Home

Met een elektrische verwarming je huis verwarmen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om met een elektrische verwarming het huis te verwarmen. Ook wij hebben hiervoor gekozen, alleen doen wij het met kleine convector kacheltjes. Tegenwoordig zijn er ook andere manieren om je huis elektrisch te verwarmen. Manieren waarbij je geen convector kacheltjes door je hele huis hoeft te zetten. Klinkt ideaal toch?

Je huis verwarmen met een elektrische verwarming kan in verschillende situaties voordeliger zijn dan je huis te verwarmen middels de gangbare cv-installaties. Zeker wanneer je zonnepanelen op het dak hebt liggen kan het een hoop schelen als je ervoor kiest om je huis elektrisch te verwarmen. Ieder huis is anders, dus als je wilt weten wat bij jou thuis de mogelijkheden zijn, kan je altijd professioneel advies  inwinnen natuurlijk.

Verwarmen met een elektrische verwarming

Wij kozen dus voor convector kacheltjes, maar dit staat natuurlijk niet zo mooi in je woonkamer. Ik vond het comfort even belangrijker dan de inrichting, maar stiekem zou ik het natuurlijk liever anders zien. Je kunt je huis namelijk ook verwarmen met een hele mooie elektrische verwarming. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende designs en gemakkelijke te installeren.

Elektrische verwarming in plaats van je centrale verwarming?

Het uitgangspunt is natuurlijk dat alle huishoudens op den duur van het gas af gaan. Verwarmen zou je dan kunnen doen met een elektrische verwarming. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de thermostaat van je centrale verwarming lager te zetten en waar nodig bij te verwarmen met een elektrische verwarming. Niet alle huizen zijn op dit moment immers geschikt om geheel verwarmd te worden met een elektrische verwarming, al is er gelukkig wel steeds meer mogelijk!

Ons gebruik van een elektrische verwarming

Wij wonen in een jaren 30 huis, welke we nog altijd aan het opknappen zijn. Het gaat niet zo snel, maar dat hoeft ook niet. We doen alles zelf en soms moet je keuzes maken in tijd en/of financiën. Doordat het huis nog niet optimaal geïsoleerd is, zagen wij afgelopen winter onze energierekening flink omhoog schieten! We schrokken ervan en we moesten iets doen.

Denk aan het milieu en aan je portemonnee!

Ons huis heeft veel verschillende kleinere kamers. Ze zijn dus snel warm als de verwarming aanslaat. Ons nadeel is alleen dat de thermostaat op een plek in het huis zit waar het altijd vrij fris is. De verwarming blijft dus aanslaan, terwijl het overal in huis best al warm is. Dit is natuurlijk zonde van de energie en van ons geld! Een oplossing is dan om de thermostaat omlaag te zetten, maar hoe houd je het dan aangenaam in huis?

Bijverwarmen met een elektrische verwarming

De thermostaat draaiden we omlaag, maar dat zorgde ervoor dat sommige ruimtes in huis wel heel fris werden. We zijn nooit in alle ruimtes tegelijk en dus kozen we ervoor om kamer bij te gaan verwarmen met een convector kacheltje (een kacheltje op stroom). Dit hielp enorm, al lijkt zo’n kacheltje natuurlijk niet heel charmant. Mijn wens is dan ook om op den duur een mooie elektrische verwarming aan te schaffen die de ruimte goed kan verwarmen en daarnaast ook nog eens mooi staat in het interieur!

Aandachtspunt voor onze verbouwing

Zoals ik al vertelde zijn we nog altijd ons huis aan het opknappen. Door de jaren heen zijn onze plannen veranderd en ook de prijzen van de energie hebben ervoor gezorgd dat wij nog eens kritisch zijn gaan kijken naar ons energieverbruik en manieren om hier op te besparen. Helemaal van het gas af gaat helaas nog niet lukken, maar doordat we kiezen om het huis bij te verwarmen middels elektrische kacheltjes, hopen we toch een bijdrage te leveren aan zowel het milieu als onze portemonnee.

Is een elektrische verwarming ook iets voor jou thuis?

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Skitterphoto van Pixabay (Gratis stockfoto – Canva)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.