Een nieuwe keuken kopen, dat doe je niet zomaar!
Home

Een nieuwe keuken kopen, maak een moodboard!

Een nieuwe keuken kopen is niet zomaar iets en toen wij de keuken uitzochten toen wij ons huis kochten, vond ik dat best een hele uitgave! We hebben overal goed over nagedacht en uiteindelijk zijn we dus ook heel blij met het resultaat. Natuurlijk zijn er achteraf dingen die we misschien toch anders hadden moeten doen, maar dat houd je altijd denk ik. Het belangrijkste is een goed plan maken, waar ik zeker een paar handige tips voor heb!

Nu denk je tips, maar je zou zelf toch achteraf dingen anders doen? Dat klopt, maar ik denk dat je dat in de loop van de tijd altijd hebt. Je smaak kan veranderen en daarbij kan je natuurlijk ook enorm geïnspireerd raken door de nieuwste trends op keuken gebied! Ondanks dat ik nu dus sommige dingen anders zou doen, ben ik ook enorm blij met onze fijne keuken!

Een nieuwe keuken kopen

Een nieuwe keuken kopen doe je niet regelmatig, je moet er dus goed over nadenken. Welke kleuren wil je, voor welke materialen kies je, hoe moet de opstelling zijn en welke apparaten mogen er niet ontbreken? Allemaal zaken die je door middel van een moodboard goed op een rijtje kunt zetten.

Budget tips

Naast je wensen heb je natuurlijk ook nog met een budget te maken. Het kan natuurlijk gebeuren dat je wensen niet in je budget passen, dat is vervelend, maar soms zijn er goede oplossingen voor! Neem eens een kijkje bij een keuken outlet, waar ze vaak keukens hebben uit oudere collecties voor fijne prijzen. Daarnaast zijn showroomkeukens over het algemeen ook voor prima prijzen te krijgen. Keukentrends veranderen natuurlijk enorm snel, dus de keuken uit de showroom zijn geregeld overbodig.

Moodboard maken!

Genoeg over het budget, want je wilt immers je droomkeuken samenstellen! Om een overzicht te krijgen van al je wensen, is het handig om een moodboard te maken. Knip of scheur alle plaatjes uit kranten en tijdschriften die je mooi vindt. Natuurlijk kan je ook je wensen printen, als je alles maar op één groot papier of stuk karton plakt. Mooie materialen die je gevonden hebt kan je ook gewoon op je moodboard plakken.

Kleuren en materialen kiezen

De kleur van je keuken is natuurlijk enorm belangrijk, je kijkt er immers iedere dag naar! De kleuren bepalen in grote mate de uitstraling van je keuken, denk daar dus goed over na. Alle kleuren hebben natuurlijk hun eigen voor- en nadelen, daarnaast geven de materialen die je in keuken gebruikt ook allemaal een andere uitstraling. Uiteraard speelt je interieur ook een rol, maar staar je daar niet blind op, want op een dag ben je daar flauw van en besluit je het misschien wel helemaal anders te doen.

Hier zou ik het anders doen!

Ik vertelde al dat er wel iets was aan de keuken dat ik anders zou doen, ik zou achteraf voor andere kleuren kiezen. Persoonlijk vind ik hoogglans wit met een donker blad heel erg mooi. We wonen in een jaren 30 huis en ik vond dat niet bij het huis passen. Tegenwoordig zie je dit veel meer en zie ik ook in dat het prima kan! Achteraf heb ik er dus spijt van dat we niet voor hoogglans wit zijn gegaan, al kan ik prima met de kleuren leven die we gekozen hebben.

De perfecte opstelling

In welke opstelling je keuken komt te staan is natuurlijk niet alleen afhankelijk van je wensen, het ligt ook aan de ruimte in je huis. Gelukkig is er tegenwoordig heel veel mogelijk als je kijkt naar een opstelling. Kies je voor een rechte keuken, een L-vormige keuken, een U-vorm of misschien past een kookeiland wel helemaal bij jou!

Apparatuur

Het belangrijkste in je keuken is natuurlijk de apparatuur. Er zijn vijf belangrijke apparaten in je keuken, waarbij je goed na moet denken wat je graag wilt.

  • Kookplaat – Hoe wil je koken? Op stroom of op gas, in nieuwbouwhuizen is het koken op gas vaak niet meer mogelijk. Hoe groot moet je kookplaat zijn?
  • Afzuigkap –  Een gedegen afzuiging is belangrijk. Naast de alom bekende hangende afzuigkappen zijn er tegenwoordig ook andere mogelijkheden. Bekijk wel goed of de afvoermogelijkheden te verwezenlijken zijn in je huis.
  • Oven – Er zijn verschillende ovens, die allemaal hun eigen mogelijkheden hebben. Daarnaast kan je kiezen voor een groter of een kleiner exemplaar.
  • Koelkast – Wil je de koelkast inbouwen of liever niet? Bekijk goed hoeveel ruimte je hebt voor een koelkast en houd daarnaast ook rekening met het energielabel.
  • Vaatwasser – Wie wil er tegenwoordig nog zonder vaatwasser? Als je de mogelijkheid hebt, kies dan zeker voor een vaatwasser. Dit kan zowel inbouw als vrijstaand zijn en ze zijn in verschillende formaten te krijgen.
Luxe apparaten

Naast de vijf belangrijkste apparaten in je nieuwe keuken, zijn er ook tal van luxe apparaten die je in je nieuwe keuken kunt laten plaatsen. Dit is natuurlijk afhankelijk van zowel je budget als de mogelijkheden qua ruimte. Kies vooral voor de dingen je zelf graag wilt, gemak dient de mens immers en het is zonde als je achteraf spijt krijgt!

Een nieuwe keuken kopen doe je dus niet zomaar…

Oriënteer je zowel online als offline goed als je een nieuwe keuken kopen gaat. Online kan je natuurlijk allemaal mooie ideeën opdoen. Bezoek daarnaast ook verschillende showrooms, zodat je je wensen in het echt kan zien en materialen kunt aanvoelen. Daarnaast kunnen ze in de winkel goed de keuken voor je intekenen en je een offerte geven, zo weet je of je wensen met je budget stroken en kan je eventueel aanpassingen doen of op zoek gaan naar bovengenoemde alternatieven.

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.