Dakreparatie bij lekkage op Daan zijn kamertje.
Home

Dakreparatie bij lekkage op Daan zijn kamertje.

Wij moesten een dakreparatie bij lekkage doen op Daan zij kamertje. Lekkage is natuurlijk nooit leuk, maar helaas gebeurde dit wel op Daan zijn kamertje en dan moet je snel schakelen. Hoe erg is het, wat moeten we doen, hoe gaan we schimmel voorkomen en wat gaat een dakreparatie kosten? De boel repareren is natuurlijk het belangrijkste, maar het leuke voor Daan is dan weer wel dat hij nieuw behang moet hebben!

Op onverwachte kosten zit je natuurlijk nooit te wachten, maar een degelijke dakreparatie bij lekkage is natuurlijk wel heel belangrijk! Doe je dit niet, dan zullen de problemen zich immers op gaan stapelen en dat moet je natuurlijk helemaal niet hebben. Daarbij was het avond (in de winter, dus donker) en konden we eigenlijk ook niet heel veel doen.

Dakreparatie bij lekkage

In eerste instantie schrok ik natuurlijk heel erg toen ik zag dat alles nat was! De ergste rampscenario’s gingen door mijn hoofd en ik ben direct gaan Googlen op dakreparatie kosten. We wilden het natuurlijk zo snel mogelijke gemaakt hebben, maar wilden natuurlijk ook weten wat het ongeveer zou gaan kosten. Het was dus donker en omdat we toch moest wachten tot de volgende dag biedt Google dan natuurlijk een fijne uitkomst.

Ik vond geen duidelijk antwoord

Ik kon geen eenduidig antwoord vinden, iedere situatie is natuurlijk ook anders! Daarnaast verschillen de prijzen van dakdekkers onderling natuurlijk ook nog eens van elkaar. Er zat dus niets anders op dan te kijken of we lokaal een dakdekker konden vinden die ons verder kon helpen. Waar mijn man gewoon rustig bleef (wat een enorm fijne eigenschap moet dat zijn zeg), voelde ik dus paniek. Bij paniek en dit soort dingen bel ik altijd mijn vader!

De expertise van vaders…

Mijn vader heeft ons geholpen om ons huis eerst te strippen en daarna weer op te bouwen. Bij klusvragen is hij dus onze eerste hulplijn! Hij kwam de volgende dag even meekijken en eigenlijk bleek alle paniek voor niets. Of nou ja, voor niets, het was iets dat we zelf prima op konden lossen! Het probleem was dat er op de één of andere manier ontzettend veel ijs op de dakkapel lag en die was gaan lekken. We konden dit zelf verhelpen en nu moet alleen het cosmetische deel nog aangepakt worden.

Wat een geluk!

Zowel qua schade als financieel gezien kwamen wij dus goed weg met deze lekkage. Het heeft ons wel geleerd dat wij vaker de daken checken, denk daarbij aan de afvoer van water en eventuele rommel (takken, dennennaalden, bladeren). De dakdekker hebben wij deze keer niet nodig gehad, maar als het nodig was geweest dan hadden we die zeker gebeld. Een dakreparatie bij lekkage moet namelijk wel gewoon verholpen worden.

Leuk nieuws voor Daan!

Daan had natuurlijk al een stoere jongenskamer, maar hij was niet helemaal tevreden over alle witte muren. Ik had de basis express rustig gehouden, zodat we qua decoratie uit konden pakken, maar Daan ziet dat toch anders. Door de lekkage op zijn kamertje moet er nu nieuw behang komen. Hij is er nog niet helemaal uit, dus voor nu is alles nog wit. Ik snap zijn twijfels ook wel! Aan de ene kant wil hij graag een blauwe muur, maar ook foto behang vindt hij wel heel erg cool!

Schimmel voorkomen

Aangezien alles wel nat was geweest waren we wel heel alert op schimmelvorming. Gelukkig valt dat heel erg mee, maar we houden het nog altijd goed in de gaten. Cosmetisch gezien lijkt het voor nu niet heel erg mooi, maar dat komt wel weer. Ik heb liever dat Daan weet wat hij wil, dan dat we er straks wat opplakken wat hij achteraf toch niet zo mooi vond. We blijven natuurlijk niet bezig!

Het was even vervelend, maar voor Daan dus een geluk bij een ongeluk!

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.