|| Tag || Koningsdag

koningsdag tag

|| Tag || Koningsdag

Ik ben door Ingrid getagd om de “Koningsdagtag” in te vullen! Op Koningsdag, 27 april,  vieren we de verjaardag van onze Koning Willem Alexander. Op 20 april zijn er op veel scholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen Koningsspelen.

Wat is je aller leukste herinnering aan Koningsdag?

Och jeetje, dat waren denk ik eerder de nachten 😉 . Koningsdag (eerder natuurlijk Koninginnedag) was eigenlijk altijd een reden voor een extra feestje en de nodige drank.

Wat vind je zo leuk aan Koningsdag?

De gezelligheid! Het lijkt ineens of heel Nederland vrolijk en blij is en daar moeten we dan maar van genieten. Daarnaast vind ik het leuk om even over een markt te lopen, maar echt veel bijzonders doen wij niet op Koningsdag.

Kleed jij jezelf of je kinderen in het oranje of rood-wit-blauw op Koningsdag?

Zelf trek ik niet echt kleding aan voor Koningsdag. Vaak is het al niet in mijn maat te vinden, of het is gewoon belachelijk duur en dat vind ik jammer. Voor Daan wil ik nog wel even kijken of ik iets leuks kan vinden wat niet al te duur is. Waarom? Dat lees je bij de vraag hieronder 😉 .

Doet de school of opvang van je kinderen mee aan de koningsspelen?

Jazeker! Op vrijdagochtend 20 april mag Daan meedoen aan de koningsspelen. Ze gaan allemaal spelletjes op het plein doen als ik het goed begrepen heb.

Verkopen of kopen op de vrijmarkt?

Nou, eigenlijk helemaal niets! Verkopen op een vrijmarkt hebben we echt nog nooit gedaan en ik weet ook niet of ik het wel leuk zou vinden. We lopen als het mooi weer is wel altijd even over de markt, maar eigenlijk kopen we nooit iets. Ik denk dat je net tegen iets aan moet lopen.

Fun en Feest Oranje 468x60Oranjebitter of een oranje tompouce?

De tompouce! Normaal zou ik voor de drank kiezen, maar oranjebitter vind ik echt niet lekker. Het is ook niet zo dat ik helemaal wild word van tompouces, maar ze zijn lekkerder dan de oranjebitter.

Hoe zou jij de dag invullen als het regent op Koningsdag?

Dan doen wij een dagje lekker niets! Meestal kijken we op de televisie naar waar de Koning naartoe gaat en maken we het samen gezellig.

Het leukste oud Hollands spelletje?

Ik vind alle oud Hollandse spelletje leuk! Op klosjes of stelten lopen. Zaklopen, blik gooien en sjoelen. Als Daan straks een beetje ouder is kunnen we dit ook met hem gaan doen, weer een nieuwe generatie, dus ik ben erg benieuwd wat hij ervan gaat vinden!

Koop jij een staatslot voor de Koningsdag trekking?

Niet ieder jaar. Het ligt er even aan of we er geld voor over hebben en of ik er een goed gevoel bij heb. Afgelopen Oudejaarstrekking had ik drie halve loten, maar geen prijs, dus ik denk dat ik dit jaar even oversla!

Wat zou je doen als je voor één dag koningin mocht zijn?

Mag mijn antwoord ook zijn dat ik daar helemaal geen behoefte aan heb? Het lijkt me echt helemaal niets, al die verplichtingen en je netjes moeten gedragen. Nee, dat past echt niet bij mij!

Dit was de tag! Bedankt Ingrid  voor het taggen. Ik tag Marieke om hem ook in te vullen! Nathalie heeft deze tag bedacht dus alle credits gaan naar haar toe.

[AdSense-A] Deze blog bevat een affiliate link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Copyright © 2020 Happinessfromme. - Op deze blog lees je gesponsorde content en affiliate links. Lees hier meer over in de disclaimer. Tevens kan je in de privacyverklaring alles lezen over hoe we je privacy waarborgen en meer over de cookie policy. Happinessfromme is onderdeel van Nadia Media en staat bij de KvK geregistreerd onder nummer 73544523.
error: Helaas...