][ Happiness Quote week 12 ][

Een mooie of leerzame quote, een happiness quote. Eens in de zoveel tijd is het wel goed om even bij jezelf stil te staan. Ik hoop dat je iets met de quotes die ik deel kan. De ene zal meer bij je passen dan de andere, maar ach, dat is toch bij alles zo in het leven? Vandaag alweer de Happiness Quote week 12.

Happiness Quote;

Het is makkelijker om te glimlachen, dan te vertellen wat je dwars zit.

Iemand vraagt hoe het gaat, vaak wordt het antwoord “goed hoor” gegeven. Want wat is er nou makkelijker dan de schone schijn op te houden en te doen alsof alles goed is? Nou, het is in ieder geval veel makkelijker dan vertellen wat je dwars zit. Want waarom zou je iemand anders opzadelen met zaken die je dwars zitten?

Ik zou het fijner vinden dat iemand mijn verteld wat hem dwars zit, dan dat hij me voorliegt en net doet alsof alles goed is. Waarschijnlijk ben ik lang niet altijd in staat om iemand te helpen met zijn problemen, maar ik kan wel een luisteren oor bieden.

Wat ik eigenlijk wil zeggen?

Neem niet altijd aan wat iemand tegen je zegt. Probeer eens verder te kijken om te zien of deze persoon niet misschien iets achter houdt. Prik eens door die glimlach heen en stel verdere vragen, misschien geeft dat een goed gevoel, zodat iemand toch zijn verhaal durft te doen. Oordeel niet direct, een luisterend oor is vaak al een mooi gebaar.

Durf zelf te praten over wat je dwars zit, maar durf ook naar een ander te luisteren!

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.