Kinderhoekje zitzak
Home

Hoe maak je het perfecte kinderhoekje?

Daar waar kinderen wonen, zie je dit terug in de woonkamer. Althans, dat hoop ik ๐Ÿ˜‰ Ze horen er natuurlijk helemaal bij! Maar hoe creรซer je nou een leuk kinderhoekje, die praktisch is, maar ook bij je interieur past? In meer dan drie jaar tijd heb ik al het nodige veranderd, dus ik ben inmiddels een expert… Maar of het perfecte kindhoekje bestaat?

Het perfecte kinderhoekje

Hoe maak je nu een heerlijk plekje voor je kind(eren), dat ook nog bij het interieur past? Dat is wat mij betreft echt heel persoonlijk. Zelf vind ik het geen probleem dat er overal in de kamer speelgoed terug te vinden is, al moet het wel een beetje geordend zijn natuurlijk. Door de jaren heen is ons kinderhoekje meerdere malen veranderd! We keken steeds naar de behoeftes van ons allemaal en dat werkte prima!

Baby

Als baby zijnde stond de box in de kamer en daarmee was de kamer ook bijna vol ๐Ÿ˜‰ . Wel hadden we foam matten in de kamer gelegd, want we hebben een hele koude vloer, dus een beetje warmte was wel welkom. Ook hadden we een speelgoed kist met zijn speelgoed. De kamer was nog niet helemaal overgenomen destijds, want dit was voldoende.

Dreumes

Toen hij eenmaal kon staan en lopen was de box er vrij snel uit. Toch een sta in de weg in onze niet al te grote kamer. Er kwam een Ikea stoel voor kinderen en verder werd er veel op de grond gespeeld. Een periode waarin er eigenlijk best veel ruimte in de kamer was. In die tijd kwam ook het keukentje in huis, die neemt natuurlijk niet veel ruimte in en er werd veel mee gespeeld.

Peuter

Jeetje, wat kan een kind een speelgoed verzamelen, we hebben oplossingen moeten zoeken om alles netjes op te ruimen! Lang leve zakken, bakken en een opslagruimte ๐Ÿ˜‰ . Ook kwam de behoefte aan een tafeltje in de kamer. We hebben toen een tafeltje met stoeltjes aangeschaft en dit werkte in eerste instantie prima. In eerste instantie ja, want de tafel en stoelen werden steeds meer voor andere doeleinden gebruikt. Als kleurboek, trap, hut en weet ik het veel… Kleuren, kleien en knutselen doen we nu gewoon aan de grote tafel, dus de kleine tafel is er alweer uit. Maar ja, dan is het wel heel leeg!

Een relax plekje

De heren hier thuis zitten en spelen graag op de grond. Lekker chillen zoals ze dat zeggen haha. Maar hoe maak je van een lege hoek nou een fijne plek om te chillen voor zowel klein als groot? Het antwoord was eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Een zitzak! Maar jeetje, wat een keuzes zijn daarin te maken! Uiteindelijk hebben we een mooie gevonden, als moest ik wel even slikken toen de postbode hem af kwam leveren! Hij was toch wel een beetje groter dan ik verwacht had ๐Ÿ˜‰ . Maar eerlijk is eerlijk, hij staat geweldig! Overdag zet ik hem lekker neer als stoel en ga ik er lekker relaxed in zitten als de mannen er niet zijn. Zodra Daan thuis is dan maakt hij er een bed van (en is de kamer direct bomvol) en als manlief ook thuis is dan ga ze er samen op liggen. Meestal maken ze er dan een soort ligstoel van. Een prima vervanging voor de tafel met stoeltjes dus!

Perfecte kinderhoekje zitzak

Heb jij ook een kinderhoekje in huis? Ben je van het veranderen of is het eigenlijk altijd gelijk? Ik ben wel nieuwsgierig wat voor jou het perfecte kinderhoekje is natuurlijk!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een ontvangen product.;


2 Comments

  • Juliette - Strongbody.nl

    Een zitzak is heerlijk om op te crashen. En ook weer makkelijk om weg te doen als je toch die ruimte nodig heb. Heel handig!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.