Home

Help! Muizen! -De juiste ongediertebestrijding

Het hebben van een huis met een grote tuin is heerlijk… Zo denken de buren er ook over. Wat zij alleen zo fijn vinden aan een grote tuin, daar ben ik nog niet helemaal over uit! Onderhouden doen ze hem in elk geval niet. Klinkt niet aardig, maar levert wel de nodige overlast op bij ons en andere buren! Zo stikt het hier van de muizen en sinds dit jaar ook ratten… Kom daar maar eens vanaf! Onze zoektocht naar de juiste ongediertebestrijding.

Dierenvriend

Laat me beginnen met te zeggen dat wij echte dierenvrienden zijn! We hebben drie katten, twee liepen zwaar verwaarloosd op straat en de baasjes hebben we nooit gevonden. De derde kat hebben we uit het asiel… Ik zag een foto van haar en was verkocht! Alle drie hebben een fijn plekje bij ons thuis, dat durf ik wel te zeggen.

Er zijn alleen dieren die ik niet zo leuk vind. Spinnen vind ik bijvoorbeeld niet zo leuk, maar die veroorzaken geen overlast. Mieren en kakkerlakken hebben we gelukkig geen last van… Nee, waar wij last van hebben zijn muizen en ratten! En nee, daar ga en wil ik geen vrienden mee worden! Die moeten gewoon weg, ook al moet dat met de ongediertebestrijding!

Muizen in huis?

Muizen bestrijden is al niet makkelijk, laat staan dat daar ook nog eens ratten bij komen! In huis hebben we er gelukkig geen last van, onze drie super (luie) katten zorgen daar wel voor. De enige plek waar ze zitten is tussen het dak van de aanbouw. Lig je lekker in bad, hoor je trippel, trippel, trippel! Brrrr… vreselijk! Maar goed, daar is nog overheen te komen, ik zie ze in elk geval niet en ze komen niet in het huis zelf.

Ze kunnen er ook heel gemakkelijk komen, doordat de aanbouw grenst aan de schuur en daar zijn nog wat gaten die we nodig moeten maken. Wat dat betreft is het natuurlijk ook wel een beetje onze eigen schuld, want ze zoeken ook alleen maar een warm plekje, maar fijn is anders!

Ongedierte rondom het huis

Waar er in huis dus eigenlijk niet zoveel aan de hand is, is het buiten helemaal mis. Het stikt er van de muizen en mega dikke ratten! Waar wij onze tuin netjes hebben, net als wat andere buurtgenoten, zijn er ook buren die er รฉรฉn dikke zooi van hebben! Het is niet zo gek dat er hier zoveel ongedierte rondloopt! Ze kauwen onze mooie rieten schuttingdelen kapot en knagen verder aan alles wat los en vast zit.

Onze katten komen niet buiten, ik vind het te gevaarlijk, omdat we wel aan een drukke weg wonen. ร‰รฉn van onze buurkatten, Frida, is wel een echte jager! Zo kwam ze een tijdje geleden thuis met twee mega dikke ratten! Alleen het idee al bezorgd me helemaal de kriebels. Gelukkig brengt ze ze niet hier, maar netjes naar huis! ๐Ÿ˜‰ Maar eerlijk is eerlijk, alleen Frida kan de buurt hier niet vrij houden van al die muizen en ratten.

Ongediertebestrijding

Voor nu proberen wij alles zo netjes mogelijk te houden. We laten absoluut geen afval slingeren en proberen de schuur zo goed mogelijk af te timmeren. Op die manier proberen we de muizen en ratten buiten de deur te houden. Komen ze wel in huis? Dan kunnen we niets anders doen dan de bestrijdingsdienst in te schakelen, want dat kunnen wij zelf niet meer oplossen!

Een bestrijdingsdient kan je professioneel advies geven over het bestrijden van ongedierte. Denk hierbij niet alleen aan muizen en ratten, maar bijvoorbeeld ook wespen, de processierups, mieren en houtworm. In de meeste gevallen krijg je een offerte en kan je op basis daarvan bepalen of je al dan niet een afspraak met ze wilt maken. Ze helpen niet alleen met de bestrijding, maar kunnen je ook advies geven over hoe je preventieve maatregelen kunt nemen.

Ik hoop van harte dat wij geen bestrijdingsdienst nodig hebben de komende tijd, maar als wel, dan weet ik in elk geval dat we goed geholpen worden. Misschien kunnen zij bij in de buurt doordringen dat het als preventieve maatregel erg handig is om de boel netjes te maken en te houden ๐Ÿ˜‰

Heb jij wel eens last van ongedierte gehad?
Hoe heb jij dat opgelost, heb jij de ongediertebestrijding gebeld?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.