Home

5 tips voor het inrichten van de kinderkamer

Een babykamer inrichten is natuurlijk altijd heel erg leuk… Je weet wat je wilt en kunt eigenlijk alles zelf (met je partner) bepalen. Maar op een dag besef je je dat het tijd wordt om afscheid te nemen van de babykamer. Het wordt tijd voor een kinderkamer! Een kinderkamer uitzoeken is een stuk lastiger, want je peuter/kleuter heeft natuurlijk ook een mening! Ik deel graag mijn tips voor het inrichten van de kinderkamer met je.

Het inrichten van de kinderkamer

Er kunnen natuurlijk een heleboel redenen zijn waarom de kamer van je kindje veranderd moet worden. Misschien komt er een broertje of een zusje bij en moet de babykamer doorgeschoven worden. Misschien is je kindje gewoon te groot geworden voor de meubeltjes die je destijds met veel zorg uitgezocht hebt. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je voor neutraal bent gegaan bij de babykamer en dat je kindje nu vraagt om een kinderkamer met een bepaald thema… Allemaal redenen om de kinderkamer opnieuw in te richten.

#1 Maak samen een kleurenschema

Het is natuurlijk makkelijk om voor je kind te bepalen welke kleur het gaat woorden. Misschien wel lekker standaard; voor een meisje roze en voor een jongetje blauw. Betrek je kind in het kiezen van de kleuren, hij moet zich natuurlijk wel thuis voelen op zijn kamertje. In de bouwmarkten hebben ze altijd genoeg keuze, zo kan je samen kijken wat je mooi vindt. Je kunt natuurlijk ook voor een hip behangetje kiezen met bijpassende kleuren verf. Bij een neutrale kamer kan je de boel wat opfleuren met bijvoorbeeld een gepersonaliseerde muursticker.

#2 Nieuwe meubeltjes uitkiezen

Als de babykamer de deur uit gaat, moet er natuurlijk geshopt worden voor nieuwe meubeltjes! Vraag je kind gerust eens wat hij/zij leuk zou vinden! Bij ons in de familie hoor ik vaak een stapelbed! Het is natuurlijk ook wel heel spannend om zo hoog te slapen en ideaal als er een logé komt. Toch is het lang niet altijd mogelijk, mooi of nodig. Bij een kleine kamer is het bijvoorbeeld handig om voor een hoogslaper te kiezen. Wel hoog slapen, maar onder het bed direct een plekje voor een bureau of iets dergelijks. Bij een schuin dak kan je ook kiezen voor een laag bed met een lade eronder waar een matras in zit. Neem eens een kijkje op de site van Perfecthomeshop, daar hebben ze hele leuke bedden voor kinderen.

#3 Zorg voor voldoende opbergruimte

Naast een bed is er natuurlijk ook een bureautje nodig, want grote kinderen krijgen ook huiswerk . Eén met veel dichte opbergruimte is altijd een goed idee, zo zie je ook niet alle rommeltjes rondslingeren. Daarnaast kan een grote speelgoedkist heel handig zijn. Er zit over het algemeen veel opbergruimte in en je hebt de kinderkamer zo netjes. Door genoeg opbergruimte te creëren houd je ruimte op de kinderkamer en voorkom je dat overal wat ligt.

#4 Veilig spelen

Op een kinderkamer wordt gespeeld… Het is natuurlijk super leuk om de kamer leuk aan te kleden, maar onthoud ook dat je kindje er wel moet kunnen spelen. Houd er rekening mee dat accessoires niet breekbaar zijn, want je wilt natuurlijk niet dat het valt en je kindje in het glas stapt. Denk verder natuurlijk aan de veiligheid wat betreft stekkers en stopcontacten… Ze zijn nieuwsgierig en wie weet komen ze op een dag op het idee om een potlood in het stopcontact te stoppen… Ik schrijf bewust potlood, want stiften op de kinderkamer zijn niet handig! Potlood op een muur is iets makkelijker weg te werken dan stift.

#5 Samen klussen

Alles uitgekozen? Dan is het tijd om te gaan klussen. Dit kan je als ouders zijnde natuurlijk zelf doen, dat gaat over het algemeen snel en netjes. Maar hoe leuk is het als je kindje mee kan helpen om zijn nieuwe kamer klaar te maken? Goed voor je kindje, leuk om samen ergens mee bezig te zijn en er is altijd wel een klusje te bedenken. Denk bijvoorbeeld aan het oude behang in een doos/vuilniszak doen, verpakkingsmateriaal van de nieuwe meubeltjes verzamelen of even een doekje over de stoffige delen in de kamer halen.

Onze babykamer is al omgetoverd naar een grote jongens kamer!
Heb jij nog een leuke tip voor het inrichten van de kinderkamer?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.
Bron uitgelichte afbeelding; Canva


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.