|| Happiness Quote #14 ||

|| Happiness Quote #14 ||

Een mooie of leerzame quote, een happiness quote. Eens in de zoveel tijd is het wel goed om even bij jezelf stil te staan. Ik hoop dat je iets met de quotes die ik deel kan. De ene zal meer bij je passen dan de andere, maar ach, dat is toch bij alles zo in het leven? Happiness Quote #14.

Happiness Quote #14

Happiness Quote #14

We doen allemaal dingen voor de eerste keer in ons leven! We gaan voor het eerst naar de basisschool, de middelbare school, misschien het middelbaar/hoger onderwijs. Allemaal beginnen we op een dag met onze eerste baan, gaan we voor het eerst ergens sporten of doen we andere dingen voor de eerste keer. Door het te doen, leren we, want meestal weet je nog niet alles als je ergens aan begint. En eigenlijk is dat maar goed ook, want het is wel fijn als je een beetje uitdaging in je leven hebt. Een valkuil kan alleen wel zijn dat je jezelf gaat vergelijken met anderen die iets al (veel) langer doen! Niet doen dus…

Zelf ben ik een kei in vergelijken… Op de één of andere manier heb ik mezelf opgelegd dat ik, als ik iets voor de eerste keer doe, het direct perfect moet zijn. Nou, ik kan je vertellen, dat gaat niet! Gelukkig heb ik in de loop der jaren geleerd om hier beter mee om te gaan, al blijf ik vergelijken hoor. Een voorbeeld is mijn nieuwe baan waar ik in februari mee gestart ben. Ik had mezelf weer eens opgelegd dat ik net zoveel moest weten als mijn collega’s die er al langer werken… Nou, onbegonnen werk 😉 Je leert door te doen en op te zoeken. In het begin maakte dit me onzeker, maar inmiddels is dat gevoel gelukkig weg. Ik heb al veel geleerd de afgelopen tijd en ga lekker zo door! Met deze blog is dat trouwens net zo… Ik werk er nu al langere tijd hard aan en leer altijd weer bij. Gewoon door te proberen of doordat ik tips van anderen lees. Al doende leer men is het gezegde toch?

Herken jij bovenstaand of heb je er juist helemaal geen last van?

Vind je de quote leuk? Je kunt hier eerder geposte quotes terugvinden!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron afbeeldingen; Canva


14 thoughts on “|| Happiness Quote #14 ||

  1. O ja hier ook een die een kei is in vergelijken, al moet ik zeggen dat ik een man heb die me aardig bij de realiteit houdt en me vaak even zegt, denk aan jezelf, je doet het goed.

  2. Ik herken dit zeker! Ik doe dit altijd, mezelf vergelijken. Helemaal niet nodig, maar het gaat automatisch. En soms kan je er zo enorm van balen als iemand is beters etc kan. Terwijl jij dat niveau ook ooit wel eens zou gaan halen waarschijnlijk.

  3. Ik wil ook altijd alles meteen helemaal perfect doen. Of beter gezegd wou. Naarmate ik ouder wordt word ik wat verstandiger 😉 Maar dat stemmetje blijft toch af en toe wel roepen hoor

  4. Love deze quote.. Maar zo ontzettend moeilijk! Dat is echt het grootste leerpunt voor mij, dat ik mij zelf niet zoveel moet vergelijken met andere mensen en vooral inderdaad niet als je niet op hetzelfde ”niveau” zit. Maar aan de andere kant doet het mij ook veel pijn als ik mij zelf vergelijk met iemand die wel op hetzelfde ”niveau” zit dus ik dnek dat ik er gewoon een manier voor moet gaan vinden dat ik er helemaal mee kap en mezelf ga accepteren en goed ga vinden zoals ik nu ben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Copyright © 2020 Happinessfromme. - Op deze blog lees je gesponsorde content en affiliate links. Lees hier meer over in de disclaimer. Tevens kan je in de privacyverklaring alles lezen over hoe we je privacy waarborgen en meer over de cookie policy. Happinessfromme is onderdeel van Nadia Media en staat bij de KvK geregistreerd onder nummer 73544523.
error: Helaas...