oud kastje pimpen
Home

Een oud kastje pimpen, precies zoals jij hem wilt!

Een oud kastje pimpen om opnieuw te gebruiken… Waarom zou je dat doen als je een nieuwe kan kopen? Nou, waarom zou je het niet doen? Er zijn spullen genoeg op deze wereld die prima nog een ronde mee kunnen. Voor onze vissen vonden wij een heel tof kastje bij de kringloop winkel, niet duur en we hebben hem naar eigen smaak gepimpt!

Natuurlijk had ik ook al even rondgeneusd in verschillende woonwinkels, ik schrok alleen van de prijzen! Kleine kastjes, van een kwaliteit waarvan ik mij afvroeg of ze een vissenkom zouden houden, voor hoge prijzen. Daarbij waren alle kastjes vrij saai en eigenlijk niet waar ik naar op zoek was… “Laten we langs de Kringloopwinkel gaan”, stelde ik enthousiast voor aan de man des huizes!

Ons kringloopwinkel avontuur

Na mijn voorstel om langs de Kringloopwinkel te gaan, werd ik aangekeken alsof ik gek was geworden. Dat is misschien wel een beetje zo, maar ik vond het een prima idee! We hebben een tijdje rondgestruind en ondanks dat meneer het maar een gek plan vond, had hij als eerste zijn mandje vol met legpuzzels. Daan was druk tussen de dvd’s aan het zoeken, op zoek naar dat exemplaar wat hij altijd al wilde!

Ondertussen was ik aan het rondkijken bij de kastjes. Ik vond een hele mooie voor nog geen 15 euro. Handig als ik ben, ben ik vergeten om een mooie “voor” foto ervan te maken maar hij had echt die antieke kleur bruin. Ik zag het gezicht van manlief al, maar heb hem kunnen overtuigen dat ik hem echt mee wilde! Hij zag nog niet voor zich hoe het kon worden, maar ik wel!

Een oud kastje pimpen

Na ons bezoekje aan de kringloop gingen we langs de bouwmarkt. Hoewel wij normaal veel van mening verschillen, waren wij er deze keer snel uit qua kleur! We kozen voor de kleur Linde en dan zijdeglans. Het is een mooie rustige kleur, die helemaal bij ons interieur past. Het enige dat ik zelf niet zo mooi vind is het knopje van de deur, daar zou ik wel een leren lus aan willen hebben, zodat het geheel net wat stoerder wordt.

Wat een verschil!

Ik heb even een voor en een na foto naast elkaar gezet, de voor foto is zoals ik eerder al vertelde niet fantastisch, maar je ziet wel heel duidelijk het verschil! Een oud kastje pimpen is ook helemaal niet moeilijk. Goed schoonmaken, schuren, weer schoonmaken, een laagje grondverf en dan aflakken. Het donkere oude kastje is nu veranderd in een tof gepimpt kastje en zoals ik al zei zou ik een mooie leren lus eraan als handvat wel heel stoer vinden.

Een oud kastje pimpen - voor en na

Een plek voor boeken

Wat ik wel mis in dit kastje is een plekje waar ik met name zijn boekjes neer kan zetten. Passend bij het idee om een leren lus aan het kastje te bevestigen, vond ik het wel een stoer idee om een plank door middel van leren plankdrager te bevestigen. De plank wil ik dan in dezelfde kleur als het kastje verven, zodat het geheel goed bij elkaar past! Net als het plantentafeltje naast de oude gepimpte kast, die heeft ook direct een make-over gekregen.

Waarom kiezen voor tweedehands?

Er zijn een aantal redenen waarom we deze keer voor een tweedehands kastje hebben gekozen. Allereerst natuurlijk omdat ik op zoek was naar een stevig klein kastje voor de vissenkom. Voor het budget dat ik in gedachten had, kon ik niets vinden bij de woonwinkels. Achteraf ben ik heel erg blij dat we niet voor nieuw zijn gegaan. We hebben nu een oude gepimpte kast, die precies de kleur heeft die wij wilden, nog even een leren lus eraan en dan is hij helemaal tof!

Duurzaam

Naast dat het qua budget op deze manier heel goed uit kwam, is het natuurlijk ook een stuk duurzamer om een kastje een tweede kans te geven! Er zijn immers al genoeg spullen op deze wereld! Voor Daan kiezen wij al geregeld voor duurzamer speelgoed, dus het voelt goed om dit ook voor onszelf te doen! Daarnaast is een oud kastje pimpen ook gewoon heel erg leuk!

Rainbow High: Fantastic Fashion-poppen met kleurrijke en speelse catwalkoutfits
MGA Entertainment laat de nieuwe Rainbow High: Fantastic Fashion-poppen schitteren in de winkelschappen! De poppen zijn nu verkrijgbaar en worden geleverd met een catwalkoutfit om de show te stelen, een complete casual outfit, accessoires en een schetsboek, waarin te zien is hoe de personages hun eigen jurken hebben geschetst. Gerelateerd
Boekbericht Stinkhond terug in de tijd
Stinkhond terug in de tijd is het nieuwste verhaal uit de boekenserie van “Stinkhond”. Zoals we wel van Stinkhond gewend zijn is het weer een supergrappig verhaal om voor te lezen of om zelf te lezen! Deze keer geen recensie, maar dit leuke boek wilde ik jullie niet onthouden! Daarom heb ik er een kort boekbericht van gemaakt. Gerelateerd
Boekbericht Gouden Penseel voor Djenné Fila!
Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen, geïllustreerd door Djenné Fila, is bekroond met het Gouden Penseel 2023. Djenné Fila werd overvallen bij het opbouwen van een expositie over haar werk in Arnhem. De winnaars zijn bekendgemaakt in aanloop naar de Kinderboekenweek, die op woensdag 4 oktober start. De prijzen worden uitgereikt op het Kinderboekenbal. Gerelateerd
Nours Geheime Bibliotheek
Nours geheime bibliotheek is een boek over een wel heel bijzondere bibliotheek. Nours geheime bibliotheek is namelijk een bibliotheek in oorlogsgebied. Dit boek is gebaseerd op ware gebeurtenissen en geeft je een kijkje in het dagelijks leven tijdens oorlog. Helaas actueel, want nog dagelijks hebben mensen en dus ook kinderen hiermee te maken. In dit artikel vertel ik je meer over dit boek! Gerelateerd
Leren kan zoveel leuker met slim speelgoed!
Kids van nu zijn leergierig en die eigenschap levert ze spelenderwijs een ongelooflijke berg kennis en vaardigheden op. VTech haakt daar al jaren op in. Leren lezen? Dat doen kinderen op school, maar nu ook op elke andere locatie! Dit najaar zijn het de Alfabet Touch Tablet en de Game & Leer Laptop die hierbij een handje helpen! Gerelateerd

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.