Home

Een mooie grote keukentafel, de plek om samen te zijn!

Een keukentafel is natuurlijk best een groot object in je huis. Dat mag wat mij betreft ook wel, want een mooie grote keukentafel is voor mij de plek om samen te zijn als gezin. Wij hebben een keukentafel voor zes personen, terwijl wij maar met zijn drieën zijn. Toch hebben we soms nog ruimte gebrek! Voor mij is een mooie grote keukentafel dus echt een must…

Het is natuurlijk wel afhankelijk van de ruimte die je in huis hebt en wat je zelf mooi vindt. Misschien houd jij meer van een keukentafel die wat kleiner is of misschien heb je helemaal geen plaats voor een mooie grote keukentafel. De keukentafel is voor ons dus de plek waar we veel dingen als gezin zijnde doen.

Een mooie grote keukentafel!

Net als bij zoveel meubelstukken is er ook een enorme keuze als je op zoek gaat naar een keukentafel. Klein of groot, in verschillende kleuren en in verschillende stijlen, dat zie je wel bij deze keukentafels. De kleinere modellen, die je soms zelfs in kunt klappen zijn natuurlijk perfect voor in een kleinere ruimte. De grotere modellen zijn weer ideaal om bijvoorbeeld een bankje bij te plaatsen, iets wat je ook steeds vaker ziet.

Het hart in ons huis

Voor ons is de keukentafel echt het hart van ons huis. Zoals ik al vertelde hebben wij een mooie grote keukentafel, waarbij genoeg ruimte is voor iedereen. We hebben een woonkeuken die gescheiden is van de woonkamer en dat vind ik persoonlijk wel heel prettig. Een open keuken heeft natuurlijk ook wel wat, maar ik ben eigenlijk heel tevreden.

Ideaal voor verschillende activiteiten

Wat we dan allemaal aan de keukentafel doen? Uiteraard eten we samen aan tafel. Het ontbijt niet altijd, omdat het soms best haasten is, maar ‘s avonds gezellig eten vind ik wel heel erg fijn. Daarnaast spelen we graag gezelschapsspelletjes, ideaal aan de keukentafel! Een lekker hapje en drankje erbij en dan is er nog steeds genoeg ruimte voor een groot spel op tafel.

Daan vindt het heerlijk om te knutselen en te tekenen. Ik heb van die mooie grote placemats gekocht die hij dan op de tafel kan leggen. Op deze manier kan zich helemaal uitleven met zijn stiften, lijm, schaar en verf. Ondertussen blijft onze tafel ook gewoon netjes.

Werken aan de keukentafel

Voorheen had ik een werkplekje op onze slaapkamer, maar dat vond ik toch niet zo prettig. Tegenwoordig ga ik gewoon lekker aan de keukentafel zitten werken. Heel gezellig, want de katten komen dan gezellig bij mij zitten en ondertussen kan ik ook lekker naar buiten kijken en zien wat er allemaal voor op straat gebeurt.

Ik vind het dus prima om aan de keukentafel te werken, maar wat ik ook ideaal zou vinden is een studeer/werk kamer. Een kamer die echt alleen voor dat doeleinde gebruikt wordt, maar die hebben we helaas niet.

De perfecte eetkamertafel kiezen?

Wat is perfect, dat verschilt natuurlijk voor iedereen! Iedereen heeft andere wensen en dat is maar goed ook. Wij wilden graag een mooie landelijke eettafel, die helemaal bij ons jaren dertig huis past. Destijds hadden wij de keuze uit een eetkamertafel voor vier persoon, of één voor zes personen. Ik ben enorm blij dat we voor de grotere variant gekozen hebben!

Ondanks dat er plek is voor zes personen, hebben wij eerst voor vier stoelen gekozen. We kunnen er altijd stoelen bij pakken, maar op deze manier hebben wij lekker de ruimte als we met zijn allen aan tafel zitten. Wat mij persoonlijk nog wel heel leuk lijkt is aan de ene kant drie mooie stoelen en aan de andere kant een bankje, maar dat is iets voor op het wensen lijstje!

Wat is voor jou de perfecte keukentafel?

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron beeld; Max Vakhtbovych (Gratis stockfoto – Canva)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.