oud kastje pimpen
Home

Een oud kastje pimpen, precies zoals jij hem wilt!

Een oud kastje pimpen om opnieuw te gebruiken… Waarom zou je dat doen als je een nieuwe kan kopen? Nou, waarom zou je het niet doen? Er zijn spullen genoeg op deze wereld die prima nog een ronde mee kunnen. Voor onze vissen vonden wij een heel tof kastje bij de kringloop winkel, niet duur en we hebben hem naar eigen smaak gepimpt!

Natuurlijk had ik ook al even rondgeneusd in verschillende woonwinkels, ik schrok alleen van de prijzen! Kleine kastjes, van een kwaliteit waarvan ik mij afvroeg of ze een vissenkom zouden houden, voor hoge prijzen. Daarbij waren alle kastjes vrij saai en eigenlijk niet waar ik naar op zoek was… “Laten we langs de Kringloopwinkel gaan”, stelde ik enthousiast voor aan de man des huizes!

Ons kringloopwinkel avontuur

Na mijn voorstel om langs de Kringloopwinkel te gaan, werd ik aangekeken alsof ik gek was geworden. Dat is misschien wel een beetje zo, maar ik vond het een prima idee! We hebben een tijdje rondgestruind en ondanks dat meneer het maar een gek plan vond, had hij als eerste zijn mandje vol met legpuzzels. Daan was druk tussen de dvd’s aan het zoeken, op zoek naar dat exemplaar wat hij altijd al wilde!

Ondertussen was ik aan het rondkijken bij de kastjes. Ik vond een hele mooie voor nog geen 15 euro. Handig als ik ben, ben ik vergeten om een mooie “voor” foto ervan te maken maar hij had echt die antieke kleur bruin. Ik zag het gezicht van manlief al, maar heb hem kunnen overtuigen dat ik hem echt mee wilde! Hij zag nog niet voor zich hoe het kon worden, maar ik wel!

Een oud kastje pimpen

Na ons bezoekje aan de kringloop gingen we langs de bouwmarkt. Hoewel wij normaal veel van mening verschillen, waren wij er deze keer snel uit qua kleur! We kozen voor de kleur Linde en dan zijdeglans. Het is een mooie rustige kleur, die helemaal bij ons interieur past. Het enige dat ik zelf niet zo mooi vind is het knopje van de deur, daar zou ik wel een leren lus aan willen hebben, zodat het geheel net wat stoerder wordt.

Wat een verschil!

Ik heb even een voor en een na foto naast elkaar gezet, de voor foto is zoals ik eerder al vertelde niet fantastisch, maar je ziet wel heel duidelijk het verschil! Een oud kastje pimpen is ook helemaal niet moeilijk. Goed schoonmaken, schuren, weer schoonmaken, een laagje grondverf en dan aflakken. Het donkere oude kastje is nu veranderd in een tof gepimpt kastje en zoals ik al zei zou ik een mooie leren lus eraan als handvat wel heel stoer vinden.

Een oud kastje pimpen - voor en na

Een plek voor boeken

Wat ik wel mis in dit kastje is een plekje waar ik met name zijn boekjes neer kan zetten. Passend bij het idee om een leren lus aan het kastje te bevestigen, vond ik het wel een stoer idee om een plank door middel van leren plankdrager te bevestigen. De plank wil ik dan in dezelfde kleur als het kastje verven, zodat het geheel goed bij elkaar past! Net als het plantentafeltje naast de oude gepimpte kast, die heeft ook direct een make-over gekregen.

Waarom kiezen voor tweedehands?

Er zijn een aantal redenen waarom we deze keer voor een tweedehands kastje hebben gekozen. Allereerst natuurlijk omdat ik op zoek was naar een stevig klein kastje voor de vissenkom. Voor het budget dat ik in gedachten had, kon ik niets vinden bij de woonwinkels. Achteraf ben ik heel erg blij dat we niet voor nieuw zijn gegaan. We hebben nu een oude gepimpte kast, die precies de kleur heeft die wij wilden, nog even een leren lus eraan en dan is hij helemaal tof!

Duurzaam

Naast dat het qua budget op deze manier heel goed uit kwam, is het natuurlijk ook een stuk duurzamer om een kastje een tweede kans te geven! Er zijn immers al genoeg spullen op deze wereld! Voor Daan kiezen wij al geregeld voor duurzamer speelgoed, dus het voelt goed om dit ook voor onszelf te doen! Daarnaast is een oud kastje pimpen ook gewoon heel erg leuk!

De Smoezels in Ridderland
De Smoezels zijn terug met een heel nieuw boek! “De Smoezels in Ridderland”, een nieuw verhaal waarin je stinkende vriendjes een nieuw avontuur gaan beleven! Ze gaan samen met oma Smoezel terug in de tijd, naar de middeleeuwen, naar Ridderland! Dit keer geen prentenboek of een AVI-versie, maar echt een (voor)leesboek! Gerelateerd
Verder Lezen
Vreemde Vogels
Komt uitstelgedrag jou een beetje bekend voor? Mies, Mo en Cato uit het boek “Vreemde Vogels” hebben daar ook wel een beetje last van! De vakantie naar Afrika is geboekt en het is bijna tijd om te gaan! Buiten wordt het namelijk steeds kouder en Mies, Mo en Cato houden helemaal niet van koude voetjes. Gerelateerd
Verder Lezen
Veiligheid in en rondom je huis, voor een fijn gevoel zo belangrijk!
Je veilig voelen in je eigen huis vind ik echt één van de belangrijkste dingen die er is. Je huis is je veilige haven, de plek waar je je ten aller tijden fijn moet voelen. Helaas zijn er zaken waar je zelf weinig invloed op hebt, maar die wel maken dat je je niet zo veilig voelt in je huis. Gelukkig zijn er systemen die je een handjes helpen met de veiligheid in en rondom je huis. Gerelateerd
Verder Lezen
VTech babylijn voorjaar 2022; Je bent nooit te jong om te leren!
VTech speelgoed vinden wij helemaal leuk, zo verrast de VTech babylijn voorjaar 2022 mij ook weer! Waar ze laatst een lijn uitbrachten voor de wat grotere kinderen, waar onder andere de Kidi DJ Mix in zat, hebben ze dit voorjaar een leuke babylijn! Daarmee houden ze dus rekening met kinderen in alle leeftijden, wat ik alleen maar toe kan juichen. Je bent nooit te jong om te leren is het motto en dat zie je terug in de VTech babylijn voorjaar 2022. Gerelateerd
Verder Lezen
Top Trumps kaartspel Dinosaurussen
Ben jij een kleine geluksvogel? Wellicht is het Top Trumps kaartspel met als thema Dinosaurussen (of één van de andere edities) dan wel wat voor jou! Bij deze game moet je vertrouwen op je geluk, want je hebt niet heel veel opties om het spel echt te sturen! Dino’s zijn het op dit moment helemaal hier thuis, dankzij dit spelletje worden wij ook nog eens wijzer over de dino’s! Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paasactie 2022

30% Korting !

Op alle betaalde downloads...

Met de code Pasen2022!

Deze code is niet geldig in combinatie met andere acties en geldt alleen voor downloads.
Deze code is geldig van vrijdag 15 april 2022 tot en met maandag 18 april 2022.