Home

Dubbel glas voor een betere isolatie

Nu het buiten weer koud is, merk ik pas hoe koud het eigenlijk in ons huis is! Ik ken de oorzaak, want we hebben niet overal dubbel glas en daarnaast tocht het overal behoorlijk. Het is één van de dingen die op onze kluslijst van ons jaren dertig huis staat, want het is toch wel prettig als het een beetje warm in huis is.

Een tijdje geleden was het in de nacht zo koud geweest, dat de binnenkant van het raam op slaapkamer helemaal bevroren was. Nu vind ik het wel lekker als het een beetje fris is op de slaapkamer, maar vrieskou is nu ook weer niet nodig! Tijd om de boel eens goed aan te pakken dus!

Dubbel glas

Het aanpakken van de ramen staat al langere tijd op de planning, maar deze zomer gaat het dan ook echt gebeuren! In eerste instantie was het de bedoeling dat wij dit zelf gingen doen. Er staan veel beschrijvingen online en aan de hand daarvan moet deze klus prima zelf gedaan kunnen worden.

Voorzetramen

Een optie is natuurlijk om het hele glas te vervangen door dubbel glas, maar je kunt ook kiezen voor voorzetramen. Ik kende dit niet, maar het is eigenlijk een hele handige oplossing voor enkel glas!

Een voorzetraam is een frame met een extra raam dat op je bestaande raam geplaatst kan worden. Door deze constructie creëer je ruimte tussen beide ramen, wat zorgt voor een isoleren luchtlaag. De warmte wordt meer behouden en tegelijkertijd hoor je ook minder geluiden van buiten, ook wel prettig! Met een voorzetraam kan je de isolatiewaarde van het enkelglas verhogen met 50-80%.

Nieuwe kozijnen

Ondanks dat alles zelf goed te doen zou zijn, gaan we het toch niet zelf plaatsen. Wij wonen in het aardbevingsgebied in Groningen en hebben helaas ook schade. Dankzij een mooie regeling kunnen wij nu voor een mooi bedrag ons huis verduurzamen! In plaats van alleen nieuw glas, komen er nu dus overal kunststof kozijnen met dubbel glas.

Alleen het dubbel glas was natuurlijk ook een optie geweest, maar we hebben nu zo’n budget, dat we de kans op kunststof kozijnen natuurlijk niet kunnen laten liggen! Zeker omdat we op dit moment in de keuken geen raam hebben dat open kan, ben ik heel blij dat we dat straks wel hebben!

Beter geïsoleerd

Door het dubbel glas is alles straks een stuk beter geïsoleerd! Heerlijk, geen bevroren ramen meer en wat zal het gaan schelen in de energie kosten! Aangezien we nu veel warmte kwijtraken, hoop ik dat onze energierekening een stuk lager wordt als we straks overal dubbel glas hebben. Goed voor de portemonnee en voor het milieu!

Heb jij overal al dubbel glas in huis?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Stocksnap–894430 (Pixabay)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.