De perfecte kast
Home

De perfecte kast in je woonkamer?!

De laatste tijd hebben wij aardig wat zaken aangepakt in huis. Rond de zomer hebben we onze hele tuin afgemaakt, maar ook binnen hebben we niet stil gezeten! Onze woonkamer was leuk, maar niet ideaal. Daarom hebben we gekozen voor een andere bank en hebben we alle kleinere kasten vervangen door één grote kast! Nu hebben we voor onszelf niet heel veel ruimte nodig, maar Daan heeft aardig wat speelgoed en het is wel fijn als dat netjes opgeruimd kan worden! Het was nogal een zoektocht naar de perfecte kast, maar we hebben hem gevonden!

De perfecte kast in je woonkamer

We zijn allemaal anders, gelukkig maar! Dat houdt echter ook in dat we allemaal andere wensen hebben met betrekking tot ons interieur. De perfecte kast voor mij, kan een sta in de weg voor jou zijn! Gelukkig zijn er veel verschillende soorten kasten te vinden en is er altijd wel één die bij je past.

De perfecte kast is in mijn ogen een kast die je mooi vindt, die bij je interieur past, met voldoende opbergruimte en één die niet te groot is voor je kamer, maar ook niet weg valt in een grote ruimte! Wij hebben dan ook veel verschillende soorten kasten overwogen, maar zijn uiteindelijk voor dit model kast gevallen.

Onze wensenlijst?

Als je op zoek gaat naar de perfecte kast, dan heb je natuurlijk een wensenlijstje! Die van ons was niet heel lang, vooral praktisch, één die elke ouder met kinderen zou hebben denk ik!

  • De kast moest zo groot zijn, dat hij de hele wand besloeg waar hij kwam te staan. We hadden meerdere lossen kasten en dat leek echt heel rommelig, dan liever één groot model.
  • Zowel ik als mijn man moesten hem mooi vinden! En dat heeft soms nogal wat voeten in de aarde, al waren we er deze keer vrij snel uit.
  • Opbergruimte! Heel veel opbergruimte! Daan heeft aardig wat speelgoed en het is natuurlijk wel fijn als dat ook netjes opgeruimd kan worden. Dan is de woonkamer ‘s avonds toch nog een beetje van onszelf.
  • Het moest een stevige en degelijke kast zijn. Ik zie je denken? Wij kozen vaak voor goedkopere kasten, ik ben nogal wisselvallig, dus elke twee jaar iets nieuws was geen uitzondering. De prijs/kwaliteit verhouding klopt dan ook, als je snap wat ik bedoel. Deze keer dus een wat duurdere kast, waar ook echt stevigheid in zit.

Het resultaat?

De perfecte kast

Wij zijn van veel kleine meubels in de woonkamer, naar een paar grote meubels gegaan. Onze woonkamer is niet zo heel groot en ik durfde er dus geen grote meubels in te zetten. Toch geeft het wel veel meer ruimte en ik ben blij dat we het aangepast hebben! Een hele mooie grote hoekbank in plaats van twee losse banken. Een heel groot dressoir, waar de televisie ook op staat, in plaats van drie losse kastjes. Natuurlijk ook nog een lekker plekje voor Daan om te zitten spelen. Want een kinderhoekje vind ik wel heel belangrijk.

De kast is dus groot, maar ideaal om spullen in op te bergen. Daan heeft één kant van de kast voor zichzelf. Ik heb allemaal opbergbakken gekocht om de boel netjes in op te ruimen. Het is ook nog eens makkelijk stapelbaar op deze manier! Gelukkig zijn er online een heleboel tips te vinden voor meer opbergruimte.

Iets groots in een kleine kamer kan dus wel degelijk werken! De kast is aanwezig, maar hij is  mooi, dus dat maakt niet uit. Het lijkt veel netter en opgeruimder dan al die kleine kastjes die overal stonden. Ik ben echt heel erg blij met het resultaat en had gewild dat ik deze keuze eerder gemaakt had!

De perfecte kast

Zou jij voor een groot meubelstuk in een kleine kamer durven gaan?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.