Home

De perfecte keuken… Bestaat die wel?

Ik schreef al eens over onze keuken… Hij is mooi, maar het liefste zou ik hem anders zien! Een landelijke keuken vind ik op zich leuk en past bij ons jaren 30 huis. Ik vind dat een keuken bij je huis moet passen, maar wat nou als je smaak qua keuken mijlenver weg ligt van je type huis? Het is een lastige, want ik zou bijvoorbeeld een industriële keuken of een strakke keuken erg mooi vinden, maar past dat wel bij ons jaren 30 huis? Is er eigenlijk wel een perfecte keuken?

De perfecte keuken

Een perfecte keuken is natuurlijk voor iedereen anders. Iedereen heeft zo zijn eigen wensen qua grootte, indeling en vormgeving. Maar naast je wensen vind ik het ook belangrijk om te kijken naar of een keuken ook bij je huis past. Dit is natuurlijk ook persoonlijk, want de één vind een jaren 30 keuken in een nieuwbouwhuis heel mooi, terwijl een ander het echt niet mooi vind. Persoonsgebonden dus en dat is wat het kiezen van een keuken ook zo leuk en bijzonder maakt!

Een industriële keuken in een jaren 30 huis?

Mijn perfecte keuken verschilt nogal per jaar… Ik heb er niet echt vaste ideeën over, maar kan wel wegdromen bij mooie keukens. We hebben een mooie keuken in ons huis, een compromis tussen mijn man en mij en een keuken die ons huis past. Maar als ik nu echt mocht kiezen, dan zou ik voor een industriële keuken kiezen. Je zou het niet echt verwachten in een jaren 30 huis, maar als ik naar deze industriële keukens kijk dan vind ik het eigenlijk prima passen!

Robuuste materialen, hout met mooie zwarte details. Het liefste met een mooi kookeiland, al vrees ik dat we daar de ruimte niet voor hebben in onze keuken… Maar hé, dromen mag toch!

Trendgevoeligheid…

Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maar ik merk wel dat ik zelf ook erg kijk naar de woontrends. Eigen Huis en Tuin is een programma dat ik graag kijk en ik laat me er graag door inspireren. Zo las ik laatst over de keukentrends voor 2019. Waar ik me over verbaasde was dat bovenkastjes steeds minder gekozen werden. Dat kan ik me dus echt niet voorstellen, want waar moet je dan al je spullen kwijt? Ik zou ze in ieder geval echt niet willen missen.

De juiste keuken is belangrijk, zo wordt het de perfecte keuken!

Eigenlijk kan niemand voor jou beslissen wat je perfecte keuken is. Jij bent diegene die erin moet werken, jij weet wat je mooi vind en wat je nodig hebt. Of je keuken nu helemaal bij de trends past of niet, eigenlijk is dat helemaal niet belangrijk. Want stel je voor je zit in een keuken die je niet mooi vind, maar genomen hebt omdat het helemaal in is. Nee, daar kan ik me niets bij voorstellen! Gelukkig kan ik zeggen dat ik na tien jaar nog steeds redelijk tevreden ben over onze keuken. Een keukenprinses ben ik niet, maar ik vind het wel steeds leuker om met Daan in de keuken bezig te zijn. Koken heeft echt zijn interesse en we maken dan ook geregeld iets uit een kinderkookboek.

Heb jij de perfecte keuken of droom je over de perfecte keuken?
Welke stijl past helemaal bij jou?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.
Bron uitgelichte afbeelding; Canva 


9 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.