlijk altijd proberen!

Rum rozijnen fudge– Recept Rum Rozijnen Fudge bekijken! –

Koffielikeur Fudge

Nadat ik een fudge had gemaakt met de normale Licor 43, was ik wel benieuwd hoe de fudge met de Licor 43 Baristo zou smaken. De cappuccino fudge die ik hierboven noemde is een alcoholvrije variant. De koffielikeur fudge is, zoals je natuurlijk wel verwacht, met alcohol. In plaats van de Licor 43 Baristo die ik gebruikte, omdat we die nog hadden staan, kan je ook prima een andere koffielikeur gebruiken (zoals bijvoorbeeld de Koreman’s koffielikeur) kan natuurlijk ook prima!

Koffielikeur Fudge

– Recept Koffielikeur Fudge bekijken! –

Karamel snoepjes zonder chocolade

Fudge uit de slowcooker, we kennen het ondertussen allemaal wel! Door alle fudge wordt chocolade gedaan, waardoor de karamel smaak snel minder wordt. Jammer, want karamel is zo lekker! Na zo’n 10 pogingen heb ik het voor elkaar gekregen om lekkere karamel snoepjes in de slowcooker te maken. Ik wil het geen fudge noemen, want de structuur is echt anders. De smaak doet een beetje denken aan caramac (oeh, verslavend lekker). Qua structuur vind ik het lastig te omschrijven!

De karamel snoepjes “smelten” op je tong. Ze hebben geen gladde structuur zoals fudge, maar het is ook niet zo korrelig dat je het idee hebt dat je suiker uit een pak aan het eten bent. Persoonlijk vinden wij ze erg lekker, maar dat verschilt natuurlijk per persoon. Mocht je van karamel houden, dan zou ik het zeker een keer proberen! Ik heb al veel verschillende samenstellingen qua ingrediënten en bereidingen in de slowcooker geprobeerd, maar het eindigde meestal in een drap of een hele droge substantie. Stiekem ben ik dus allang blij dat ik na al die pogingen lekkere karamel snoepjes heb!

Deze is erg lastig te maken, omdat alle variabelen moeten kloppen! Toch is hij wat mij betreft zeker het proberen waard!

Karamel snoepjes slowcooker

– Recept Karamel Snoepjes bekijken! –

Kruidnoten fudge

Rond de sinterklaasperiode veel pepernoten in huis? Of heb je een heleboel over van de sinterklaasperiode? Maakt er dan een lekkere kruidnoten fudge van! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en zeker de kinderen konden het bij ons heel erg waarderen! De benamingen pepernoot en kruidnoot worden vaak door elkaar gebruikt, maar wat is nu een pepernoot en wat is een kruidnoot? Ik zocht het op; kruidnoten of pepernoten?

kruidnoten fudge

– Recept Kruidnoten Fudge bekijken! –

Zelf fudge maken, lijkt jou dat wat? Wat is jou favoriet?

(Ben natuurlijk ook benieuwd als dat een eigen creatie van jou is!)


Recensie - Een Baan voor Boris
“Een Baan voor Boris”, maar wat wil Boris eigenlijk worden later? Er zijn zoveel beroepen waar je uit kan kiezen! Tijdens de Kinderboekenweek van 2021 was het thema “beroepen”, waardoor kinderen net als Boris kennis maakten met verschillende beroepen. Want wat wil je later worden? Op die vraag zijn zoveel antwoorden… Ook leuk om te lezen...
Verder Lezen
Lichtgevende minisets van Klorofil, ideaal als schoencadeautjes!
Onlangs ontdekte ik Klorofil dankzij de Klorofil School speelset. Samen met mijn nichtje heb ik het uitgebreid getest en ondertussen heeft ze er al vele uren speelplezier opzitten. Naast de Klorofil School speelset ontvingen we ook drie toffe lichtgevende minisets van Klorofil. Het zijn super leuke aanvullingen op de speelsets, maar los natuurlijk ook super lief. In dit artikel vertel ik jullie er meer over, ze zijn trouwens super leuk als schoencadeautje! Ook leuk om te lezen...
Verder Lezen
Een nieuwe keuken kopen, dat doe je niet zomaar!
Een nieuwe keuken kopen is niet zomaar iets en toen wij de keuken uitzochten toen wij ons huis kochten, vond ik dat best een hele uitgave! We hebben overal goed over nagedacht en uiteindelijk zijn we dus ook heel blij met het resultaat. Natuurlijk zijn er achteraf dingen die we misschien toch anders hadden moeten doen, maar dat houd je altijd denk ik. Het belangrijkste is een goed plan maken, waar ik zeker een paar handige tips voor heb! Ook leuk om te lezen...
Verder Lezen
VTech Kidi DJ Mix, voor op je verlanglijstje!
Wij zijn in huis VTech fan! Zeker toen Daan nog kleiner was leken we wel groot aandeelhouder… Nu hij ouder wordt, is dat wel wat minder geworden, maar er staat wel weer iets op ons verlanglijstje! Medio oktober wordt de VTech Kidi DJ Mix verwacht en dit toffe speelgoed maakt nu al kans op een speelgoed van het jaar verkiezing prijs! Ook leuk om te lezen...
Verder Lezen
De Klorofil School speelset
De Klorofil School speelset, zo leuk voor kleine kinderen! Schooltje spelen, het is van veel kinderen die nog niet naar school gaan een favoriete bezigheid! Ik snap dat wel, het is vaak iets waar ze heel erg naar uit kijken. Zeker als er broers of zussen zijn die al naar school gaan, dan wil je als kleiner kind dat natuurlijk ook. Gelukkig is er veel speelgoed waarmee ze schooltje kunnen spelen, zie hier de Klorofil School speelset! Ook leuk om te lezen...
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

|| WIN - Lichtgevende Miniset van Klorofil

Klik op de afbeelding
om naar de winactie te gaan!

Lichtgevende minisets van Klorofil, lekker spelen