][ Happiness Quote week 47 ][

][ Happiness Quote week 47 ][

Een mooie of leerzame quote, een happiness quote. Eens in de zoveel tijd is het wel goed om even bij jezelf stil te staan. Ik hoop dat je iets met de quotes die ik deel kan. De ene zal meer bij je passen dan de andere, maar ach, dat is toch bij alles zo in het leven? Vandaag alweer de Happiness Quote week 47.

Jezelf vasthouden aan routines,
kan je belemmeren om verder te groeien.

Routines kunnen je de nodige houvast geven in je leven. Ze kunnen stress voorkomen en geven je een veilig gevoel. Tegelijkertijd kunnen routines ook een negatief effect op je ontwikkeling hebben. Doordat je erg gehecht ben aan je routines, kunnen ze je belemmeren om jezelf verder te ontwikkelen. Als je vast blijft houden aan de dingen die je altijd doen, kan het heel spannend zijn om nieuwe dingen te proberen. Je routines kunnen je er dan van weerhouden om nieuwe dingen te gaan proberen. Aan de ene kant brengen routines veiligheid, maar aan de andere kant kunnen ze ook je ontwikkeling in de weg zitten.

Ik ben dol op routines en vaste patronen. Ze geven me rust en een veilig gevoel. Ik weet graag waar ik aan toe ben en wat ik kan verwachten. Toch heb ik het afgelopen jaar ontdekt dat het ook goed kan zijn om dat af en toe los te laten. Loslaten en nieuwe dingen proberen kan heel bevrijdend zijn en kan je laten groeien. Een voorbeeld is dat ik het altijd heel lastig vond om contact te zoeken met met name bedrijven. De eerste keren dat ik mailcontact had voor mijn blog vond ik het verschrikkelijk spannend. Nu niet meer, ik geniet van alle verschillende mensen met wie ik contact heb. Mijn routine loslaten heeft me hier echt in laten groeien!

Heb jij routines waar je echt aan gehecht bent, maar die, als je er goed naar kijkt, je ook wel belemmeren in je ontwikkeling?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, InstagramBloglovin of Pinterest?

Vind je de quote leuk? Je kunt hier eerder geposte quotes terugvinden!

Bron afbeelding: Pixabay

One thought on “][ Happiness Quote week 47 ][

  1. Ik ben ook dol op routines, dat geeft inderdaad rust. Hoewel het soms een hele uitdaging is op routines los te laten, dat moet je maar durven! Helemaal mee eens dat het je ook kan belemmeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Copyright © 2020 Happinessfromme. - Op deze blog lees je gesponsorde content en affiliate links. Lees hier meer over in de disclaimer. Tevens kan je in de privacyverklaring alles lezen over hoe we je privacy waarborgen en meer over de cookie policy. Happinessfromme is onderdeel van Nadia Media en staat bij de KvK geregistreerd onder nummer 73544523.
error: Helaas...