Warmte in de winter met een heerlijk vloerkleed.
Home,  Review

Warmte in de winter met een heerlijk vloerkleed.

Ieder huis kan in de winter wel een beetje extra warmte gebruiken. Dat kan natuurlijk door de kachel aan te gooien, maar of het kan ook energie zuiniger! Wat dacht je van een heerlijk vloerkleed op de grond en fijne dekentjes op de bank?

Een vloerkleed

Wij wonen in een jaren 30 huis met houten vloeren. Onder grond zijn open ruimtes en qua vloerisolatie laat het nog te wensen over. Met de komst van onze “kleine” man werd dit een serieus probleem. Hij speelt graag op de grond, maar eigenlijk is dat gewoon te koud. De afgelopen jaren lagen er kleedjes, dekentjes en matrasjes op de grond, maar eigenlijk wil ik ook wel een beetje mijn woonkamer terug! Het werd dus tijd voor een vloerkleed, maar ja, waar let je op bij de aanschaf van een vloerkleed?

Tips !

Je kunt natuurlijk een winkel binnen lopen en het eerste beste vloerkleed mee nemen dat je tegen komt. Het kan, maar dat doen we natuurlijk niet! Bij het maken van een keuze voor een vloerkleed, zijn er veel dingen waar we een beslissing over moeten nemen;

  • Ruimte – In welke ruimte wil je het vloerkleed neerleggen? In de woonkamer, in de gang of misschien wel in de slaapkamer?
  • Vorm – Wat voor vorm vloerkleed wil je? Moet hij rond of vierkant zijn, of komt een rechthoek meer tot zijn recht in de kamer?
  • Grootte – Bedenk goed welke afmetingen je vloerkleed moet hebben. Houd hiermee rekening met de grootte van je kamer en je meubels.
  • Materiaal – Kies je voor een hoogpolig of laagpolig tapijt? Hoogpolig zorgt over het algemeen voor een warme en gezellige uitstraling. Laagpolig geeft meer een strak resultaat.
  • Uitstraling – Ga je voor een kleed vol met kleuren, printjes of motieven of wil je het liever neutraal en rustig houden?

Een lijstje met dingen waarvan het handig is om ze voor jezelf duidelijk te hebben, voordat je een vloerkleed gaat kopen. Het maakt je zoektocht stukken makkelijker en voorkomt eventueel vervelende discussies in de winkel met je partner 😉 .

Onze keuze

Mint Rugs Hoogpolig vloerkleed Allure - Globe cremeIk was blij verrast toen ik door “Volero” werd benaderd om een gaaf vloerkleed uit te zoeken. Zoals ik hierboven al vertelde wil ik graag mijn woonkamer een beetje terug 😉 . Samen met mijn man ben ik ervoor gaan zitten en zijn we aan de hand van het bovenste lijstje tot een mooie keuze gekomen! Ik wil vooral een kleed dat warmte en gezelligheid uitstraalt en manlief wilde vooral een hele grote, zodat er genoeg ruimte is om te spelen. Ik twijfelde even over hoogpolig, aangezien er ook nog twee katten rondlopen, maar raakte overtuigd toen mijn man zei het stofzuigen op zich te nemen! Niets meer aan doen dus 😉 .

Mint Rugs Hoogpolig vloerkleed Allure - Globe creme IIWij hebben uiteindelijke gekozen voor het Hoogpolig vloerkleed Allure – Globe creme van 160×230. De past qua grootte precies in onze zithoek en breekt onze donkere vloer een beetje. Ik vind de patronen op het kleed echt super mooi en de kleurencombinatie maakt dat het een gezellig geheel is geworden.

Daan is helemaal dol op het kleed en ligt er echt de hele dagen op te spelen. Mijn tafeltjes worden aan de kant gezet en overdag is het zijn domein. Als meneer op bed gaat, dan zet ik alles terug en kunnen we ‘s avonds echt genieten van een beetje gezelligheid. Het allerfijnste is dat er niet meer overal verschillende kleedjes en dekentjes hoeven te liggen om warm te kunnen spelen.

Heb jij een vloerkleed in huis? Ik ben wel heel benieuwd voor wat voor soort je gekozen hebt en waarom!

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech!
Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech is Speelgoed van het Jaar in Nederland! Wederom super leuk en leerzaam speelgoed voor de wat oudere kinderen. Alle kleine en grote professoren; welkom in de wereld van virussen en cellen! Mijn Interactieve Video Microscoop valt zeker in de smaak bij alle wijsneuzen van 7 tot 99 jaar! Natuurlijk mag je er ook gewoon mee spelen als je 100 bent 😉 . Turen naar de grootste geheimen van het aardse leven is natuurlijk super indrukwekkend, wie wil dat nu niet? Gerelateerd
Verder Lezen
Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 Winnaars Vakjury
De vakjury heeft de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 bekend gemaakt! Tijdens de zomervakantie hebben ze 156 stuks speelgoed uitgebreid getest en beoordeeld. Hier zijn uiteinde drie winnaars in 15 categorieën uitgekomen! Vanaf nu mag het publiek, dus ook jij, stemmen op hun favoriet. Dit kan tot en met 28 oktober 2022 en je maakt daarbij ook nog eens kans op een mooie prijs als je stemt! Gerelateerd
Verder Lezen
Badmode 2022, zeker niet te missen in deze prachtige zomer!
Wat een prachtige zomer hebben we dit jaar hè! Ik kan daar zeker van genieten! Fijne badmode mag dan ook zeker niet ontbreken deze zomer, al voel ik mij soms wel onzeker in badmode. Gelukkig staat de Badmode 2022 bij veel verschillende lichamen, zo vind ik het bijvoorbeeld heel fijn om een jurkje of rokje over mijn badkleding te dragen. Ook dat kan natuurlijk gewoon, lekker dat dragen waar je je prettig in voelt. Gerelateerd
Verder Lezen
Langer zelfstandig blijven wonen, denk eens aan het plaatsen van een mantelzorgwoning
Het plaatsen van een mantelzorgwoning kan bijdragen aan de wens om langer zelfstandig te blijven wonen. Langer zelfstandig blijven wonen is een wens van steeds meer mensen die hulpbehoevend zijn. Ik begrijp dat wel, want wie wil er nu niet in zijn fijne vertrouwde omgeving blijven wonen? Een mantelzorgwoning is een woning voor mensen die mantelzorg behoeven, een fijne woonoplossing voor hen die graag in een vertrouwde omgeving willen blijven wonen. Gerelateerd
Verder Lezen
De voordelen van Perzische tapijten(1)
Ben je van plan om binnenkort je interieur een nieuwe boost te geven? In dat geval is het zeker geen slecht idee om een Perzisch tapijt aan te kopen. Het is namelijk om meerdere redenen voordelig om deze aan te kopen. In dit artikel gaan we wat dieper in op de verschillende voordelen. Gerelateerd
Verder Lezen

20 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.