Een nieuwe keuken kopen, dat doe je niet zomaar!
Home

Een nieuwe keuken kopen, maak een moodboard!

Een nieuwe keuken kopen is niet zomaar iets en toen wij de keuken uitzochten toen wij ons huis kochten, vond ik dat best een hele uitgave! We hebben overal goed over nagedacht en uiteindelijk zijn we dus ook heel blij met het resultaat. Natuurlijk zijn er achteraf dingen die we misschien toch anders hadden moeten doen, maar dat houd je altijd denk ik. Het belangrijkste is een goed plan maken, waar ik zeker een paar handige tips voor heb!

Nu denk je tips, maar je zou zelf toch achteraf dingen anders doen? Dat klopt, maar ik denk dat je dat in de loop van de tijd altijd hebt. Je smaak kan veranderen en daarbij kan je natuurlijk ook enorm geïnspireerd raken door de nieuwste trends op keuken gebied! Ondanks dat ik nu dus sommige dingen anders zou doen, ben ik ook enorm blij met onze fijne keuken!

Een nieuwe keuken kopen

Een nieuwe keuken kopen doe je niet regelmatig, je moet er dus goed over nadenken. Welke kleuren wil je, voor welke materialen kies je, hoe moet de opstelling zijn en welke apparaten mogen er niet ontbreken? Allemaal zaken die je door middel van een moodboard goed op een rijtje kunt zetten.

Budget tips

Naast je wensen heb je natuurlijk ook nog met een budget te maken. Het kan natuurlijk gebeuren dat je wensen niet in je budget passen, dat is vervelend, maar soms zijn er goede oplossingen voor! Neem eens een kijkje bij een keuken outlet, waar ze vaak keukens hebben uit oudere collecties voor fijne prijzen. Daarnaast zijn showroomkeukens over het algemeen ook voor prima prijzen te krijgen. Keukentrends veranderen natuurlijk enorm snel, dus de keuken uit de showroom zijn geregeld overbodig.

Moodboard maken!

Genoeg over het budget, want je wilt immers je droomkeuken samenstellen! Om een overzicht te krijgen van al je wensen, is het handig om een moodboard te maken. Knip of scheur alle plaatjes uit kranten en tijdschriften die je mooi vindt. Natuurlijk kan je ook je wensen printen, als je alles maar op één groot papier of stuk karton plakt. Mooie materialen die je gevonden hebt kan je ook gewoon op je moodboard plakken.

Kleuren en materialen kiezen

De kleur van je keuken is natuurlijk enorm belangrijk, je kijkt er immers iedere dag naar! De kleuren bepalen in grote mate de uitstraling van je keuken, denk daar dus goed over na. Alle kleuren hebben natuurlijk hun eigen voor- en nadelen, daarnaast geven de materialen die je in keuken gebruikt ook allemaal een andere uitstraling. Uiteraard speelt je interieur ook een rol, maar staar je daar niet blind op, want op een dag ben je daar flauw van en besluit je het misschien wel helemaal anders te doen.

Hier zou ik het anders doen!

Ik vertelde al dat er wel iets was aan de keuken dat ik anders zou doen, ik zou achteraf voor andere kleuren kiezen. Persoonlijk vind ik hoogglans wit met een donker blad heel erg mooi. We wonen in een jaren 30 huis en ik vond dat niet bij het huis passen. Tegenwoordig zie je dit veel meer en zie ik ook in dat het prima kan! Achteraf heb ik er dus spijt van dat we niet voor hoogglans wit zijn gegaan, al kan ik prima met de kleuren leven die we gekozen hebben.

De perfecte opstelling

In welke opstelling je keuken komt te staan is natuurlijk niet alleen afhankelijk van je wensen, het ligt ook aan de ruimte in je huis. Gelukkig is er tegenwoordig heel veel mogelijk als je kijkt naar een opstelling. Kies je voor een rechte keuken, een L-vormige keuken, een U-vorm of misschien past een kookeiland wel helemaal bij jou!

Apparatuur

Het belangrijkste in je keuken is natuurlijk de apparatuur. Er zijn vijf belangrijke apparaten in je keuken, waarbij je goed na moet denken wat je graag wilt.

  • Kookplaat – Hoe wil je koken? Op stroom of op gas, in nieuwbouwhuizen is het koken op gas vaak niet meer mogelijk. Hoe groot moet je kookplaat zijn?
  • Afzuigkap –  Een gedegen afzuiging is belangrijk. Naast de alom bekende hangende afzuigkappen zijn er tegenwoordig ook andere mogelijkheden. Bekijk wel goed of de afvoermogelijkheden te verwezenlijken zijn in je huis.
  • Oven – Er zijn verschillende ovens, die allemaal hun eigen mogelijkheden hebben. Daarnaast kan je kiezen voor een groter of een kleiner exemplaar.
  • Koelkast – Wil je de koelkast inbouwen of liever niet? Bekijk goed hoeveel ruimte je hebt voor een koelkast en houd daarnaast ook rekening met het energielabel.
  • Vaatwasser – Wie wil er tegenwoordig nog zonder vaatwasser? Als je de mogelijkheid hebt, kies dan zeker voor een vaatwasser. Dit kan zowel inbouw als vrijstaand zijn en ze zijn in verschillende formaten te krijgen.
Luxe apparaten

Naast de vijf belangrijkste apparaten in je nieuwe keuken, zijn er ook tal van luxe apparaten die je in je nieuwe keuken kunt laten plaatsen. Dit is natuurlijk afhankelijk van zowel je budget als de mogelijkheden qua ruimte. Kies vooral voor de dingen je zelf graag wilt, gemak dient de mens immers en het is zonde als je achteraf spijt krijgt!

Een nieuwe keuken kopen doe je dus niet zomaar…

Oriënteer je zowel online als offline goed als je een nieuwe keuken kopen gaat. Online kan je natuurlijk allemaal mooie ideeën opdoen. Bezoek daarnaast ook verschillende showrooms, zodat je je wensen in het echt kan zien en materialen kunt aanvoelen. Daarnaast kunnen ze in de winkel goed de keuken voor je intekenen en je een offerte geven, zo weet je of je wensen met je budget stroken en kan je eventueel aanpassingen doen of op zoek gaan naar bovengenoemde alternatieven.

Een moderne keuken in een jaren 30 huis
Toen wij ons huis meer dan tien jaar geleden kochten, vond ik een moderne in een jaren 30 huis niet passen. Inmiddels ben ik daar wel van terug gekomen, want waarom zou het niet kunnen? Op dit moment zijn de huizenprijzen natuurlijk extreem hoog en je ziet dan ook dat veel mensen voor een opknaphuis gaan. Een goed voorbeeld daarvan vind ik wel het programma “kopen zonder kijken”. Ook daar wordt wel vaker voor een moderne keuken in een ouder huis gekozen en het resultaat vind ik altijd prachtig! Gerelateerd
Verder Lezen
Je kind stimuleren om te Vakantielezen, de bibliotheken helpen jou!
Je kind stimuleren om te Vakantielezen is niet altijd even gemakkelijk, maar de bibliotheken helpen jou! Vanaf 1 juli lanceren 93 bibliotheekorganisaties in heel Nederland de zomerleescampagne voor kinderen: Vakantielezen. De campagne is gericht op kinderen van 6 tot 9 jaar en stimuleert hen om tijdens de vakantie vooral te blijven lezen. Gerelateerd
Verder Lezen
4x Speelgoed voor een fijne en leerzame vakantie!
Speelgoed voor een fijne en leerzame vakantie, welk kind wil dat nu niet? Natuurlijk is leren in een vakantie niet het belangrijkste, maar wat als je dit nu kan doen zonder dat je het merkt? De zomervakantie staat ondertussen alweer voor de deur en jeetje, wat is de tijd dit jaar voorbij gevlogen! Wij zijn wel toe aan lekker vakantie vieren, lekker uitrusten en spelen! Gerelateerd
Verder Lezen
mooie grote keukentafel
Een keukentafel is natuurlijk best een groot object in je huis. Dat mag wat mij betreft ook wel, want een mooie grote keukentafel is voor mij de plek om samen te zijn als gezin. Wij hebben een keukentafel voor zes personen, terwijl wij maar met zijn drieën zijn. Toch hebben we soms nog ruimte gebrek! Voor mij is een mooie grote keukentafel dus echt een must… Gerelateerd
Verder Lezen
XOO Sieraden
Sieraden, ik vind ze prachtig en ben ook altijd weer enthousiast als ik iets aan mijn collectie toe mag voegen! Zeker sieraden waar voor mij een betekenis achter zit draag ik graag. Een tijdje geleden werd ik door XOO sieraden geattendeerd op hun mooie merk. Ik zocht vervolgens twee mooie sieraden uit, die totaal buiten mijn comfortzone zijn, maar waar ik toch ontzettend blij mee ben! Gerelateerd
Verder Lezen

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paasactie 2022

30% Korting !

Op alle betaalde downloads...

Met de code Pasen2022!

Deze code is niet geldig in combinatie met andere acties en geldt alleen voor downloads.
Deze code is geldig van vrijdag 15 april 2022 tot en met maandag 18 april 2022.