Warmte in de winter met een heerlijk vloerkleed.
Home,  Review

Warmte in de winter met een heerlijk vloerkleed.

Ieder huis kan in de winter wel een beetje extra warmte gebruiken. Dat kan natuurlijk door de kachel aan te gooien, maar of het kan ook energie zuiniger! Wat dacht je van een heerlijk vloerkleed op de grond en fijne dekentjes op de bank?

Een vloerkleed

Wij wonen in een jaren 30 huis met houten vloeren. Onder grond zijn open ruimtes en qua vloerisolatie laat het nog te wensen over. Met de komst van onze “kleine” man werd dit een serieus probleem. Hij speelt graag op de grond, maar eigenlijk is dat gewoon te koud. De afgelopen jaren lagen er kleedjes, dekentjes en matrasjes op de grond, maar eigenlijk wil ik ook wel een beetje mijn woonkamer terug! Het werd dus tijd voor een vloerkleed, maar ja, waar let je op bij de aanschaf van een vloerkleed?

Tips !

Je kunt natuurlijk een winkel binnen lopen en het eerste beste vloerkleed mee nemen dat je tegen komt. Het kan, maar dat doen we natuurlijk niet! Bij het maken van een keuze voor een vloerkleed, zijn er veel dingen waar we een beslissing over moeten nemen;

  • Ruimte – In welke ruimte wil je het vloerkleed neerleggen? In de woonkamer, in de gang of misschien wel in de slaapkamer?
  • Vorm – Wat voor vorm vloerkleed wil je? Moet hij rond of vierkant zijn, of komt een rechthoek meer tot zijn recht in de kamer?
  • Grootte – Bedenk goed welke afmetingen je vloerkleed moet hebben. Houd hiermee rekening met de grootte van je kamer en je meubels.
  • Materiaal – Kies je voor een hoogpolig of laagpolig tapijt? Hoogpolig zorgt over het algemeen voor een warme en gezellige uitstraling. Laagpolig geeft meer een strak resultaat.
  • Uitstraling – Ga je voor een kleed vol met kleuren, printjes of motieven of wil je het liever neutraal en rustig houden?

Een lijstje met dingen waarvan het handig is om ze voor jezelf duidelijk te hebben, voordat je een vloerkleed gaat kopen. Het maakt je zoektocht stukken makkelijker en voorkomt eventueel vervelende discussies in de winkel met je partner 😉 .

Onze keuze

Mint Rugs Hoogpolig vloerkleed Allure - Globe cremeIk was blij verrast toen ik door “Volero” werd benaderd om een gaaf vloerkleed uit te zoeken. Zoals ik hierboven al vertelde wil ik graag mijn woonkamer een beetje terug 😉 . Samen met mijn man ben ik ervoor gaan zitten en zijn we aan de hand van het bovenste lijstje tot een mooie keuze gekomen! Ik wil vooral een kleed dat warmte en gezelligheid uitstraalt en manlief wilde vooral een hele grote, zodat er genoeg ruimte is om te spelen. Ik twijfelde even over hoogpolig, aangezien er ook nog twee katten rondlopen, maar raakte overtuigd toen mijn man zei het stofzuigen op zich te nemen! Niets meer aan doen dus 😉 .

Mint Rugs Hoogpolig vloerkleed Allure - Globe creme IIWij hebben uiteindelijke gekozen voor het Hoogpolig vloerkleed Allure – Globe creme van 160×230. De past qua grootte precies in onze zithoek en breekt onze donkere vloer een beetje. Ik vind de patronen op het kleed echt super mooi en de kleurencombinatie maakt dat het een gezellig geheel is geworden.

Daan is helemaal dol op het kleed en ligt er echt de hele dagen op te spelen. Mijn tafeltjes worden aan de kant gezet en overdag is het zijn domein. Als meneer op bed gaat, dan zet ik alles terug en kunnen we ‘s avonds echt genieten van een beetje gezelligheid. Het allerfijnste is dat er niet meer overal verschillende kleedjes en dekentjes hoeven te liggen om warm te kunnen spelen.

Heb jij een vloerkleed in huis? Ik ben wel heel benieuwd voor wat voor soort je gekozen hebt en waarom!

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Kindersandalen kopen, waar let je op 7 tips!
Door snel groeiende kindervoeten moeten wij ieder jaar wel nieuwe kindersandalen kopen. Daan is een kind dat het heerlijk vindt om sandalen te dragen! Over het design van de sandalen zijn we het niet altijd met elkaar eens. Daan gaat vooral voor sandalen die lekker zitten en goed lopen, terwijl ik ook wel kijk naar hoe ze eruitzien. Ondertussen vinden we vaak een mooie tussenweg! We kopen kindersandalen die goed bij Daan zijn kleding passen, maar daarnaast ook heel lekker lopen! Gerelateerd
Verder Lezen
De pandaband, hoe de panda's ooit muziek als ontbijt hadden!
“Niet met je eten spelen!” De PandaBand heeft dat misschien nog niet gehoord, maar ik weet zeker dat veel kinderen het wel bekend voorkomt! Je kunt natuurlijk op heel veel manieren muziek maken, maar kan dat ook met je eten? De PandaBand doet daar een ontdekking over, maar over de muziekinstrumenten ook het einde van het lied halen… Dat is de vraag! Gerelateerd
Verder Lezen
Les Papattes, strategisch houten spel voor buiten!
Les Papattes is een strategisch houten spel voor buiten. Wij namen Les Papattes mee naar de camping en zijn helemaal enthousiast! Het is ideaal om gezellig samen te spelen als het mooi weer is! Daarbij is het spel niet alleen voor kinderen, maar ook de papa’s en mama’s kunnen het prima tegen elkaar spelen! In dit artikel ga ik meer vertellen over Les Papattes. Gerelateerd
Verder Lezen
Gebruik maken van een nanny service als oppas in huis.
Gebruik maken van een nanny service als oppas aan huis hoor je bij ons in de omgeving (Groningen) niet zoveel. Over het algemeen worden kinderen opgevangen via de kinderopvang of door opa’s en oma’s. Toch zijn er situaties waarin gebruik maken van een nanny service wel heel erg fijn is!  Daarover meer in dit artikel en ik geef je natuurlijk ook een tip omtrent de zoektocht naar een goede nanny. Gerelateerd
Verder Lezen
Spekkie en Sproet - Een speurder let altijd op!
Spekkie en Sproet – Een speurder let altijd op! is één van de boeken uit de nieuwe leesboeken serie van; Ik leer lezen met Zwijsen! Deze serie is geschreven door bekende schrijvers. Leren lezen wordt nog leuker met deze boeken voor beginnende lezers. Paul van Loon, Bette Westera, Manon Sikkel, Yorick Goldewijk en nog veel meer andere schrijvers werkten mee aan de nieuwe serie Ik leer lezen met Zwijsen. Wij lazen het boek “Spekkie en Sproet – Een speurder let altijd op!” en in dit artikel lees je meer over dit boek. Gerelateerd
Verder Lezen

20 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.