Bestrating
Home

De bestrating in de tuin, wat doen we er mee?

Die tuin metamorfose, als ik zo naar de tuin kijk dan wil het nog niet echt vlotten. Het is nu nog een verschrikkelijk puinzooi, maar ze zeggen toch altijd dat het eerst lelijk moet worden voordat het mooi wordt? Nu we alles aan het aanpakken zijn, valt me iets op aan de bestrating, wat gaan we hiermee doen? Vervangen, opnieuw leggen of eerst zo laten?

Bestrating

We hebben een hele grote tuin, zo uit mijn hoofd is het totaal zo’n 230 m2. Het achterste stuk is volgens mij 6 meter breed en ongeveer 30 meter lang. Daarnaast hebben we naast het huis ook nog een stuk, dat is ongeveer 2,5 bij 20 meter. Het stuk naast het huis is helemaal bestraat. Het achterste stuk eerst ook (op een border en de vijver na), maar daar gaan we nu een stuk gras in maken, zodat Daan lekker kan spelen. Dit is alleen nog maar achter het huis, dan hebben we ook nog voor het huis. Het pad en de voortuin zijn samen zo’n 30 m2. Ruim gerekend hebben we dus zo’n 250 m2 waar we nieuwe tuintegels leggen kunnen.

Zijn ze nodig?

Er gaat al best veel geld in de tuin zitten, ondanks dat we alles zelf doen (ja, ook daardoor duurt het allemaal lang, prioriteiten stellen hรฉ ๐Ÿ˜‰ ). In het achterste deel van de tuin zijn de tegels gaan drijven, alles ligt los en uit het verband. We hebben trouwens de gewone straattegel van 30×30 er liggen. Allemaal zelf gelegd toen tien jaar geleden het huis kochten en de tuin een oerwoud was. Ik zou het heel gaaf vinden om van die grote donkergrijze tegels in de tuin te hebben. Maar ja, die kosten dan ook wat!

Kosten bestrating

Nieuwe tuintegels kosten dus weer geld, en met die kosten voor bestrating hebben wij geen rekening gehouden. Ik heb al even gekeken en voor de tegels die ik mooi vind, kwam ik sowieso op โ‚ฌ 15,00 per m2. Dat zijn dan antraciet of zwart kleurige betontegels van 60×60 cm. Even een klein rekensommetje brengt het totaal rond de 4000 euro, als ik rekening houd met eventuele transport kosten en nieuw zand… Heel gaaf, maar niet echt binnen ons budget.

Dus, wat gaan we doen?

Als ik geen rekening had hoeven houden met het financiรซle plaatje, dan waren er absoluut nieuwe tegels gekomen. Alles zou dan in รฉรฉn keer klaar zijn. Dat is niet het geval, dus moesten we er goed over nadenken. Hebben we het budget er voor over? En hebben we รผberhaupt de tijd om dit ook nog voor de zomer klaar te krijgen? Op beide vragen is het antwoord nee. Er komen dus geen nieuwe tegels. Aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant, het kan altijd nog! Zolang Daan nog klein is, ligt er toch speelgoed bezaaid door de hele tuin. Daarnaast staat er een grote trampoline en in de zomer een groot zwembad, een schommel, een speelhuisje en dan nog al zijn voertuigen. Als hij straks ouder is, dan komt er vast wel weer een tuin metamorfose, รฉรฉn waarin we zeker de bestrating mee gaan nemen!

Hebben jullie speciale (nieuwe) bestrating in de tuin of ook gewoon de standaard tegels?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.
Bron uitgelichte afbeelding;


6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.